Hjemme igen

Nu er jeg endelig hjemme igen efter en lang dag, hvor jeg har besøgt flere haver, blandt andet på Fyn.

 

20110622_151053

 

Billederne her stammer fra en have i Nyborg, som jeg var meget betaget af. De smukke bukshække giver haven en egen ro, og huset er mildest talt en værdig kulisse. Så smukt, så smukt.

 

20110622_150919

 

Roserne var lige sprunget ud, og ’Ghislaine de Filigonde’, hvis farve passede perfekt til de røde mursten, kunne man ikke undgå at blive betaget af. Forestiller mig, at det er en rose, som mange af jer kender.

13 kommentarer:

 1. Hej Claus
  Ghislaine er vidunderlig. Den er på ønskelisten. Og det er Alchymiste også. Har været på planteskolen mange gange for at købe begge. Men de har dem ikke. Måske må jeg en tur til Aldershvile, de ved hvad der er godt.

  knus fra
  Eva
  evigglade.blogspot.com

  SvarSlet
 2. Jeg beundrer virkelig den utrolige energi , du er i besiddelse af, man bliver jo helt forpustet, men der er vist ogsaa noget om lysten , som driver vaerket :-)
  Haven , som du viser, er smuk i al sin enkelhed, meget aestetisk og harmonisk

  SvarSlet
 3. Hej Claus! Igår kom din fina pionbok med posten. Åhh vad den är fin! Jag ska njuta i små portioner så att pionrna vara hela sommaren! Allt gott!
  Eva

  SvarSlet
 4. Jeg holder også meget af 'Ghislaine de Feligonde' med sine fine, små blomster i store klaser, der skifter farve fra creme-gul om morgenen til creme sidst på dagen.

  @Eva: Prøv Rosenposten på nettet - han har et kæmpe rosenkatalog og planter af god kvalitet. Jeg har købt mange roser der, bl.a. 'Alchymiste'.

  SvarSlet
 5. jeps kender godt Ghislaine... hun har haft det koldt hos mig i vinters, og er klippet helt i bund. Men skyder fint på ny, selvom det er lidt ærgerligt, hun var blevet godt stor og leverede et herligt flor af blomster.

  Men det kommer hun til igen.. håber jeg

  Susanne, Nivå

  SvarSlet
 6. Virkeligt smukt. Jeg overvejer noget lignende i min egen have, men kan man lave hækkene af liguster i stedet? Det er nemlig ikke helt så dyrt ;)

  Kærlig hilsen
  Iben Louise

  SvarSlet
 7. 'Ghislaine de Feligonde' har jeg også haft i haven, hvor den bredte sig med sideskud. Desværre var den en af dem der konstant blev angrebet af sygdom og røg ud igen. Skulle jeg en dag flytte eller få jord et andet sted er det absolut en rose, som jeg vil prøve igen.

  Ha' en dejlig dag Claus.

  SvarSlet
 8. Kære Sudanne
  Jeg tror ikke, at du behøver at bekymre dig. Ghislaine er ualmindelig livskraftig. Jeg har tre 16 år gamle buske (købt hos www.rosenposten.dk), og de blomstrer hvert år(også lige nu) helt overdådigt - måske fordi de med et par års mellemrum bliver skåret temmelig meget tilbage for ikke at blive helt uregerlige. De
  står ellers i mager sandjord i et smalt bælte op ad mit Tehus; men dette hus har skråt tag, så de bagvedstående mirabelletræer lader mængder af frugt rutsche ned i eftersommeren. Jeg tror altså, at det er fremragende gødning. Det giver så også en masse småplanter følgende forår; men de er meget nemme at luge op, og den smule umage er rigeligt umagen værd
  Happy Rose Gardening
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  P.S. Og rådyrene mæsker sig ikke i Ghislaine, sådan som de gør i havens andre roser bortset fra den 5 meter høje japanske klatrerose også kaldet r. multiflora.

  SvarSlet
 9. Bor i Nyborg og har altid beundret dette hus, NU også haven!! Men de har altså heller ikke besøg af alle de bambier vi har! Ville gerne der var en mulighed for at have både dyr og roser. Men Bambi vinder hver gang!
  Så mine roser er bag hønsenet( uskønt).
  Hvor kan man se og købe alle disse smukke roser? Beth

  SvarSlet
 10. ÅÅHHH jo, 'Ghislaine de Feligonde' er absolut en af mine ynglingsroser og så har jeg endda været så heldig at få fingrene i to Pink 'Ghislaine de Feligonde' her i foråret:-)))
  De står lige nu med knopper - kan næsten ikke vente til de springer ud ! ! ! Men så tillod Fru. Solsort sig at nuppe den første, lige da den stod og lignede en lille klat jordbæris :-(
  Nå, men, pyt der kommer mange - så bare ikke det bliver en vane HI HI.

  Skønnnnn have - der bare udstråler ro.

  Mange havehilsener Sanne O.

  SvarSlet
 11. Prøv osse Rosenhaven i Løve, de er
  leveringsdygtige i stort set alle , næsten , gamle roser, og
  en masse andre. Og de er et besøg værd,men man kan osse finde dem på nettet.
  vi fik 20 mm regn i nat juhu , det var hårt tiltrængt.
  sommerhilsner Gunvor

  SvarSlet
 12. Hej.
  Jeg købte en chislaine i Bilka Odense først på sommeren, den står nu med de første flotte udsprungne roser...
  VH Lise.

  SvarSlet
 13. ups stavefejl Ghislaine..

  SvarSlet