Den skønneste af dem alle

Jeg holder umådeligt meget af violfrøstjerne, Thalictrum. Men hvem gør ikke det?

Der er så mange skønne arter og sorter, men den mit hjerte banker mest for, er den dobbelte ’Hewitt’s Double’, som jeg flere gange har vist på tv med det resultat, at der blev gjort et kraftigt indhug i bestanden på de danske planteskoler. Ja, en enkelt sæson var den ikke til at opdrive.

 

20090802_154409 20090801_110653

 

Den er så skøn, så skøn. Ligner nærmest en lilla brudeslør, der svæver som skyer, og et helt perfekt akkompagnement er ’Hewitt’s Double’ og dahlia ’Evelyn’, som I også ser her.

 

20090803_141528

 

’Hewitt’s Double’ er på min anbefaling på Bilkas program næste år, og jeg skal love jer, at jeg fortæller, så snart den er der!

13 kommentarer:

 1. Du er en geni til at sætte farverne sammen, Claus. Jeg anede ikke hvor smuk Thalictrum er ved en sart hvid, den står ved lyserøde roser hos mig.
  Har også læst din bog "Mine krukker" igen, skal ud og købe nogle flere lammeøre til at lave en kant ved rosenhækken:)

  SvarSlet
 2. Min står med de flotteste knopper - den eneste staude, sneglene ikke har ædt af. Jeg glæder mig til, at den springer rigtig ud

  SvarSlet
 3. Sagolikt!

  Ha en fin tisdagkväll,
  Rebecca

  SvarSlet
 4. Fantastiskt fin den måste jag försöka köpa .
  Men var?

  Ha en riktigt fin fortsättning på sommaren
  Jag kikar på ditt fina växthus och din otroliga trädgård på tv.

  SvarSlet
 5. Hej Claus.
  Hvad gør du egentlig for at undgå at alle de dumme dræbersnegle æder af dit blomsterparadis??
  Mette

  SvarSlet
 6. Jo, de viste violfrøstjerner fra din have/seneste levende billeder er nydelige, og kun til at holde af. Jeg ville ønske, mine af de lilla slags ville trives bedre i min have. Til gengæld er min flavum (gul) flot og sår sig rundt omkring, og min Elin også ganske høj og flot i år.
  Uhhh, jeg har fået dræbersnegle nu. Har (kun...?) klippet omkring 10 istykker indtil nu, meeeen ... -er der én mere, måske flere, er der til næste år - nej, jeg tør ikke tænke tanken, men en snegl kan producere 400 æg på en sommer ... - Vidste godt, det var et spørgsmål om tid, før de ville vandre til min have, for de har været i nærheden et sted på og nær en gangsti. Har set dem, når jeg har gået tur med min lille gårdhund Mille. Skrækkeligt! GIFT... - SAKS... - klip, klip, klip. Ad, føj... Nå, nu ikke så hysterisk, Pia. Hm...

  SvarSlet
 7. Ih, i Bilka næste år. Så bliver min mor rigtig, rigtig glad - og det gør jeg også for så kan jeg endelig give hende en i fødselsdagsgave (og forære mig selv en også).

  SvarSlet
 8. Rigtig god ide Claus. Violfrøstjerne er lige noget for mig :-D
  K. Gro

  SvarSlet
 9. Ja, violfrøstjerner kan man næsten ikke få nok af - de er gudeskønne. Jeg ville bare ønske at de ville trives bedre i min have, suk.
  Hilsen Anne Marie Christensen

  SvarSlet
 10. Det har været en hård vinter. Den tog livet af alle mine Hewitt Double, den de enkelt står i fuldt flor (har violette og en enkelt hvid). Er de dobbelte måske mere sarte? Tror jeg vil nyde de enkelt og så flytte mine Eveline dahlia sammen med dem. Eveline kan blive en busk på 2 år, hvis man som jeg graver knoldene op og gemmer dem.
  Hilsen Jytte

  SvarSlet
 11. Tak for meget hurtigt svar om dræbersneglene. Jeg tøver med at give gift, mest fordi min have har masser af fugle og desuden et pindsvin, vil nødigt risikere at de blir ramt af giften. Men... er snart moden, samler mindst 10 snegle hver aften

  mvh
  Mette

  SvarSlet
 12. Mine Hewitts Double har med nød og næppe klare vinteren, men den almindelige lilla står noget så flot og den hvide "sternhimmel" lever fuldt ud op til sit navn. Den er noget så flot :o))

  Bedste hilsner

  Flora Danica

  SvarSlet