Et dejligt gensyn

 

Så har jeg igen besøgt Jan van Kuyk. Og det var virkelig et glædeligt gensyn. Håber, at I synes det samme.

24 kommentarer:

 1. Åh, hvor er det smukt....åh, hvor er det smukt....åh, hvor er det smukt:o) Jeg er gået fuldstændig i selvsving over dette drømmende og vidunderligt smukke haveunivers. Det er liiiiige den stil, mit havehjerte brænder for. "Wild thing, you make my heart sing!"

  Fantastiske, fantastiske beplantninger og jeg elsker de mange spir. Især den lyserøde gemserod, som jeg med store, våde, bedende hundeøjne og hudafskrabninger på mine bedende knæ, TIGGER en eller anden barmhjertig plantepusher om at skaffe hjem til DK og dermed til blomsterjunkien her. Hav nåde med mit letfristelige blomsterhjerte, PLEASE:o) Gad vide, om din og Mads` hemmelige plantemission udi hollandske produktionsvæksthuse, kunne tænkes at indbefatte gemserod??:o)!!......Nej, det ville være for godt til at være sandt....suk!

  Jeg glæder mig ubeskriveligt til den dag "Heldt vildt" udkommer. Den går sikkert hen og bliver min nye yndlingsbog.

  Anna og Jans haver er jo hele bogen værd. På min top- fem liste over haver, jeg gerne ville se, står disse to hollænderes skønhedspletter højt på prioriteringslisten. Idag har du virkelig været en meget meget heldig mand, Claus:o)

  Gud, nu må jeg endelig ikke glemme "Haven i Hune"- udsendelsen, selvom jeg er faldet fuldstændig i svime over denne video....

  De kærligste hilsner og tanker

  SvarSlet
 2. PS: Og det var TANTE GRØN.......upz!

  SvarSlet
 3. Hej claus,
  Sikke en frodighed og blomsterflor.
  Det er da som jordbær med fløde for øjnene.
  Tak for din fine film. Du må nu godt zoome ind på de fine planter uden at det gør noget.
  Kh Anne V

  SvarSlet
 4. Ja, hva kan man si om slike vidunderlige bilder annet enn dype sukk :) Du må vandre konstant på rosa skyer hele sommeren så mye vakkert som du opplever, Claus :) Boken om hvite haver ser jeg frem mot med lengsel! Fortsatt deilig weekend til deg og en god klem

  SvarSlet
 5. Kære Claus.

  Tak for video, hvor er det dog en skøn have, hils haveejeren!!!
  Fortsat god tur.
  mange hilsner jmn

  SvarSlet
 6. Ganske enkelt fantastisk

  SvarSlet
 7. Super dejlig video, lige til at blive helt glad over! :) Og så lige oven på 'Haven i Hune' - Så kan man godt leve med en dag fyldt med regn og blæst :)

  SvarSlet
 8. Hej Claus,
  og tusind tak for endnu en skøn haveoplevelse. Fantastisk have! Har den Mandstro, som du viste et navn?? Den er så flot, og ved lige hvor den skal stå. Har to Russisk Mandstro, som ser lidt ensomme ud, de kunne godt trænge til selskab ;-)
  Har netop her i eftermiddag set det første afsnit af Haven i Hune med Anne Just og jeg forbandede mig selv langt væk, at jeg ikke havde valgt at optage det!!!!! Hvor var det fantastisk ... sikke en have .. 2005 ... kan slet ikke forstå jeg ikke så programmet dengang, men nok fordi jeg havde nok at se til med småbørn og uddannelse på det tidspunkt ;-D
  Hav' en vidunderlig dag.
  Kh Helle Torning, Fyn

  SvarSlet
 9. Gederams.... Stort henført suk! Vender tilbage senere, for lige nu er jeg igenigen på vej ud i en vis fart, hvor Brændenælderne venter på at blive trukket op!

  Hjerteligst

  SvarSlet
 10. UPS, mit indlæg forsvandt vist? - Men hvor er det en dejlig video! og så lige oven på 'Haven i Hune', så er det til at klare en dag fyldt med regn og blæst! :)

  SvarSlet
 11. Kære Claus
  Det var da en helt vidunderlig fantastisk have! Hvilken frodighed og spændende planter. Den egebladede hortensia er så smuk, mon man kan få den i Danmark, eller er det én man kan få på ønskelisten til Bilka? Ja, og den lyserøde gemserod var da bare så skøn. Har selv den violette i haven, og den spreder sig ganske villigt, men den er også nem at fjerne, der hvor den er uønsket. Som sædvanlig endnu en skøn video fra dig og der kommer flere, bliver så spændende at se video fra Hidcote. Har i eftermiddags genset og optaget Haven i Hune, og hvor var det et glædeligt gensyn fra den smukke have.
  Hilsen fra Sydfyn Jeanne

  SvarSlet
 12. Kære Claus. Øh altså! Hedder de høje spir-blomster ikke Gederams? Mig bekendt er Gemserod en ret lav gul blomst, der kommer i det tidlige forår? :0)

  Hilsen Birgit

  SvarSlet
 13. Hej Claus!
  Mange tak for endnu en skøn video.
  Har også lige genset denne skønne have i Hune. Er dog i tvivl om det er den første af de 30 udsendelser der har været sendt.
  Mange hilsner
  Sanne

  SvarSlet
 14. Kære Tante Grøn og også Ninni - hvor et dejligt at høre fra jer igen.


