Hvordan går det?

Nu står opiumvalmuerne, som jeg har været så fri at døbe ’Claus’, i fuldt flor her i haven.

 

claus080625_150848_

 

Hvordan hos jer? Jeg har jo gjort en del for at sprede frø over hele Skandinavien. Lad mig høre, hvordan det går i jeres haver. Har I også spredt frø?

52 kommentarer:

 1. Hej Claus.

  Desværre er mit staudebed så tæt, at selvom jeg gjorde som du anbefaler - sprede frøene, sammen med jord, ud i bedene, må jeg desværre konstaterer at mit staudebed er så tæt at de små valmuer når at blive kvalt inden de rigtig kan udfolde sig. Har i dag, som noget nyt, sået en ny portion - denne gang i mit jordbærbed. Regner med at jordbær sæsonen er slut når valmuerne kommer op, og så har de frit spil.

  Har dog heldigvis enkelte valmuer, dog ingen af dine, som har sået sig rundt omkring i haven :-)

  /Bo

  SvarSlet
 2. Jeg fik spredt frøene i år, og der står en masse på spring, men endnu ingen blomster. Jeg glæder mig.

  SvarSlet
 3. det går helt forrygende i fru sommers have; http://rikkesommer.blogspot.com/2011/06/valmueeksplosion.html

  SvarSlet
 4. Jeg fik frø sidste år og havde de fine, mørkviolette valmuer i et bed. Fik samlet frø, men glemte at så her i foråret. Nu er valmuer jo ikke sådan at "slippe af med" ;-), så heldigvis har de selv klaret at så sig, og de første to smukke mørkviolette skønheder er nu sprunget ud. Jeg nyder dem i fulde drag.

  SvarSlet
 5. De står i knupp, og jeg venter spent:) Gleder meg masse:)

  SvarSlet
 6. hej! kan man få köpa frön från din fina vallmo?

  SvarSlet
 7. Har masser af små og store planter - mange knopper men ikke helt udsprunget endnu - glæder mig ;0)

  SvarSlet
 8. Jeg fikk spredt frø - og noen har spredt seg selv i stenen utenfor bedet og gjett hva? Jeg har latt dem få stå i fred :) Gleder meg! Hanne

  SvarSlet
 9. Hej Claus, jeg har virkelig stor fornøjelse af dine fine valmuer lige nu. Skal sørge for snart at få lagt et par billeder på bloggen af dem. Sjovt nok er det som om de har forskellig farve afhængigt af jordbunden - ler eller sand - mon det man passe??
  Smukke er de!

  SvarSlet
 10. Kære Claus.

  De har blomstret en uges tid nu - og er vel ved at være på det sidste, da de står i fuld sol (og den er i sandhed fuld i disse dage). Men jeg skal lægge et foto imorgen på min blog. Jeg fik spredt "Claus" forskellige steder i landet sidste år. Til planteveninder. Ikke sådan, at jeg har gjort det bogstaveligt i grøftekanter o.lign. (og det kan heller ikke betale sig, eftersom de slår dem, inden Valmuerne blomstrer).

  Imorgen skal jeg ud at plante de sidste Tante Grøn purpur Kongelys ud.

  En stor lykke - ja ordet er bestemt ikke for stort, at så, plante og se i blomst, frø fra haver med mennesker, man "kender".

  Hjerteligst med tak..

  SvarSlet
 11. Sporadisk succes med tilsendte frø, MEN har flyttet nogen af de selvsåede fra sidste år, og de står rigtig flot i fuldt flor nu :)

  Hav en god dag - Trine

  SvarSlet
 12. heller ingen blomster her endnu - men det kan ikke vare længe

  Mette

  SvarSlet
 13. Jeg har sået frøene efter dine anvisninger - næsten. Dvs. jeg skulle lige inddrage noget græsplæne til et nyt bed, så de kom først i jorden i april. Af to omgange. Dvs. bedet er fyldt med Claus valmuer i mange størrelser. De største er tæt på at springe ud. I øvrigt flot farve på løvet. Desværre har jeg også haft besøg af snegle, som tilsyneladende elsker valmuebørn. Jeg er meget spændt. Især efter at have set dine i søndags :-))

  SvarSlet
 14. Hej Claus.Jeg har SÅ mange flotte "Claus" valmuer og alle der kommer forbi beundrer dem. De er høje og kraftige og jeg glædes over dem dagligt, mine begyndte allerede at springe ud for 2 uger siden. Havemælderne er ligeledes fantastisk store og meget flotte.
  Ha´en dejlig dag og tak endnu engang for dise smukke vækster.
  Hilsen Karina Elnef.

