Tæmmet vildt

 

Her i haven dyrker jeg mange steder det vilde look, men jeg prøver alligevel at styre mig lidt. At holde det hele på plads.

 

20110626_161727

 

Det gør jeg ved hjælp af faste fikspunkter for enden af stierne, så øjet har noget roligt at søge imod. Se for eksempel her, hvor også rosenbuerne er med til at ramme motivet ind og skabe struktur.

17 kommentarer:

 1. Kære Claus
  Det var en dejlig dag i din have i går. Hvor er der meget ro i den, særligt hvis man er så heldig at finde et hjørne uden alt for mange gæster ;-) Vi havde en fantastisk oplevelse og var vilde med stort set det hele!
  Jeg er specielt glad for den sunkne have, som virkelig kommer til sin ret, når man er i den selv. Også bedet foran dit hus og ved det fine tempel er fantastiske haverum.
  Hvor er det berigende med så megen inspiration! Skønne detaljer overalt, som f.eks. billedet herover også viser :-)

  De bedste hilsener Lisbeth K

  SvarSlet
 2. Kære Claus. Jeg er meget taknemmelig over at måtte besøge din have igår. Det var dejligt og helt specielt selv at være dér. Alt var sammensat og forenet i smuk harmoni. Så betagende og imponerende. Jeg er blevet en kæmpe oplevelse rigere, en oplevelse jeg kan leve på meget længe. Tusind TAK.
  Kærlig hilsen,
  Iris.

  SvarSlet
 3. Jeg liker også det ville, utemmede, men der må likevel være en plan! Cottage-stilen er det som tiltaler meg mest, men jeg sliter nok litt med valg av planter og farger! Men nå får tiden er jeg mest værsyk =( Det regner og regner og regner!
  Ønaker deg en fin uke!

  SvarSlet
 4. Du er bare en heldig mand. De buer er to-die-for ;)

  knus
  Eva

  SvarSlet
 5. Kære Claus og alle i andre .Jeg var godt nok træt i går efer dagen i århus med alle de indtryk, sjovt at der er andre der komentere det samme.. Hvordan skal jeg mon takke for den dejlige dag jeg hade i går , det er som om at TAK ikke rækker ret langt efter denne oplevelse, men når en voksen mand kan sidde på en bænk og tårerne triller ned af kinderne, så siger det vist det hele. Det er jo meget forskellig hvordag menesker reagere, men kan godt sige at det var en af de største oplevelser jeg har haft i mit liv..og jeg har da prøvet både dit og dat og her og der , Mine øre , mine øjne , min sjæl , det var virkelig livsbekræftende , og energi der kan bruges i lang tid. Jeg er så enig i hvad Tante grøn skrev , tag og læs hendes indlæg også.. hun forstår hvad det drejere sig om ,Det var også dejlig at hilse på alle de dejlige venner her på bloggen, der blev udvækslede smil og kommentare og hjælpsomhed med at få taget billeder ovs.. Claus tog sig god tid til at snakke sammen med alle og det blev vist til mere end runde for os alle.. Nogen gange kunne man ikke se folk for bare træer og blomster, men jeg skal love for at man kunne høre dem..iihhhh åhhhh nejjj..der var så mange indtryk og der skal nogle dage til ,for at tankerne falder på plads igen . Det er så svært at sige hvad der gjorde mest indtryk..Den hvide have, alle de skønne roser med den bedøvende duft, orangeriet, lysthuset, ude køkkenet, de lange kik, alle de smukke ting, bænken ind mod skoven hvor intet andet kunne høres end fuglene og springvandet. Jeg har svært ved at gøre det op, men det var som at træde ind i et eventyr, skrevet af en meget dygtig og dejlig digter, sådan en digter som man ikke ser magen til. Jeg er utrolig taknemlig for at jeg kunne være med til at opleve det. Jeg vil sende dig et kort claus, hvor jeg vil takke dig ..nu er det arbjedet der kalder ,men jeg skal gå med et stort smil og en energi uden lige.. kære claus tusind tak for i går. kærlig hilsen Paw PS. i mellem os to ,så rigtig god dag i morgen.

