Lange dage

Endelig er jeg hjemme igen efter nogle lange dage med fotografering på Sjælland og Fyn.

 

claus20110608_110552

 

I dag oplevede jeg – i Nyborg - et syn, som jeg aldrig har set før. Nemlig et farverigt tæppe af den orange pomeranshøgeurt, som rigtigt lyste op.

 

claus20110608_110609

 

Den er en skøn – men meget grovillig – plante, som man skal holde noget i ave. Men her hos mig er den helt uundværlig i flammebedet. Mon ikke, at mange af jer kender den?

16 kommentarer:

 1. Flot syn.
  Kender den faktisk ikke men er også mere lyserød ;0)

  SvarSlet
 2. Jo, har den i haven og vil bestemt heller ikke undvære den. Den er så smuk netop nu.
  mette,djurs

  SvarSlet
 3. Jo tak!!! Købte for år tilbage et par stk (som skulle fylde ud i haven et sted med skygge og tør jord) og har dem nu over alt - selv i græsplænen og krukkerne :-) Så hvis man har et stykke jord hvor intet kan gro, er dette planten til at løse det problem.

  /Bo

  SvarSlet
 4. åh så det er det den hedder :-) Den har jeg da i haven. Jeg nænner slet ikke at udrydde den for den er meget sød! trods sin noget orange fremtoning.
  God aften Gro

  SvarSlet
 5. Hej Claus
  Tak for det. Din posting kommer som svar fra himlen. Denne blomst dukkede op i min have i går, hvor et eksemplar af slagsen er ved at springe ud i børnehaven. Og jeg anede ikke hvad det var. Men fin er den.
  Måske en kandidat til den Vilde bog?
  kh
  Eva
  evigglade.blogspot.com

  SvarSlet
 6. Denne var det noe kjent med ja! :-)
  Har den i minst tre av mine bed....

  Men, fargen er så fin at den er tilgitt!

  SvarSlet
 7. Ja sikke et flot syn, jeg kendte ikke pomerans-varianten, men jeg har dens fætter håret høgeurt som ukrudt i plænen. Den er til gengæld ganske undværlig :)

  SvarSlet
 8. ja mon ikke, den kommer overalt, men farven er så glad, at jeg tilgir den, og luger den op hvor den ikke er så velkommen.
  Den bredersig jo både med frø og udløbere så man skal være på tæerne. Men en dejlig farve har den.
  Gunvor

  SvarSlet
 9. Min mand har vist mig den mellem vores staldbygningerne igår. Jeg ledte i alle mine havebøger m.m, men kunne ikke finde ud af hvilken plante det er. Så indlægget passer så perfekt til mig og nu er jeg vel forsynet med informationer. Vil overveje om den skal ind i haven på et meget tørt og skyggefuld sted.
  Hilsen
  Zohar

  SvarSlet
 10. Jovist, den er grovillig, på samme plan som mælkebøtter men uden den dume pælerod - det er da altid noget. Jeg har den, og vil ikke undvære den, men kan godt se at den har invaderet en del af min græsplæne et helt andet sted i haven, og iøvrigt står helt umotiveret rundt omkring. Så den skal absolut holdes i ave.

  SvarSlet
 11. Så den på gammel kompost bag kirkegård i Sverige for mange år siden. Jeg har siden da selv startet en rabat i indkørselen til gården, og den er ved at have spredt sig godt.
  Jeg gravede den op i en hovedrystende venindes indkørsel, for den synes hun da kun var til besvær :)

  Hav en god dag - hilsen Trine

  SvarSlet
 12. Kære Claus
  Jo tak, kender den godt, men var ikke klar over at det var pomeranshøgeurt. Farven er ganske flot, men da den er meget grovillig, kommer bl.a. i græsset og i bede, hvor jeg ikke ønsker den, så den luger jeg altså væk. Kan dog godt se for mig, hvor smukt den tager sig ud i dit flammebed, men der skal i hvert fald holdes øje med den, for den er som du selv siger ganske grovillig.
  Hilsen fra Sydfyn Jeanne

  SvarSlet
 13. Jeg vidste slet ikke at du havde den i Flammebedet. Det er jeg glad for:-)
  Jeg elsker den nemlig også, og følte mig lidt alene, når alle skælder den ud, for at være for agressiv.
  For jeg synes bare at den er så sød, og perfekt i et flamme/orange bed :-) Og så må man bare hive den op, hvor man ikke vil have den.

  SvarSlet
 14. Hej Claus, Det er godt vi har bloggen. Jeg havde aldrig fundet ud af, hvilken plante der gror flittigt i kanten mellem min græsplæne og et af mine staudebede, hvis ikke det var fordi du omtalte den her. Jeg har i år fået lavet mig et flammebed og der blev den for ganske nyligt flyttet ned - Håber den overlever for den er rigtig fin. Jeg synes dog at de jeg har er mere rødlige, sammenlignet med disse på billedet.
  Kh Michael, Horsens

  SvarSlet
 15. Ja, den er da fin. Jeg har den som en koloni i græsset under frugttræerne, hvor der også gror håret høgeurt.

  SvarSlet
 16. tak for navnet - anede ikke, at det var det, græsplænen var fuld af ! kører slalom med klippoen, fordi jeg ikke nænner at slå dem !
  og ps. der var vist faldet 50 mm regn i nordsjælland i nat !!!

  SvarSlet