Ned på knæ

Dagen i dag har jeg brugt på at rense fugerne mellem nogle af de tusindvis af brosten, havens gange består af. Da jeg fortalte det til en af mine bekendte, udbrød hun: ’det gør du da vel ikke selv’. ’Jo,’ kunne jeg svare. Der er faktisk ikke nogen af havens discipliner, jeg ikke deltager i.

 

claus20110602_150037 claus20110602_181832

 

Jeg kan rigtig godt lide at luge, at rense fuger og lignende. Det handler blot om at tage de uønskede vækster, inden de bliver for store. Det er utroligt tilfredsstillende at få sådan noget gjort.

 

claus20110602_181855

 

Jeg har en lille fin ’skraber’, som er helt uundværlig, når jeg går i gang. Det er dejligt at have det rigtige værktøj ved hånden.

20 kommentarer:

 1. Ja, og en knæpude - også helt uundværlig! Du har ret i at det er dejligt at få det gjort, selvom det måske ikke er det mest fortryllende ved havearbejdet.

  Men man kan jo fundere over mangt og meget når man sådan ligger på knæ og får "renset tænder" på fliserne - med fuglefløjt foroven.

  Ulla

  SvarSlet
 2. .... og så kan man se resultater af sine anstrengelser, dejligt!.... men ikke for tit.

  SvarSlet
 3. Indrømmet! Jeg hygger mig også med den slags, men jeg synes efterhånden, at det er ved, at være lidt hårdt ved ryg og knæ. Man bliver jo ikke yngre med tiden, så vi er begyndt at brænde ukrudtet mellem chausserne og brostenen.

  Ha' en dejlig aften.

  SvarSlet
 4. Hei Claus
  Ja er det ikke riktig deilig å få slike ting gjort. En kan la tankene fly og studere over de "store verdensproblemer" mens en får gjort noe nyttig:) Selv synes jeg at det er avslappende å gjøre den slags arbeid da en kan få slappe helt av i hodet. Ellers må en jo tenke fargesammensetning, form osv for det har jo du lært oss Claus:) Ha en flott kveld videre ... det er jo alltid godt å kjenne på kroppen når en har gjort et godt stykke arbeid:):)

  Hilsen Unni

  SvarSlet
 5. Ja du har da det helt rigtige værktøj lige ved hånden og til benene - det gør alt for ondt uden :)

  Jeg kan såmænd også lide at luge men der har altså været alt for meget at luge her i have de sidste år og jeg ger ikke så god til det der med stauder som dig - så der er blevet til en omgang barkfils i stedet. Jeg synes selv det er blevet rigtig godt, men du ville helt sikkert have grebet det anderledes an... :)

  Men du har helt ret det er så skønt når det er gjort og dejligt tilfredsstillende.

  SvarSlet
 6. det er netop her hvor en lille fejemaskine med børster er go, hvis man kommer tidlig nok igang
  Hader nemlig fuge/flise lugning

  SvarSlet
 7. uha ja,,,, alt havearbejde er ikke altid lige spændende , men dejligt når det er gjort ;O)
  jip

  SvarSlet
 8. "Det rette værktøj er det halve arbejde!"... som man siger :-)

  Selv er jeg glad for "patina" mellem fliser og brosten, hvorfor kun det største (mælkebøtter etc.) bliver fjernet... (af mig i hvert fald). Det hænder min mand - som sværger til rene furer - gi'r terrassen den helt store tur, og det er så okay... "patinaen" skal nok komme igen. :-)

  *SMIL* fra Lisbet

  SvarSlet
 9. Hei! Jeg er meget imponert over at du har gjort dette tross alt noe kjedelige arbeidet.

  Jeg har et lite havespørsmål som jeg gjerne vil stille deg, ekspert som du er! Her kommer mitt spørsmål-håper det er greit.

