Rosenfråds

 

For et par uger siden viste jeg, at de første blomster på mine store ’Alchymist’-roser op ad huset var sprunget ud.

 

20110610_074434

 

Nu bugner de med smukke blomster, der bevæger sig i den mest delikate farveskala fra cremegul over abrikos til rosa.

 

20110610_074446

 

Desværre blomstrer denne rose kun én gang, så jeg må have de skønne blomsterhoveder tæt på. Derfor plukker jeg flittigt og lægger dem i ’vandbad’.

 

20110610_074505 20110610_074448

 

Ikke blot synet, men også duften, er magisk.  Det er en af de roser, som med garanti bliver en del af Bilka-sortimentet næste år.

25 kommentarer:

 1. Så må vi se, om vi kan vente så længe.:)

  Fantastisk smukke. Er alle roserne fra samme farve plante - eller er der tale om 2-3 forskellige ?

  SvarSlet
 2. Hvor ser det dog indbydende ud, Claus!
  Hjerteligst, Lisbeth K

  SvarSlet
 3. Hvor er de bare skønne de roser er helt vild med de lækre farver, uh venter stadig på de fleste af mine egne - men det er jo også nordpå jeg bor og der er som sagt koldt på toppen ;) så det tager lidt længere tid... men det gør ikke spor forventningens glæde er desto større... jeg glæææææææder mig

  God Pinse til jer alle og til dig og dine claus

  SvarSlet
 4. Kære Claus
  Hvor er de smukke! og hvilket smukt og enkelt arrangement! Kan godt forstå at du vil have disse smukke rosenhoveder tæt på, for de er da helt fantastisk skønne og ikke mindst duften, kan næsten dufte dem, smiler. Der bliver helt sikkert rift og roserne, når de kommer i Bilkas sortiment til næste år.
  Hilsen fra Sydfyn Jeanne

  SvarSlet
 5. lækkert lækkert. jeg har formået at forlænge sæsonen en smule, har plantet to forskellige steder i haven. Begge to i fuld sol, men det ene sted er der mere læ og varmt, så denne sommer er den i læ sprunget ud nu og den i mere blæst ser ud til at være en 2 uger senere.

  Susanne, Nivå

  SvarSlet
 6. Så smukt!
  Her er det Gruss an Achen der står med store smukke blomster lige nu - dejligt!

  SvarSlet
 7. Hej Mester.

  Sikken et fantastisk syn, og så simpelt......

  Sommerhilsner Bettina

  SvarSlet
 8. Kære Claus.

  Meget smukke og en sød måde at arrangere blomsterne på. Jeg har en lille buket stående i en flødekande (blåmalet), bestående af mange kornblomster, skærme af vild kørvel og omkranset af bladene fra vild kørvel - den gør mig glad.

  Mange hilsener fra Jette, Kr. Hyllinge.

  SvarSlet
 9. Hej Claus.

  Hvor er de bare super fantastiske pragtfulde.
  Og til alle jer som skal på havetur i Claus's have, rigtig go' tur, jeg er fuldstændig havegrøn af misundelse
  Go' pinse til alle ;-))

  SvarSlet
 10. Ja smukkere kan det ikke blive :-)
  Fuldstændig fantastisk.
  God pinse til alle og til dig Claus.

  Kærlig hilsen fra Søsum
  Lise

  SvarSlet
 11. Hei Claus
  Hvilken skjønnhet. Kan nesten kjenne duften gjennom min computer:) Må nok få tak i en slik skjønnhet.

  God pinse!!!
  Hilsen Unni

  SvarSlet
 12. Jeg er simpelthen så dybt forelsket i den rose som du har præsenteret for mig. Jeg skal helt sikkert holde øje med dem til næste år. Vi har ikke en eneste rose i vores nye have så sluger alt til mig når du kommer med fif osv. vedr. roser, så jeg kan være klar :)

  God dag

  Mvh. Charlotte

  SvarSlet
 13. Vakkert. God pinsehelg.

  SvarSlet
 14. Har haft denne her smukke rose i 6 år. Den er bare så skøn at jeg kan kigge og dufte til den dagen lang. Eneste minus i mine øjne er, at den er engangsblomstrende. Så ofte føler jeg at jeg skal nå at nyde den ,og gribe øjeblikket inden afblomstringen.
  Hilsen
  Zohar.

