Flere skærme

Som ofte nævnt er jeg fuldstændig ’skudt’ i skærme. Og lige nu er det den skønne lægebaldrian, Valeriana officinalis, det gælder.

 

20090626_041922

 

Op til to meter høje stilk får den og de smukkeste og mest velduftende rosa blomster. Her ser I den i selskab med rosen ’Geoff Hamilton’.

 

PS. Gæt, hvem der tager til England fredag morgen. Med videokamera.

26 kommentarer:

 1. Kære Claus.

  Jeg gættede på mig selv, men jeg har ikke videocamera ;) Rigtig god rejse - glæder mig til at se...!!

  Hjerteligst

  SvarSlet
 2. Ih hvor du kan! Sikke du suser Europa tynd, Claus - mangler du aldrig en rejsepartner? ;) Ønsker dig den smukkeste tur og glæder mig til film. Sjovt nok havde jeg set den vokse vildt ved Børkop Vandmølle dagen før vi besøgte dig. Genkendte duften så snart vi kom ind i haven. Kan iøvrigt på det varmeste anbefale Børkop Vandmølle! Lækker mad og smukke omgivelser. Nå, chokoladeskoene kalder - god tur og pas på dig.

  SvarSlet
 3. Kære Claus

  Ja, den er flot, denne baldrian. Jeg har efterabet og sat 3 stk i foråret, det har jeg bestemt ikke ikke fortrudt. I eftermiddag skal jeg ud og grave nogle pastinakker op.

  Kærlig hilsen fra janne i Greve

  SvarSlet
 4. England! Hoppas batterierna är laddade den här gången!! ;-)
  /Ruben

  SvarSlet
 5. God tur:-)
  Så er der lidt mere at glæde sig til!

  Bedste hilsener Lisbeth K

  SvarSlet
 6. Ja hvem mon, det skulle vel aldrig være ham Claus Dalby, den heldige kartoffel... smiler

  SvarSlet
 7. Hvor ser det smukt ud!

  Ih, god tur til England! :-) Jeg kan godt tage med og assistere: f.eks. være dén, som holder dit kamera, når du ikke bruger det. :-)

  Hav en dejlig sommerdag! Og endnu engang tak for din skønne blog.
  Mange hilsener Solsikke

  SvarSlet
 8. Kære Claus.
  Jeg giver fortabt. Det kan jeg simpelthen ikke gætte. Kan det være Jaume???
  Spøg til side. Så glæder jeg mig til "at komme med" på den tur også.
  Lægebaldrian - ih, jeg kan næsten genkalde mig dens skønne duft. Jeg tror, det var Jesper, der engang skrev, at man lige skulle opfinde "duftvideo". Det ville være fantastisk til billederne fra din have.
  Kærlig hilsen
  PS: Jeg har tænkt meget på, at det er længe siden, vi har hørt fra Karen Olesen. Håber du har det godt!

  SvarSlet
 9. Endnu en dejlig skærm - de er altså bare skønne. God tur til England - det må være dejligt at have haverejser som en del af sit job!

  SvarSlet
 10. Er det mon Claus, der igen vil berige os med smukke videoer :-)
  Dem vil jeg se frem til. God tur

  SvarSlet
 11. Åh England! Jeg vil med, jeg vil med!
  Og så lige NU hvor roserne blomstrer! Åh dit heldige asen!

  SvarSlet
 12. Ja den er fantastisk. Blomstrer utroligt længe og så vælter den ikke :O)

  SvarSlet
 13. Hei Claus
  Det kan vel ikke være deg vel:):) Da håper jeg det vil dryppe litt på klokkeren når "presten" tar til England med videokamera. Å hvor jeg gleder meg til å delta på sidelinjen.

  Tusen takk for at jeg fikk komme i hagen din på søndag, det var en fantastisk opplevelse å få se den "live". Så mange fargesammensetninger, plantesorter og inspirerende ideer. Det gjør godt inn i sjelen. I tillegg gir det en ekstra giv til nye inspirasjoner hjemme i min egen hage.

