Elsker, elsker ikke, elsker, elsker ikke

Måske en lidt mærkelig overskrift, men når jeg nu nævner, at det handler om kæmpebalsamin, også kaldet springbalsamin, tror jeg, at mange forstår meningen.

 

20110726_154850

 

 

Jeg må indrømme, at jeg holder mig til ’elsker’, og det gør jeg fordi, vi klipper planterne ned, inden de når at kaste alt for mange frø, for så kan man godt få en hel skov.

 

 

claus20110727_170039

 

 

Nogle af jer har måske undret jer over, hvorfor vi hører så lidt fra Tante Grøn for tiden. Det skal jeg såmænd fortælle jer: Hun har været i gang med at trække springbalsaminer op i sin have; faktisk så mange, at hun har pådraget sig en dårlig skulder og derfor ikke kan holde ud og sidde ved computeren. Stakkes ’gamle’ tante. Jeg er sikker på, at mange sender hende en kærlig hilsen. Ikke også?

 

NB. Der kommer først videoer på mandag og tirsdag, idet jeg er på Sjælland for at fotografere her i weekenden. Og det er også i næste uge jeg trækker lod blandt alle tilmeldte til Åben Have.

7 kommentarer:

 1. Venlige tanker til tante grøn. Det er aldrig rart når kroppen giver efter for have iveren. Det plejer nu mest at være min albue...
  Krydser fingere for at denne gang er lykkens gang. Rigtig god weekend

  SvarSlet
 2. hej Claus
  Denne gang må du lige undvære opmærksomheden et kort øjeblik. Men opmærksomheden bliver rettet til Tante Grøn.
  Kære tante Grøn
  Tankerne har godt nok været omkring dig og har undret mig lidt over at vi slet ikke har set noget til de dejlige og livsbekræftende indlæg som du plejer at skrive, men der fik jo så forklaringen.
  Rigtig god bedring med din skulder, håber du snart bliver rask og rørig igen.
  Store Knus her fra Midtfynske Pia

  p.s God weekend på Djævleøen, Claus.

  SvarSlet
 3. Har et meget ambivalent forhold til springbalsamin.
  Tidligere havde jeg blot et frimærke som have og der fik jeg springbalsamin...i starten glædede jeg mig over de smukke blomster....og syntes det var helt sjovt som de kunne "skyde" med deres frø.....indtil jeg så opdagede, HVORMANGE af de frø, der spirede året efter.
  Jeg overvejede slet ikke at klippe ned - det var dengang!

  Jeg tog en masse krukker med planter med fra min gamle have og der er da også spiret adskillige springbalsaminer...men jeg har hevet alle op.
  Jeg tror jeg skal have mig nogle springbalsaminfri år....forøvrigt har jeg RIGELIGT med lyserøde planter *G*

  SvarSlet
 4. Kære Claus

  Min havenabo indførte springbalsamin forrige år (hun kaldte den nu fattigmandsorkidé), hvilket vil sige, at jeg sidste år også var på fast arbejde med at hive dem op i rå mængder alle vegne. Det er en pæn plante og den er ikke svær at hive op .... hvis man bare får det gjort i tide. Bliver de først fuldvoksne har de tykke stængler, og man får en halv pløjemark med op med rødderne.

  Stakkels, stakkels Tante Grøn. Ja, sådan kan det gå, når man bliver for ivrig, ikke længere er 17 og glemmer at tage pauser i lysthuset med noget koldt og lækkert at drikke. Ja, jer taler af erfaring :-)

  Trøstekram til Tanten og smil til Claus :-)

  SvarSlet
 5. Kære Claus.

  Send mine bedste ønsker om en god bedring til kjæreste Tante Grøn! Jeg har selv knoklet i haven, været gennemblødt af regn og føler hver en muskel i hele det gamle kadaver ganske tydeligt (overdrivelse fremmer forståmusklen ;)). Men det værste er alligevel "ikke at kunne", hvad man nu vil. Så sig hende, at jeg har rigtig ondt af hende!

  God week-end på min fødeø.

  Hjerteligst

  SvarSlet
 6. Mine forældre havde springbalsamin i haven og vi unger elskede at trykke på dem og få dem til at "springe". Stakkels mor. God bedring til tante Grøn.
  Hilsen Lisbeth fra Silkeborg.

  SvarSlet
 7. Stakkels Tante Grøn,, og så med at luge springbalsaminer op,, det er altså både en sjov og en dum plante. Den findes faktisk i flere nuancer nogle meget mørke.
  God bedring til Tante Grøn, det er træls når man blir sat skakmat af en dum krop. Jeg føler med dig.
  kh Gunvor

  SvarSlet