  SvarSlet
 15. Hej Claus
  Den første valmue "Claus" sprang ud i min have Sct. Hans aften. Jeg nævnte det på bloggen, men jeg nævner det gerne igen, for det er så smuk en valmue. Nu skal jeg bare ha' samlet frø, så jeg kan få dem spredt ud over flere bede, og til familie og venner.
  Tak fordi du deler den med os.
  Bedste hilsner
  Gitte

  SvarSlet
 16. Oh tak Claus for Claus! De smukke mørke valmuer står og komplimenterer mine Lathyrus odoratus 'Royal Maroon' og 'Wiltshire Ripple' Meget smukke sammen. Om et splitsekund springer Rose New Dawn ud, og så er der ikke et øje tørt. Har allerede fået "bestilling" på dine valmuefrø fra mine havevenner!
  Rigtig god rejse til England.
  Bedste have- og sommerhilsener
  Pernilleshave.

  SvarSlet
 17. Kære Claus. Jeg fik en masse valmuer, som fik særbehandling. Intet andet i bedet før jeg så de kom op. De har stået flot lige til nu og nu kan jeg så glæde mig over alle de smukke frøstande, som jo selvfølgelig skal blive til endnu flere valmuer. Og mon ikke jeg skal glæde nogen andre også. Så tak for dem. De er meget meget smukke. Her i huset hedder de også CLAUS. Og rigtig god tur ti Englang. Glæder mig til at se lidt video derfra :) Sommerhilsen fra Lise Lotte

  SvarSlet
 18. Desværre... intet her i haven. Måske mine bede er for tætte.... Men jeg nyder dine billeder... og håber på at være heldig en anden gang. Men at få frø og at der kommer gang i dem :-)
  Go dag.
  Susan

  SvarSlet
 19. Det blev tyvärr ingenting av fröna jag fick, inte minsta lilla valmue :( Däremot är den röda spenatvarianten jag fick (minns inte nu vad den heter) helt fantastisk!
  Kerstin

  SvarSlet
 20. Rød havemælde (Atriplex hortensis rubra), var det jag fick också. Det är underbar bland vita rosor, lavendel och röd kärleksört. Särskilt när solen lyser är den magisk!
  Kerstin

  SvarSlet
 21. Der er kommet en. Den vil jeg passe på og samle frø fra og så glæde mig til næste år.
  mvh
  Jytte

  SvarSlet
 22. Hej Claus
  Da jeg altså har købt bøgerne i boghandleren fulgte der ikke frø med ;o)- dog ønskede jeg mig "Mit haveliv" og havde nøje instrueret min mand i hvor og hvordan det skulle gøres...Den havde han så alligevel ikke helt fattet så derfor ingen frø.
  Nå, du udgiver vel mange flere bøger ikk'!
  Dog plejer jeg at have rigtig mange valmuer både enkelte og dobbelte i lilla og mørke nuancer fra frø købt på nettet, som så gennem nogle år har krydset sig indbyrdes. Meeen...altså jeg tror faktisk du inddirekte er årsag til, at bedene i år er stort set blottet for valmuer. Ja, jeg ved det er noget af en beskyldning:O)tror nu heller ikke, at du har revet dem op sådan fysisk! Der er bare så lidt plads mellem planterne, og i foråret var alle små mellemrum dækket af det fineste lyseblå tæppe af forglemmigej.
  Måske valmuerne kan nå det endnu, hvis jeg strør med rund hånd igen, det er da værd at forsøge.
  Er i øvrigt på vej til Løve, for at se på roser, kun se ikke købe, skal nemlig rejse 3 uger - faktisk til ørken, så planer om haven uden vand med nyplantede roser duer ikke.
  Hilsen Pia Kbh.

  SvarSlet
 23. Hej Claus.Nej mine valmuefrø er ikke kommet op .Får nogle frø af en kollega.Nogle med hele blade andre med flossede blade.Virkelige flotte.Så -måske vil du have frø af mig !!!! Mange Havehilsner Lilbrith

  SvarSlet
 24. Hej Claus!
  Ja, det er da et fantastisk syn i mit bed i tiden, mine valmuer er sået sidste år, hvor de også var flotte, men i år er de fantastiske og i rå mængder, næste år vil jeg måske tynde lidt i dem.
  De står sammen med roser Rhapsody in blue, hvilket er rigtig fantastisk.
  Jeg vil også benytte lejligheden til at sige tak, for en fantastisk dag i din have søndag. Det var en stor oplevelse! Tak for det.
  Med venlig hilsen
  Susanne
  sj-glaskunst

  SvarSlet
 25. Desværre endnu ikke blomst fra din valmue. Men masser af lyserøde. Så jeg håber da ikke de har ændret farve i løbet af foråret. Jeg havde lyserøde før skal siges. Men jeg håber da stadig!!

