Video d. 11. juni 2011

 

 

Så er der nyt fra Flammebedet.

9 kommentarer:

 1. Haha - jeg tror mit kommende flammebed er på 6-8 m2 :)

  Den video med "skrueplantning" glæder jeg mig sørme til at se - for den disciplin falder mig slet ikke let ;) Synes hele tiden jeg ramler ind i løg/rødder fra andre planter.

  SvarSlet
 2. Kære Claus.

  Dejligt at høre, at jeg ikke er tosset alene. Det var selvfølgelig ikke særlig pænt sagt, men dog kærligt ment. Sagen er, at rødbederne hang i en pose i vaskerummet. Længe. faktisk siden efteråret, vinteren igennem og så begyndte de at skyde... Så stod jeg der midt i forårsrengøringen med valget at smide dem på komposten eller lave en "Dalby" og plante dem ud præcis som med gulerødderne. Og det gjorde jeg så. Dog kan jeg godt se, at dine må være frøsåede. Men bladene har vi da tilfælles. Og jeg er nu lidt spændt på, hvordan blomsten på dem ser ud. Måske kunne jeg se det hos Brian i Gourmethaven, når jeg tænker mig om. Men der er nu noget særligt ved at prøve selv...

  Det blev en længere historie langt udenom, at min flytning af mit flammebed nok først tager ordentlig form til efteråret, fordi jeg er stødt ind i forhindringer, som jeg ikke når at få has på inden Sankt Hans, som er min deadline i haven. Men til gengæld vil det glæde mig så meget mere at se dit (enorme) af slagsen. Jeg tror det bliver helt fantastisk!! Nej jeg ved det ;) Tak for kigget i kulissen!

  God Pinse og god rejse
  Hjerteligst

  SvarSlet
 3. Ja, jeg kom også til at "smile højt", for flammebedet er vist større end hele min have :-)) Jeg er forresten nødt til at lære at bruge saksen på de rigtige planter på det rigtige tidspunkt, tror jeg. Tusind tak for et informativ kig.

  SvarSlet
 4. den video glæder jeg mig også til for jeg graver også hele tiden i løg og rødder og syntes det er synd for dem

  SvarSlet
 5. Hvor er det altså et skønt bed. Jeg tror faktisk det kan gå hen og blive mit ynglingsbed, for jeg holder så meget af de brændte farver. Lige nu har jeg kun et lille bed i det lyserøde farver indrettet efter bedste Dalby foreskrifter, med forskellige bladtyper, spir, runde og skærme. Desværre har jeg ikke haft råd til at fylde det ud, men det kommer stille og rolig. Nu holder jeg mig til det i første omgang, og derefter må jeg have et flammebed. Tusinde tak for videoen. Nu glæder jeg mig til at se dig skrue planter ned - så jeg ved hvordan jeg skal gøre, når det bliver aktuelt.
  Claus og andre, som kender til det med at klippe ned inden blomstringen: tror I, at jeg kan klippe mine rølliker lidt ned nu, så de får en størrelse, der gør at de ikke vælter? Det er lidt svært at sætte saksen i en plante, der næsten er klar til blomstring.

  Rigtig god pinse til jer alle.
  Kh
  Hanne

  SvarSlet
 6. Flammebed,eller i det hele taget orange blomster har jeg ikke i min have. jeg har lidt svært med disse farve nuancer. Men måske kan jeg med tiden komme til at synes om dem.
  Jeg glæder mig til dine artikler i Haven til næste år. Ved de vil være til stor inspiration, som alt det du viser os fra din og andres haver. Tak for det!!!
  Hilsen
  Zohar.

  SvarSlet
 7. Tak for et dejligt frodigt kik i flammebedet det bliver meget smukt. Det er interessant så langt ned du klipper flere af de lange stauder især tænker jeg om Røllike bliver meget forsinket af det? Jeg klippede for nogle uger siden mine Phlox for at forlænge blomstringen og da jeg efter et par dage kikkede til dem igen var alle blade på de klippede stilke total ædt (snegle med hus på ryg) - kun midterribben hænger tilbage - der er ikke spist af de stilke der ikke er klippet, så jeg tænker jo at duft efter klipning har tilkaldt sneglene.
  Jeg glæder mig til de nævnte artikler i Haven - Danmarks bedste haveblad :))

  SvarSlet
 8. vidunderlig bed , jeg elsker alle de brændte farver,, mægtig god ide med de mørktfarvede plade, den ide har jeg hapset,og er begyndt at plante mørke blade ind.
  Men det var gyldenlakker jeg glemte at købe og så i år øv. Mon det kan nås??
  Der skal "mod" til at bruge saksen på snart blomsterende planter, det har jeg meeget svært ved, jeg må vel se at lære det, det fungerer jo kan jeg se såå...
  Jeg glæder mig til dine artikler i havebladet, det blir vist nogle af dem der kommer flipmærke på.
  kh Gunvor

  SvarSlet
 9. Kære Claus

  Som altid imponerende og overdådigt - skøn video. Hvor bliver det fantastisk at se hele showet i fuld flor senere på sæsonen.

  Knus
  Mette

  SvarSlet