Video d. 5. juni 2011

Så er der levende billeder fra haverummet omkring spejlbassinet.

18 kommentarer:

 1. Pyh hvor er det dejlig varmt. Vi er igang med at plante i haven efter en skøn tur til Geografisk Have. Med os hjem fik vi en limegrøn hosta, som skal stå sammen med vores lodden løvefod. Iførste omgang kommer den i en krukke fordi løvefodsbedet skal laves om, men det nænner vi ikke i øjeblikket, hvor de står så fint. Så fik vi en lækker clematis, som skal plantes ved vores pergola. Her skal den have følge af en blåregn - hvilket er grunden til at jeg lige måtte forbi dig Claus. Jeg mener du har skrevet noget om blåregn. At der er nogen der ikke får blomster her i landet. Jeg krydser fingre for at det er den rigtige vi har købt.
  Jeg glæder mig til at se videoer fra både igår og idag senere på dagen. Det er vist bedst at få plantet det hele nu.
  Jeg hilste også på "Den frodige have" i Geografisk Have. Vi glæder os til at bruge de gennemsigte "stræk"bånd til klatreplanterne.
  Nyd dagen allesammen.
  Kh
  Hanne

  PS. Vi fik også nogle krydderurter med hjem - bl.a. citronvebena. Er det ikke den du siger man ikke kan undvære, Claus? Om ikke andet så dufter den ganske dejlig og man må hele tiden lige røre bladene.

  SvarSlet
 2. Tusind tak for kigget i haven, både idag og igår.
  Hvor ser det hele spændende ud omkring spejlbassinet.
  Og hvor er det herligt at dine duer bare bliver siddende, selvom du kommer tæt på dem :-)
  Jeg syntes det har været for varmt til at lave ret meget idag, så der er bare blevet nydt.
  Men nu er jeg blevet inspireret til at smutte ud og finde noget skygge at arbejde lidt i.
  Ha' en rigtigt god uge :-)

  SvarSlet
 3. Hej Claus.
  Tak for endnu en vidunderlig tur i din have, der er dejligt du tager dig tid til os, selvom der er meget at gøre derude.
  Glæder mig til det lyserøde bed rigtigt begynder at blomstre.
  Kærlig hilsen Ann
  .

  SvarSlet
 4. Hei Claus
  Gratulerer med dagen til alle dere dansker, og hvor fint at dere fikk godt vær på sådan en viktig dag.

  Her på vestlandet av Norge har det også vært pent og jeg har arbeidet i hagen i hele dag. Gid hvor det er herlig å se at du også har mye å gjøre ennå! Min mann har vært smed i dag og laget stativer til klatreplanter, og de ble riktig fine. Selvfølgelig inspirert av deg. Tenk så heldig at vi har deg som deler dine ideer, Tusen takk!!!

  Det blir spennende å se hvordan du får ordet alt rundt speilbassenget.

  Hilsen Unni

  SvarSlet
 5. Det er dog en vidundetlig kvan den røde, rigtig dramatisk.
  Spændende at følge dit "planteleg" i spejlbedene,, alletiders ide med opstammede roser, men er de ikke lidt mere frostfølsomme end alm. roser,? men du ligger selvfølgelig heller ikke så frostudsat.
  Det er dejligt at du giver dig tid til at lave videoer til os midt i bedet.
  LIdt undren, vil du virkelig have kanarier i det lille bur? Eller snyder størrelsen på videoen?
  Fortsat god aften
  sommeren er begyndt, den første åkande er lige sprunget ud i dag.
  kh Gunvor

  SvarSlet
 6. En skøn video til at afslutte en skøn dag. Har været lidt i haven og planlægge drivhus placering pyha det er ikke nemt. Resten af dagen blev spenderet med en gå tur langs stranden i Århus her er der i øjeblikket "sculptures by the sea" udstilling. Et fantastisk koncept. Jeg kan varmt anbefale det til alle. Selv vores børn havde det sjovt. Og Claus du kan tage hunde med !!!
  Jeg tror vi skal afsted igen i næste uge.
  I går fik familien en længse ventet besked om at vi kan få en stabyhoun hvalp i løbet af sommeren. Den er født i Fjerritslev. Så når vi skal på besøg deroppe har jeg planlagt en tur til den nærliggende by Hune, hvor der jo som bekendt ligger en have der skulle være et besøg vær. Det bliver også spændende.

  SvarSlet
 7. Efterlyser lige her på dine sider, Claus, info om nogle derude har forslag til gode ledsage-clematis til følgende slyngroser. Jeg vil gerne have nogen der falder lidt i samme tone. white new dawn, red new dawn, new dawn, coral dawn, aloha, white nights, ilse krohn superior. Er der nogle der synes de har været heldig med farvevalg til disse, vil jeg vældig gerne høre dette. Med forventningsfuldt sind, annelilla.