  SvarSlet
 26. Det går fint, Claus!
  Det første hold af dine engelsk-normandiske, helt vidunderlige, mørkviolette valmuer er næsten færdige med at blomstre - på en baggrund af mørkløvede 'Chokolade' kvan (eupatorium rugosum); men de har også stået i fuld sol i nogle dage.
  Det andet hold 'Claus', jeg såede på et lille stykke jord klods op ad den gråmalede trævæg på min vinterhave, står klar med nikkende hoveder - lidt mindre end søstrene i den anden side af haven. De får så heller ingen sol om eftermiddagen, så jeg er spændt på, hvordan det spænder af med dem.

  Desuden såede jeg sammen med dine Angelica gigas 'Vicar's Mead' et tredie hold valmuer, som er blevet priklet ud; men du har vist ret: Disse valmuer kan ikke lide at blive plantet om.
  Nu håber jeg så bare, at der bliver frø nok til også at praktisere noget Guerilla Gardening i kommunens anlæg nede på hjørnet. For år tilbage var der et vidunderligt rosenbed, men det blev gravet op for at blive genbrugt andetsteds i kommunen. Så var der et lidt sparsomt staudebed, men nu er der bare en ukrudsplet midt i græsplænen. Jeg tror, at jeg vil gå ned at luge i den plet sidst på sommeren for så at strø nogle 'Claus' ud - blandt andet.
  Happy 'Claus' Gardening
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 27. Er det muligt at købe valmuefrøene hos dig?

  SvarSlet
 28. Kære Claus
  Mine "Claus" valmuer står så smukt så smukt. Det er virkelig de smukkeste valmuer både mht. farven og de transparente kronblade. Jeg nyder dem virkelig - såede dem i efteråret. Gad vide om du på et tidspunkt, når du synes, kunne fortælle hvornår vi skal samle frøkapsler fra. Det er jo en valmue der skal være i haven fra nu - de andre dúr slet ikke mere.

  Mange hilsner

  Mette Marie

  SvarSlet
 29. Til alle jer der har været så heldige at få frø.

  Jeg har læst,hvordan claus og Anne i sin tid fik den smukke valmue.
  Måske nogen af jer kunne tænke sig at sende frø videre gerne mod frankeret svarkuvert.

  Venligst den misundelige
  KL

  PS jeg tror også at farven hænger sammen med jordbunden. Min 'Pattys plum' er meget brunlig

  SvarSlet
 30. Mange knopper, men ingen blomst riktig ennå :-)
  I år sådde jeg i potter og plantet ut i bedet etterpå. I fjor klarte bare et par planter seg med frilands-såing, men nok til at jeg fikk litt frø.
  Til neste år kan jeg prøve begge deler og i flere bed. Og kanskje blir det litt frø tilovers som kan gis videre også :-)
  God tur til England!

  SvarSlet
 31. Ja, tak - men de er allerede afblomstret! Jeg har sat dem op af 4 telefonpæle midt i haven (3500m2) der udgør et kæmpe gyngestativ, ved "bagbenene" sammen med en New Dawn i hver side, og ved "forbenene" vokser 2 forskellige klematis (og den ene nøjagtigt i valmuernes farve!) og en kaprifolie. Enderne er nu næsten ved at nå sammen henad "stangen" (den 5. telefonpæl) for oven - det har foreløbigt taget 5 år, og i denne blomsterport kan man så gynge - eller som intentionen fra starten var; ligge paradisisk i en hængekøje i et blomsterhav, som du nu også har en aktie i! Jeg var også bange for at frøene ville drukne i staudebedet, men her kommer de fint - så mange tak!

  SvarSlet
 32. Jeg må med misundelse læse om de dejlige valmue marker I har rundt omkring. Jeg håber at der igen i år bliver mulighed for at få fingre i nogle af de skønne frø. ( hvis ikke fra Claus så fra nogle medbloggere)
  Rigtig god sommer til alle. Hilsen Josefine

  SvarSlet
 33. Kom lige til at se på dagen foto igen. Det ville være fremragende hvis du kort kunne nævne hvilke andre blomster der indgår i kompositionen. Det er meget smukt.
  God tur til England..Josefine

  SvarSlet
 34. Hej Mestre.