  SvarSlet
 6. Det ser så flot ud med det vilde look og fixpunktet - det er også lidt morsomt som man udvikler sin have gennem årene. Lige for tiden nyder jeg at se de gamle udsendelser om haven i Hune og hvor er der også sket en udvikling i din have siden da. Jeg tror at det er en naturlig udvikling at man først fylder sin have med alle de planter som man ikke kan undvære og så med tiden ser mere og mere på hvordan udtrykket gør sig, flytter planterne rundt år efter år og samtidig fuldender med stativer, hegn, hække, fixpunkter og selvfølgelig flere planter alt efter mode og inspirationen som man henter. Hos mig synes jeg at billedet er tydeligere nu end det nogensinde har været også selvom jeg stadig har planer om nye haverum.
  Og nu til noget andet - det var lige før jeg aldrig nåede her til din blog fordi jeg lige skulle læse alle indtrykkene hos de heldige der har gæstet din have igår - det lyder som en helt igennem skøn dag;))

  SvarSlet
 7. Kære Claus.

  Tusind tusind tak for en fantastisk og uforglemmelig havevandring i går.
  Det var helt syrealistisk, endelig at stå der udenfor søjlerne og vente på, at portene skulle åbne sig, så alle os have-nørder kunne komme ind i paradiset.
  Helt igennem unikt.

  Min datter fik rigtig mange gode billeder i "kassen", og som hun så rigtig sagde, da vi sad på en af bænkene, og nød duftene, lydene og den særlig stemning der er i din have "hvis man har sådan en have, kan man aldrig være sur". Jeg kan kun give hende ret.
  Dejligt at hun i så ung en alder, allerede har interesse for haver. Det skal nok ende godt :-)

  Også rigtig dejligt, at møde jer to - Inga og Jesper - som jeg jo så tit "møder" her på bloggen.

  Også lige en hilsen til dig tante grøn, og din dejlige prins. Tak for en rigtig hyggelig dag. Kommer snart og ser jeres nyindkøbte duer.

  De kærligste hilsner
  Tina Larsen

  SvarSlet
 8. Kære Claus
  Mange tak for aldeles dejlig dag i din skønne have. Det føltes som et privilegie, at få lov til at få et ægte kig ind i din have-verden. Trods der ikke er samme størrelse på min have, er der masser af dejlige ideer som jeg vil forsøge at indfører i min egen "park", som allerede har fået en gul have.
  Endnu en gang tak for, at finde tid til at åbne haven mellem ALLE dine gøremål og rejser.
  Husk at sætte dig ned på dine stole ved spejlbassin, og se på din verden.
  De varmeste sommerhilsner
  Anne Grete

  SvarSlet
 9. Kære Claus
  Det ser ud til at dine gæster har haft en god oplevelse i din have.

  Jeg er stor fan af dine indkøb af planter til Bilka, og det har været en god og tryg måde for mig at komme i gang med de første bed som ny haveejer. Tak for det!
  Må jeg spørge om der er en grund til at dine anbefalede planter i denne uge ikke bærer dit "anbefalingslabel"? (agapanthus og blomstrene haveplanter.)

  Tak for en god blog -hver dag!
  Kh Jane

  SvarSlet
 10. Kære Paw og andre - tak for jeres mange og meget søde ord.

  Kære Jane - det er ikke alle planter, der bærer mit navn. Men de er gode nok alligevel.