  Tusen takk også for alle innspill i forhold til hager som bør besøkes, for eksempel Anne Justs. Den var enestående med alle vannarrangementene og hagerommene. Her var det mye å tenke på.

  Ha det riktig godt i England:)

  Hilsen Unni

  SvarSlet
 14. Rigtig god tur til England, hyg dig i The Cotswolds, vi glæder os meget til at se video derfra.

  Ulla

  SvarSlet
 15. din baldrian må hedde mere end valeriana officinalis. Man kan købe den hos Florashop, men de beskriver den som hvid? Det er en plante man bare må have!

  SvarSlet
 16. Jamen, så ses vi måske i England. Vi tager også derover fredag - skal bl.a. på Hampton Court til haveudstillingen på tirsdag. Vi skal bo i en lejlighed i et stråtækket gl. hus fra 1600-tallet - og ellers rundt og se haver. Blandt andet East Ruston Old Vicarage garden, som vi har set engang. Privat have - stor og utrolig flot - kender du den?

  God tur.

  Havehilsen
  Tove Borup

  SvarSlet
 17. Claus din have er simpelthen så flot! Jeg er ren nybegynder, bor i et nybygget hus så jeg er startet på "bar mark" Jeg har allerede købt en del Claus Dalby planter i Bilka, planter som jeg nok ikke ville have købt hvis ikke dit kontrafej var på skiltet.

  Jeg glæder mig til at følge med i din have :-)

  P.S. God tur til England

  SvarSlet
 18. Hej Claus

  Går også ud fra at du medbringer en tom kuffert - det er vistnok ved at være tid til HAMPTON COURT FLOWERSHOW.

  God tur!!!
  Hilsen Anne Marie Christensen

  SvarSlet
 19. Hej Claus.

  Jah, hvem mon, mig er det ikke for jeg skal til tandlægen og helt uden kamera. - Jamen så må det jo være dig, så vil jeg glæde mig til de levende billeder og ønske dig en rigtig god tur.

  Hilsen Jette, Kr. Hyllinge.

  SvarSlet
 20. ARRRGHS........
  Både tag og økonomi braser sammen! Jeg vil have en have med rigtig jord!

  Rigtig god tur til England - husk at give os the grand overview også. Selv om planterne er smukke så er stierne lidt kedelige (smile).

  SvarSlet
 21. Hej Claus

  Håber du får en fantastisk tur og glæder mig meget til at se levende billeder :-)
  Mange hilsner Louise

  SvarSlet
 22. ja den er skøn den læge-baldrian, er rosa i starten og bliver efterhånden hvid, med en skøn duft:)hr den flere steder i haven. England hmmmm hvem kan det mon være. vi var i England sidste år i Hampton der var ca. 32 grader varmt Pyha! God tur Claus. Anne Gine

  SvarSlet
 23. Kære Claus.

  Ja, men så god tur, glæder mig til video, som jeg plejer at sige!!!!!!
  Det er jo unødvendig at sige: HUSK AT NYDE DET!!!
  mange hilsner jmn

  SvarSlet
 24. Den er altså skøn - jeg er den lykkelige ejer at 1 stk som får lov at smide alle sine frø i år:)
  Rigtig god tur jeg glæder mig til at høre derfra.

  SvarSlet
 25. Kære Claus
  Lægebaldrian er bare så skøn en plante med den vidunderligste duft, og den er også villig til at selvså, og dukke op de helt "rigtige" steder og sprede lidt vildskab i haven. Tjaaa, hvem mon det kan være, der skal til England? Det må da være Claus Dalby! Vores allesammen gode rejseven, som tager os med på de mest fantastiske havebesøg. Glæder mig meget til at se video fra England igen, hvor du besøger nye steder. Husk at nyde rejsen og pas godt på dig selv, så du ikke kører træt, når du nu rejser så meget rundt.
  Hilsen fra Sydfyn Jeanne

  SvarSlet