  Mine Claus har stået i næsten 14 dage, så smukke de er. Har også de mest fantastiske "Poppy Candy Floss" fra Thompson og Morgan, dem må du simpelhen prøve, hvis du ikke har dem.
  God tur til det engelske på fredag, glæder mig til at kigge med ;-)

  Sommerhilsner Bettina

  SvarSlet
 35. Sidste år kom der ikke en eneste, nok fordi stauderne står for tæt. Så i år har jeg sået nyt hold, men denne gang i krukker, så de var "under kontrol", så jeg har frø til at forsøge i bedet igen næste år. Fantastisk flot valmue. Mange tak for de fine frø.

  Hilsen
  Susanne

  SvarSlet
 36. Uhhh... hvor de hygger sig, ligesom sidste år. I år vil jeg samle alle de frø jeg kan og derefter sprede nogle ud på den mark som vi har udsigt over. Så kan naboerne jo selv hente... ;o)

  SvarSlet
 37. Alle de frø, som jeg fik af dig er gået til, hvilket jeg er meget ked af :-( Men sådan er det jo.

  Ha' en dejlig aften ;-)

  SvarSlet
 38. Hvor er de flotte disse valmuer, måske jeg kan være med næste år. Smukke er de ihvertfald.

  SvarSlet
 39. Hej Claus,
  jamen her i haven på Fyn har de blomstret lystigt og er nu ved at takke af. Så nu skal jeg bare finde ud af at samle frøene. De har stået i en krukke, fordi der skal 'anlægges' nyt drivhus og det hele lige skal flyttes om for gud ved hvilken gang. Når jeg ved det helt bestemt bliver frøene spredt hvor jeg synes de passer og vil være flotte.
  God tur til England ;-)
  Kh Helle Torning, Fyn

  SvarSlet
 40. Kære Claus
  Jo du kan tro dine valmuer blomstre, de er utrolige smukke, der er rigtig mange der gerne vil have frø af de flotte "claus" valmuer, så der skal rigtig samles frø og foræres væk, så de kan blive spredt endnu mere ud over det ganske land.
  Nu vil jeg ønske dig en rigtig god tur til England, husk nu også at få slappet af på turen.
  KH. Kirsten

  SvarSlet
 41. Hej kære Claus.. mine valmuer står også rigtig flot, kom hjem i dag efter 3 dage på farten, og så det dejlige syn da jeg åbnede lågen, Claus stod i fuld flor... Jeg har ellers lige haft stop i Amsterdam , det var godt nok varmt dernede onsdag..nød rigtig at gå rundt og jeg skal love der blev overvægt på turen hjem, gik forbi der hvor de sælger alle blomster og løg. Det er jo nok noget tidlig at købe løg , men så lige dem jeg kunne tænke mig..Købte tulipan løg ved navn Pink panter , det skulle være en rimlig ny sort..3 år gamle !! de er selvfølgelig pink , men har grøn stribe på kronbladende..ser fantastisk ud på billedet, købte også papegøje tulipan Angelique..og Allium Giganteum, samt Allium Globemarster og Alium Mount everst. 200 tulipan løg og 16 Allium.Det er jo nok lidt tidlig at købe løg , med kunne ikke styre mig, så nu må de opbevares godt og plantes i oktober. Dit udtryk med at skrue lidt ned , bliver vist meget nødvendig ..smil.. Nu må jeg også lige fortælle at jeg næsten vil vædde et hjemmebagt rugbrød på at jeg er ejer af Amagers højste klokkeranker, jeg ved ikke helt hvad jeg skal gøre, de er groet ovenud af stativet og er ca 3 m og 75 cm høj..stativet rækker ikke så i morgen går en nød plan igang, inden de vælter skævt..Tænk at dine børn, de små frø jeg kikkede og krattede efter i jorden , og tænkte... der er vist ikke held med det.. Men hjuplede da små spir kom frem . Jeg har virkelig været glad for det projekt , og jeg plantede 2 uger efter dig . Nu må jeg vist heller sige mange tak for i dag, ønske dig en rigtig god tur i morgen, glæder mig meget til en stemnings raport... kærlig hilsen Paw.