  SvarSlet
 11. Kære søde Claus
  Allerførst MANGE TUSINDE TAK for igår - TAK er kun et fattig ord men det eneste jeg har. Det var en helt overvældende dag med store indtryk og billeder som snurrede rundt i os begge hele aftenen. Vi har lige kigget billederne igennem - det tog god tid ;) Haven i Præstø virkede næsten tom efter det brus vi oplevede hos dig. Alle har spurgt idag "hvordan var det så hos Claus Dalby?" Det var magisk, fortryllende og helt ubeskriveligt, svarer jeg så. Ikke et ord om jeg fik vand i titterne flere gange og Lennart der morer sig over mit følsomme sind. Så siger de man skal dø for at komme i paradis - HA! Eden ligger i Århus, siger jeg bare. Er helt förtjust i din sunken garden! Skælvende hjerte da jeg satte mig på bænken og var alene i 2 sek - i Claus Dalbys have! Check off på mit livs ønskeliste! Følte mig lige ramt mellem titterne da du fortalte om damen med stiklingerne og måtte hviske til Lennart "Ups det var så mig" Mit beskedne bidrag kan holde sig uendeligt i lufttæt beholder - har lavet dem med en let smag af vanilje. Er lige blevet færdig med Ghitas nye rosenbog - bare for nu at finde ud af hun gæstede Toms for at se vores program for ansatte med læsebesvær. ØV! Har været fan siden jeg som 4 årig så Baronessen Fra Benzintanken. Tænk du har talt roser med hende - jeg er blank når jeg møder sådanne store personligheder! Kigger bare og hjertet skælver. Det gjorde det også da jeg sku hilse på dig, Hr. Dalby. Som at hilse på Merlin eller Dumbledore - får man mon grønnere fingre bagefter???
  Man kunne ihvertfald flyve bagefter!
  Mange mange tusinde TAK, kære Claus, både fra Lennart og jeg. Tænk en blå forfrossen anemone ku lede til sådan en oplevelse!
  Stort knus fra Cendie (med det flotte hår - fnis, en kompliment fra Hr. Dalby!)

  SvarSlet
 12. Kære Cendie - tak for de meget, meget flotte roser, jeg fik af dig. Hvor er det skønt, at I er flere, der i den grad er blevet berørt af min have. Jeg takker ydmygt.

  SvarSlet
 13. Jeg kan se at jeg må gøre en indsats - og gøre mig til op til næste havebesøg! Man kan blive helt høj af smukke oplevelser. Jeg var meget glad for mit første havebesøg ever i Jette Frölichs have og meget indtaget i Jette selv. Det er så overskudsagtigt og stort at folk deler deres smukke universer med fuldkomment fremmede mennesker! Hvis jeg ikke er så heldig at blive udtrukket til besøg må jeg leve af billederne og videoerne - og dem lever man nu også glimrende af.

  SvarSlet
 14. Kære, kære Claus

  Tusind, tusind tak for en hel uforglemmelig dag i din meget smukke have. Jeg har aldrig varet i Paradisets Have, men det må være sådan, at den har set ud. Mogens og jeg følte, at verden var lukket ude, det var en helt speciel fornemmelse og vandre rundt. Alt er bare så smukt. Den forsænkede have var vidunderlig at sidde i, man fik sådan en vidunderlig ro inden i. Spejlbassinet var også utroligt smukt. Ja jeg kunne blive ved og ved. Den gule og hvide have bliver jeg også ved med at se for mig, ja også det flotte flammebed med purpur og orange. Der går mange dage, før jeg har fået kaperet alle de dejlige synsindtryk. Ja, nu mangler man bare at være så heldig at få lov til at komme på besøg, når alle dine krukker er plantet til.

  Kærlig hilsen fra Mogens og Janne fra Greve

  SvarSlet
 15. Det er herlig med "ville" hager, jeg har selv en, selv om jeg også har prydelige hekker...Elsker stjerneskerm, men har aldri hatt den i hagen. Synes de er så flotte.

  SvarSlet
 16. Kære Claus. Tusinde tak for at jeg fik muligheden for at besøge din skønne have. Hvor er den flot. Og udover, at den er det var der også en skøn ro over det hele. Jeg nød hele dagen og fik en masse gode idéer, som jo nok ikke alle kan udføres på min lille grønne plet, men man kan da drømme. Så endnu engang TAK for kigget. Det vil jeg tænke tilbage på med glæde langt ud i fremtiden. Mange hilsner Lise Lotte

  SvarSlet
 17. Din have maa virkelig vaere noget helt specielt, jeg kan selvfolgelig godt SE paa billederne, at den er smuk, men den maa ogsaa have en atmosfaere ud over det saedvanlige, da saa mange mennsesker bliver helt berorte af den. Det ville jeg vaere vildt stolt over, hvis jeg var dig.
  Iovrigt kan jeg rigtig godt lide sammensaetningen 'taemmet vildt'.

  SvarSlet