  SvarSlet
 8. Og forresten også forslag til ledsageclematis til den smukke alchymist. annelilla

  SvarSlet
 9. Hej Mester.

  Tak for to dejlige videoer, hvor bliver det fint :-)
  Har ikke selv været så meget i haven de sidste par dage, pga. travlhed med havefest........ og sikken et vejr det var til det.

  Sommerhilsner Bettina

  SvarSlet
 10. Det var igen, en spændende og belærende video.

  Tak, tak, mange tak.

  Det er dejligt, at selv om jeg ikke er én af de heldige, der skal se din have i juni/august, så alligevel får set SÅDAN et smukt bed, wauww.
  Jeg var en tur i Bilka i dag, for at købe Hortensia, Lupiner og lidt andet godt :-) men det er altså ikke den bedste behandling, de giver blomsterne, i butikken. Flere slags stod og sukkede meget efter vand og hængte med blade og hoveder. Andre var der grene og stilke , der var knækkede. Jeg var uheldig at komme hjem med 2, med en del knækkede stilke, øv øv øv. Ærgerligt, når Claus Dalby ellers anstenger sig så meget for, at vi skulle kunne få nogle super gode planter, og kun udvælger de bedste til os.
  Nå, men nu er de plantet, og så må jeg håbe, at de nok skal komme sig.

  Mange varme sommer-hilsner fra
  Birgit S

  SvarSlet
 11. Kære Claus
  Tak for video. Det ser super ud... Jeg kan sagtens "drømme" om det flotte syn der venter ved lysthuset.

  Håber du også når at nyde det gode vejr.

  Har været ude og nyde en dejlig have idag. Det var skønt, og lige tilpas lunt. Så kan man jo ikke bede om mere.

  Hav det godt, og god uge

  knus
  Eva
  evigglade.blogspot.com

  SvarSlet
 12. Rigtig dejlig video igen. Tak! Det bliver fantastisk at se det færdige resultat.

  SvarSlet
 13. Kære Claus.

  Tak for de levende billeder, det er meget inspirerende og lærerigt at følge med i din have, man suger en masse viden til sig, både bevidst og ubevidst. Desuden er det dejligt at "møde" ligesindede, så man ikke kun får omgivelsernes: "Du er skør", hver gang man efter deres mening går for højt op i blomster.

  Mange hilsener fra Jette.

  SvarSlet
 14. Tak for video, spændende at følge dit bassinbed. Er selv ved at anlægge to bassinbed, dog med små aflange bassin. Det ene bed holdt i måneskinsfarver og det andet i tøsefarver rosa, lilla og pink. Glæder mig til at blive færdig, og glæder mig til at se din have den 26. juni Anne Gine

  SvarSlet
 15. Hej Claus

  Tak for kigget - jeg har længe glædet mig til at se spejlbassinet igen, og nu glæder jeg mig endnu mere til at se det i virkeligheden d. 24. juni :-) Jeg går selv og pønser på et lille spejlbassin foran et drivhus, jeg også drømmer om, men det er jo en af de dejlige ting ved en have - alle drømmene.

  Mange hilsener fra Louise

  SvarSlet
 16. Kære Claus
  Har først fået set dine to skønne videoer i dag, da jeg har haft travlt i haven og så været i Geografisk Have i søndags. Py! der var godt nok varmt og rigtig mange mennesker, men det var en rigtig dejlig dag. Fik da også købt noget med hjem, men desværre var purpursolhattene fra Staudefeen udsolgte, da det var nogle helt unikke nogle, men så må jeg bare bestille dem over nettet. Bedet ved spejlbassinet må blive helt vidunderligt med alle de skønne planter, der skal plantes. Bliver spændende at se det "udvokset". For med alle de planter kan det ikke blive andet, især når det er dig, der arrangerer det hele så smukt. Og sikke et lysthus! Helt vildt skønt, men det kræver også en have af en vis størrelse og ikke mindst hus, som skal matche til.
  Tak for to skønne rundture i din fantastiske have.
  Hilsen fra Sydfyn Jeanne

  SvarSlet
 17. Øj,Øj, Øj! Imponerende bliver det - skønt med en rundvisning, det har jeg længe gået og glædet mig til.

  Hvor er det blevet fint indrettet, dit lille fristed - og så morsomt at selv småfuglene har taget det til sig. Jeg tænker at hvide kanariefugle vil blive prikken over i'et - har du mon overvejet et lille haveafsnit med fisk? Eller er det udelukket siden man (mig bekendt) ikke kan få hvide guldfisk? (Fnis!)

  Tak for rundvisningen - Lisbeth K

  SvarSlet