  Jeg er veldig glad i roser, og har endel av dem. Nå har jeg for første gang kjøpt en hvit sommerfuglbusk - mitt spørsmål er om den passer i nærheten av mine engelske roser, (austin-roser) eller om det blir en for voldsom nabo til rosene. Bør denne busken snarere stå som solitær?

  Jeg har også peoner i hagen, passer sommerfuglbusken bedre i deres selskap? Den blomstrer vel etter peonene.

  Jeg greier ikke å finne ut hva slags nabo jeg skal velge til min nye busk!

  Håper du kan ta deg tid til å svare på mitt spørsmål.

  PS: Jeg setter stor pris på dine bøker, og skal bestille den nye om peoner.
  Vennlig hilsen
  Ingvill Egeli

  SvarSlet
 10. Det er viktig med verktøy og det er jo ikke noe gøy med have hvis man bare sitter i stolen. Det er nettopp det som er bra med have, luke, titte, planlegge, plante, grave! Nei, sånn må det være Claus :) Hilsen Hanne

  SvarSlet
 11. Jeg har det som Lisbet. Jeg elsker mos mm mellem fliser, men græsset og de større ting skal væk.

  MVH
  Mette

  SvarSlet
 12. Uha ja - det kender jeg alt for godt - min mand har også ligget på knæ på terassen og renset fuger - og det er hårdt arbejde.
  Men når det er færdigt og sand er strøet er det så flot og alle anstrengelserne værd ;o)
  God fornøjelse ;o))

  SvarSlet
 13. Jeg lugede også vores terrasse i dag, dog ikke på knæ. Når jeg bukker mig ned, får jeg aktiveret nogle bækkenmuskler, som i den grad fortæller mig, at de stadig findes - lige fra det tidlige forår! Det er de selvsamme muskler, jeg kan huske fra barndommen på gården, når der skulle plukkes jordbær.
  Mange hilsner, Annette Halling

  SvarSlet
 14. Uha Claus...... jeg bliver også tit spurgt efter hvorfor jeg bruger fingrene når jrg ordner gravstederne.
  Men der er en eller anden mærkelig tilfredsstillelse ved at få det hele med op......især de små toter frøgræs

  SvarSlet
 15. Hej Claus

  Jeg kender det godt. Det er lidt surt arbejde for knæene. Men NÅR det er gjort er det superskønt.

  Faktisk synes jeg ikke det gør så meget hvis der er lidt grønt mellem fliserne. Men når det bliver til højt græs, må jeg bare ned på knæ.
  Dine chausse sten er så flotte. I det hele taget er al din belægning i haven meget smuk.

  Det har du gjort godt, da du valgte. Man kan nemt ærgre sig som jeg - der har lagt de mindre bekostelige herregårdssten. Der er bare så mange smukke belægninger.

  Fornyligt så jeg en nyanlagt have fyldt med Bradstone sandsten. Det er altså også superflot.

  knus fra
  Eva

  SvarSlet
 16. Kære Claus
  Lugearbejde er jo noget der skal gøres, når man nu har have, og tager man det i opløbet bliver det jo ikke så slemt. Det færdige resultat er jo en fornøjelse at se på, og ens have bliver altså heller ikke særlig pæn at se på, hvis ukrudtet tager over. Synes det er ret meditativt at luge, for man kan jo tænke mange dejlige tanker og nyde bare det at være ude i haven med sol og fuglefløjt.
  Hilsen fra Sydfyn Jeanne

  SvarSlet
 17. Man skulle ikke tro den slags var nødvendigt med en taghave - men ukrudt trives også fint i krukker og vedbend titter op mellem gulvbrædderne.

  SvarSlet
 18. en gasbrænder er nu osse ganske nyttig sådanne steder
  kh Gunvor

  SvarSlet
 19. ren meditation! - sådan ser jeg på det. Det er meget man får foræret når man har have. og ikke mindst et kontant og synligt resultat man kan glæde sig over. solskinshilsen fra Erika

  SvarSlet
 20. Og så bliver det så fint når der er fyldt nyt sand i fugerne:)

  SvarSlet