  SvarSlet
 42. Har endelig haft held med valmuerne i år. Sidste år tror jeg de blev kvalt. Folk er allerede ved at afgive bestillinger på dem, så må jeg jo bare håbe, der er frø nok

  SvarSlet
 43. Hej Claus
  Jeg fik frø første gang sidste år, og de blev ikke rigtig til noget, men så købte jeg en af dine bøger og fik heldigvis frø igen, og i år skal jeg love for de bliver en succes. De er ca. 1 meter høje og har de smukkeste blomster. Jeg vil samle frø og sprede dem i industrielle mængder :-) Tak!

  mvh
  Karin fra Fyn

  SvarSlet
 44. Hej Claus,
  Mine første valmuer viste sig for 14 dage siden og jeg har stadig stor glæde af dem. Det overrasker mig meget, at jeg har fået så mange planter ud af den pose frø jeg fik. Rigtig god tur til England. Glæder mig meget til at se video derfra.
  Mvh Michael, Horsens

  SvarSlet
 45. Kære Mette Marie
  Claus har jo ekstra travlt i disse dage, så jeg vil lige fortælle dig, hvornår 'Claus' frøene er modne til indsamling. Det er de, når hovederne er blevet brune og der i toppen er dannet en kranse af åbne 'vinduer', som de mørke frø vil rasle ud af ved det mindste vindpust. Det gælder altså om at få hovederne klippet af på det rette tidspunkt - sker det for sent, har planten selv klaret ærterne; modner frøene ikke færdig på planten, vil de aldrig spire.
  God fornøjelse og
  Happy 'Claus' Gardening
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 46. Øv - hvor er jeg misundelig ;-)
  Jeg fik nemlig ingen frø, da jeg købte din seneste bog om pæoner og bonderoser ..... Men jeg nyder billederne af den lilla valmue, og måske jeg er heldig næste gang, jeg køber en bog af dig.
  Jeg er nemlig LILLA-fan. Har været det siden jeg var barn. Da var farven dog kun in hos pædagoger ;-)
  Heldigvis har farven været meget populær de seneste år indenfor mange genre, så jeg nyder alt det man kan få for tiden, der er lilla. For moden skifter jo. Snart er det nok en anden farve, der er mest populær.....
  God tur til England - det er jeg også misundelig over ;-), men håber du lægger nogle fine billeder ind som vi alle kan nyde.
  Mange hilsener
  'Lilla' Lise

  SvarSlet
 47. Hej Claus!
  Fik frø til havemælde og "blå Claus" - een, altså 1 blå Claus dukkede op (ingen mælde), og jeg har passet rigtig godt på den, for jeg skulle gerne have frø til såning til næste år. Farven var ikke så blå, som jeg troede, den ville blive, måske snarere bordaux/lyslilla. Jeg så i en af kommentarerne her, at farven kunne veksle i farveskalaen hos vedkommende - måske i forhold til, om den voksede i lerjord osv. Jeg skal måske forsøge, om jeg igen kan lokke frø fra dig i forb. med køb af endnu en af dine dejlige bøger, så jeg håber, at dette tilbud kommer igen.
  Fortsat god tur i England, vi glæder os til flere billeder/video.

  Fortsat god aften fra Sydsjælland
  Marianne

  SvarSlet
 48. De er godt nok smukke - dem gad jeg godt eje i min have. Er der nogen, der kan sende mig frø? Skal nok betale portoen.

  SvarSlet
 49. Kære Claus
  Har du været i Præstø og så "Claus" i mit lyserøde bed? Har 7 valmuer helt magen til men jeg har ikke sået dem! Aner ikke hvordan de er kommet i haven, men er meget glad for dem :)
  Håber du nyder vejret i England - herhjemme svømmer vi. Skal lige love for at torden rystede det lille havehus inden Vorherre åbnede for sluserne. Lennart kigger på svejseværk i øjeblikket - vi skal bestemt også kunne lave vores egne stativer, mener han. Dejligt engagement :)

  SvarSlet
 50. Jeg samlet frø fra "dine" valmuer i fjor og sådde dem om høsten. Nå har de blomstret en stund allerede, og det er litt av et flor. I år er de også mye kraftigere, og en plante kan gjerne ha 6 blomster. Jeg nyter dem :)

  SvarSlet
 51. Hej Claus

  Trist, trist - men de kom bare aldrig, de valmuer, som du sendte til min mor for at skrive en boganmeldelse. V.h. Anne
  (asbo@aarhus.dk)

  SvarSlet
 52. En valmue er spunget ud. Smuk er den og bedst af alt, bestanden er sikret fremover:)
  Lotte

  SvarSlet