Magiske momenter

Fra morgenen af i går var vejret ikke godt her i Holland, men det klarede op i løbet af formiddagen, og så blev det rigtig godt fotovejr. Ikke for meget sol og ikke for lidt.

 

billeder 541

 

Det endte med at blive en dag med et lys, som ind imellem var med til at skabe magiske momenter rent fotografisk.

 

billeder 517

 

Ubeskeden? Måske! Men jeg tror, at I vil give mig ret i, at der er et magisk skær over billederne her.

 

billeder 523

 

De af jer, der fotograferer, ved, at det er rigtig svært at inkludere sol på havebilleder, men ind imellem lykkes det. Jeg er selv rigtig glad for disse billeder.

14 kommentarer:

 1. Meget meget smukke billeder, det er det der er så spændende ved at tage billeder, hvilke følelser de kan fremkalde, billeder som disse bliver jeg helt varm indeni :) En dejlig måde at starte dagen på :)

  Iben

  SvarSlet
 2. De er også smukke. De har det der vidunderlige disede skær en tidlig sommermorgen har! Så jeg er bare enig de er dejlige at se på!
  Herligt herligt!!

  SvarSlet
 3. Det ER rigtig flotte billeder, specielt det forste , som har et helt flow af sollys, synes jeg, er ret utroligt. Naesten overjordisk.
  Ha' en god sondag.
  kh. Jane

  SvarSlet
 4. Helt enig - super smukke billeder ♥♥

  SvarSlet
 5. Ganske rigtigt dejlige billeder. Jeg "beskar" det øverste ved at bruge mit rullepanel, så himlen forsvandt, hvilket gav billedet mere dybde og fik de magiske stråler til at træde endnu mere frem. På min skærm i hvert fald. Diamant billederne er også unikke. Hvis have kigger vi forresten på? Den må tilhøre en, som kan noget med beskæring, for de buksbom står da knivskarpe.

  SvarSlet
 6. Perspektiver og modlysbilleder er noget af det, som jeg holder mest af ved at fotografere.

  Håber at vejret arter sig, så vi kan få taget tonsvis af lækre billeder på søndag ;-)

  Ha' en dejlig dag.

  Kh - K

  SvarSlet
 7. Jeg tilslutter mig og siger "flotte" simple billeder kan jo sige mere end tusind ord. De får en til at dvæle ved nuet og man nyder det helt enkelt mere.

  SvarSlet
 8. Så smukt :-) God fotograf

  SvarSlet
 9. Susanne Grandahl19. juni 2011 kl. 15.59

  Jeg er en af dem der også fotograferer og billederne er virkelig gode. Det er også sjovt at lege med lys.

  SvarSlet
 10. Åh, Claus vilka drömska, romantiska bilder. kram Katarina

  SvarSlet
 11. Kære Claus!

  Nu er det jo ret forskelligt hvordan billeder fremtræder på forskellige skærme. Det handler jo om hvordan den er indstillet. Det er nok de færreste der laver skærmtest og skærmkalibrering for at få korrekt kontrast, lysstyrke, skarphed, farver osv. - Så hvordan vi ser disse billeder er nok meget forskelligt.

  Da de er taget i modlys, kan meget i billedet hurtigt forsvinde og blive til en jævn masse, hvor man mangler fokus. Men misforstå mig ikke, jeg er vild med modlys billeder, hvis der også er tegninger i det man tager billeder af. - Jeg synes det sidste er rigtig fint, da jeg tydeligt kan se de fine hår på siden af planten, og også den grønne farven på forsiden af den - og så er den tydeligt i fokus. - Jeg ved ikke hvordan din skærm er indstillet, men tror den måske er sat lidt mørkt, da de første billeder næsten brænder helt ud på min skærm.

  Mange yderst venlige og beundrende hilsner

  SvarSlet
 12. Nu spø'r jeg så bare DR (og jeg gør det på din blog, Claus, for så er jeg da sikker på, at de læser det inde på haveredaktionen i København) - altså, nu spør' jeg så bare:
  Er det meningen, at vi skal spises af med de sidste 10 af de ialt 30 udsendelser fra Hune? Eller går man måske baglæns på et eller andet tidspunkt?? Tænk hvis man udsatte den samlede danske tv-skare for noget lignende med Matador!
  Hvorfår må nye seere ikke være med fra begyndelsen og se, hvordan haven er bygget op, og hvordan den har udviklet sig? Og hvorfor må Anne Justs tricks og gode råd ikke udbredes på ny?
  Hvis der er andre end mig, der føler sig snydt, synes jeg, at vi skal bestorme DR med e-mails angående denne sag. Det har jo virket før!
  Nu kom mit blod i kog, så jeg vil glæde mig over dine magiske billeder igen og håbe, at blodtrykket er faldet, når jeg også har genset videoen fra Jan van Kuyks ligeledes magiske have.

  Tak for lån for bloggen, Claus, og
  Happy Gardening til alle
  Jytte www.danishknitdesign.com

  P.S. Indslagene med Claus er også længere end i de usendelser, DR sender nuomstunder.

  SvarSlet
 13. Så smukke billeder hvor lyset leger fint. Når man fotograferer blomster, landskaber og andre ting udendørs kan man jo ikke bestille det helt rigtige lys som hvis man fotograferer i studio. Derfor er det altid et spørgsmål om held, udstyr og talent. Her er det hele.

  Så smukt.

  SvarSlet
 14. Meget, meget smukke billeder :-)

  SvarSlet