  SvarSlet
 15. Kære Claus.

  I din haves forsommerchampagneflaske, hvor proppen næsten er sprunget af nu, må disse dog være noget af det mest fortryllende. De har ihvertfald fortryllet mig til også at føje dem til det væld af midsommerfyrværkeri i årene, der kommer - og allerede står de i knop trods, at de blev plantet i foråret. De er plantet, så de skal føres på net på en gavl fra en sprække i hegnet omkring spisepladsen i gården.

  Og så må jeg se, om nu også elverfolket kommer og stjæler dem alle, når ildens kræfter slippes løs til Sankthans. Det har jeg dem fælt mistænkt for, når det kommer til de roser, som ikke lader sig se mere end den ene gang om året. Og hvem kan fortænke dem i at ønske sig sådan en pragt som disse i så mange smukke nuancer.

  Eller også er det bare de febertåger, jeg har hjembragt sammen med en grim snue fra hovedlandet forleden, der taler ;) Men magisk er midsommeren og fortryllende er rosenhovederne i kontrast til de grå omgivelser.

  Hjerteligst

  SvarSlet
 16. ojoj vidunderlig rose, sikken et farvespil, den er bare en rigtig jeg ønsker mig vil ha rose. Og den måde du har sat den sammen med løvefod, enkelt og skønt.
  Min planteønskeseddel er snart flere kilometer lang. Du er en "skrækkelig" frister Claus.
  Og min mand tør ikke lade mig køre alene til en planteskole mere, hi.
  God pinse
  kh Gunvor

  SvarSlet
 17. Kære Claus

  Mine Costancer står med knopper nu. Glæder mig, og håber jeg når at se dem inden rådyrene giver deres besyv med. Men jeg helmer ikke. En dag bliver de vel så høje, at selv de ikke kan nå dem.

  Og denne Alchymist bliver den næste i sortimentet. Også den klatre vist højt til vejrs, så vidt jeg husker op til din altan eller er det vindue?...som jeg har set på billeder fra dig.

  Meget smukt.

  Mange hilsner
  Christel

  SvarSlet
 18. det er virkelig et smukt og enkelt
  aragement
  rigtig god pinse

  SvarSlet
 19. SMUK SMUKKERE SKUKKEST :-)

  SvarSlet
 20. Det er fantastisk at den samme rose kan varierer så meget i farven. Den er bare skøn! SUK hvordan er det dog muligt at vælge mellem alle disse skønheder ???
  Rigtig god Pinse til alle, Rosen gale Gro

  SvarSlet
 21. WOW! Meget flotte roser, farver og det hele. Jeg glæder mig til Bilka's rose udvalg næste år. De må hellere have den rose der, Constance Spry:)
  Held og lykke med det, du laver, Claus, du inspirerer os andre til at leve det, liv, vi ønsker og drømmer om med din taknemmelighed, skabende energi og målrettethed. Du inspirerer mig via din have, forlag og kreativitet selv udleve mit liv i søgen af skønhed. Tak for det.

  SvarSlet
 22. Det er en fantastisk rose og meget smuk når man som her virkeligt får lov at opleve farvespillet.

  Jeg tænker t Bilka vel allerede har rosen i år for det er jo en af klassikerne men jeg ved det ikke for jeg køber altid roser hos rosenposten.

  God pinse.

  SvarSlet
 23. Kære alle jer erfarne og engagerede haveelskere!
  Denne rose er så smuk, at jeg må overvinde min ulyst til engangsblomstrende. Jeg skal alligevel ud og shoppe nye roser, da ALLE mine har fået stråleplet.
  Jeg er helt grøn haveejer og har indtil nu haft held med at få svigermors afklippede grene fra hendes roser til at slå rod og vokse frodigt i min kolonihave. Det har været så smukt, men nu er det slut! Er de dødsdømte?

  Mine Willestrup står stadig smukt. Hvorfor er Claus ikke så vild med dem? Fordel: De blomstrer helt til oktober og ligner også marsmellows i min grønne skål :-)

  Regnvejrshilsen fra Panini

  SvarSlet
 24. P.S. Hvilke gulgrønne skærmblomster lægger du ved roserne i dit fad, Claus? Det er yndigt!

  SvarSlet