  Kære Anne - det er ikke så nemt. Flere har bedt mig om ikke at gå så tæt på og sagt, at de helere ville ser oversigtsbilleder. Det er ikke nemt at stille alle tilfredse.

  Kære Helle - Jan kunne ikke huske navnet. Men finder jeg den i England, vender jeg tilbage.

  Kære Birgit - du har helt ret. Det er en gederams. Men det var da noget med 'g'. Jeg bliver nogle gange helt konfus af alle de navne og alle de haver!!!

  Kære Sanne - nej, det er den sidste af tre sæsoner, man genudsender nu.

  SvarSlet
 15. TAK Claus for endnu engang at tage os med dybt ind i Jans have - den er simpelthen fantastisk!
  Hilsen Pia Kbh. Må nu straks se videoen for tredje gang!

  SvarSlet
 16. må lige tørre computeren af, har siddet og "savlet" over din video,,
  vidunderlig, vidunderlig,
  Haven i Hune smuttede øv, der var et ophold i regnen der lige skulle udnyttes i haven.
  Dejligt at du deler dine forlystelser med os og viser os de skønneste haver.
  kh Gunvor

  SvarSlet
 17. Kære Helle og Claus!
  Selv om jeg heller ikke kan huske navnet på Mandstro med lysende, metalblå stængler, skriver jeg alligevel. Den plante har jeg haft i en 5-6 år i potte på terrassen. For en ugestid siden blev den imidlertid plantet ud i haven, fordi jeg for nylig har lært, at planter går i stå, hvis de står for længe i potter.
  Det er en utrolig smuk og spændende plante (også for bierne)og jeg giver gerne nogle frø fra mig, hvis de to stængler, den har nu, kommer til at bære frø engang sidst på sommeren.
  Hvad angår navnet, kan jeg heller ikke huske det; men jeg erindrer at den figurerede med navns nævnelse i en artikel i det engelske haveblad 'The English
  Garden' inden for de seneste 2-3 år, tror jeg, så en dag, når jeg får tid, skal jeg se dem igennem og meddele resultatet.
  Happy Gardening
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 18. Skøn skøn skøn have, det er slet ikke til at, fatte :-) Tak fordi du gik tæt på den lyserøde `gemserod` den er noget så yndig - desværre tror jeg ikke der er plads til den. Ligenu har jeg et helt nursery hvor der bla. er 4 mindre rissisk mandstro - dem er jeg rigtig spændt på!
  HA en god søndag om lidt tager jeg ud for at se Jette Frölichs have:-D
  K. Gro

  SvarSlet
 19. Hej igen Jytte og Claus,
  tror jeg har fundet den vha google. Mon det kan være Alpemandstro??? Der står den godt kan have blågrønne stængler og det er nogle helt fantastiske billeder jeg har fundet af den. Den er helt blå-sølv agtig i blomsterne og ville passe så fint i mit bed, som holdes i rosa og blålige toner.
  Jytte, kan dog godt være jeg skriver til dig, hvis du er heldig med frøene ;-)
  Kh Helle Torning, Fyn

  SvarSlet
 20. Dejligt at følge med. Har såmænd heller ikke kræfter til andet en video/tv ovenpå en aktiv haveweekend.

  Spændende. Har været i Holland for år tilbage, får lyst til at komme igen.

  SvarSlet
 21. Hej Helle!
  Min Mandstro er ikke Alpemandstro. Jeg har nu fundet ud af, at den plante,jeg har, og som har små tidselhoveder og lysende metalblå stængler, er ERYNGIUM BOURGATI.

  Jeg har købt planten for 5-6 år siden på et af havecentrene her i Odsherred, og så vidt jeg husker, var sortsnavnet tysk. Derfor tror jeg, at det måske er den samme plante, som Claus har beundret hos Jan van Kuyk.

  Jeg håber du kan bruge denne oplysning til noget - og du er velkommen til at vende tilbage om frø.

  Happy Gardening,
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 22. Hej igen Jytte!
  tusind tak for din oplysning, vil gå igang med at lede efter den!
  Kh Helle Torning, Fyn

  SvarSlet