Et af naturens luner

En gang imellem finder naturen på at opføre sig lidt lunefuldt. Mange har sikkert oplevet rhododendron, der pludselig blomstrer i efteråret, eller juleroser!

 

claus20110606_110157

 

 

Som I ved, har jeg rigtig mange hvide prydløg, og hos nogle af dem oplever jeg et sjovt fænomen; at de pludselig sender en lille ny stilk med en lille ny blomsterstand i vejret.

 

 

claus20110606_110228 claus20110606_110456

 

Pudsigt ser det ud, men jeg kniber den nu alligevel af. Har aldrig oplevet det med de lilla prydløg.

10 kommentarer:

 1. Kære Claus.Hvad hedder de hvide prydløg? jeg har kigget efter dem mange steder uden held, men hvis du afslører navnet kan jeg prøve at finde dem på nettet.
  Mette

  SvarSlet
 2. Etage-prydløb - det er da noget nyt. :-)

  SvarSlet
 3. Jeg prøver lige igen, tror ikke, at mine kommentarer kom igennem.
  Nej hvor sjovt med den hvide ekstra blomst. Jeg er spændt på, om mine nylagte gør det samme. Tusind tak for alle dine dejlige videoer. Alt er bare så smukt. Og tak for din blog, den kan jeg bare ikke undvære. I går sad jeg igen og genså flere af dine tv-programmer. Det er bare så flot og inspirende. Man oplever noget nyt hver gang, synes jeg.

  Rigtig mange hilsner fra
  Janne i Greve

  SvarSlet
 4. Hej Claus
  Nej, det er vist ikke set hos de lilla prydløg. Til gengæld har nogle af blomsterne små løg siddende i midten af blomsten. Mine hvide prydløg har mange blade men desværre kun få blomster. Jeg overvejer, at de måske har delt sig og står for tæt til at blomstre.
  Hilsen Pia Kbh.

  SvarSlet
 5. Nu har jeg ingen prydløg. Men Pibeløg, som har de flotteste hvide blomsterstande, og opfører sig på samme måde, med en ekstra blomst :O)

  SvarSlet
 6. Ihhh, hvor ville jeg altså gerne, jeg havde plads til sådan nogle fine planter også, men mine bede er vist fyldt helt ud. Ja, de er det, man ville sige, "så godt og vel, endda".... jeg kan ikke rigtig modstå de fine tips om smukke blomster/prydplanter som du viser, Claus Dalby, så i morgen når flaget bliver hejst (???), bliver det spændende at se, om der er lidt "gode sager" til bedene(^-^)

  Mange hilsner og tak for "kigget" også hos Camilla, som også er en rigtig dygtig have-/mad-og meget mere -kvinde
  Birgit S

  SvarSlet
 7. Hej Claus
  Hvad hedder de hvide prydløg? Har forgæves forsøgt at finde dem, måske hjælper det hvis du giver mig navnet.
  På forhånd tak for hjælpen
  mvh Bo

  PS. Et af mine lilla Allium Aflatuense" har en enkelt tot der stritter op

  SvarSlet
 8. Hej Claus
  Sikke et smukt syn med alle dine hvide prydløg. Er det brudeslør der er som bunddække? Meget meget fint :-)

  Jeg har selv "stjålet" din ide med at plante tulipaner i massevis sammen med de lilla prydløg i massevis i nogle rustne højbede jeg har i min forhave. Det ser helt fantastisk ud og fungerer så godt - og folk stopper ligefrem op og tager billeder af min have:-)

  Tusind tak for en inspirerende blog... Nu må jeg i gang med at finde de hvide prydløg til bedene i min baghave...

  God dag
  Kh
  Christina

  SvarSlet
 9. Kære Claus.
  Er der noget at sige til, dine blomster har "antennerne ude". Det har du jo også altid:0) :0).
  Uh, hvor jeg nyder at se alle videoerne og billederne fra især din have - så glemmer jeg helt, jeg "kun" har min altan med 10 krukker på.
  Hav det godt, hvorend du befinder dig lige mu.

  SvarSlet
 10. Kære Claus.

  hvad var vi uden naturens lunefuldheder ;)

  Hjerteligst

  SvarSlet