En hilsen fra jeres ’udsendte’ i …

… ’Good old England’. Jeg har en skøn tur og er tilsmilet af det dejligste vejr. Lige nu omkring tyve grader og mildt solskin.

 

 

claus 001

 

 

Sidder på en fortovscafe i Tenterden og kigger over på det smukke gamle rådhus. Billederne her er taget for få minutter siden, og det er så dejligt at besøge et land, der endnu arter sig som før, verden gik af ’lave’.

 

 

claus 003 claus 002

 

Blomster er der overalt. Måske ikke altid i de mest afstemte farver, men det bærer man nemt over med, når man er her. Tror, at jeg i mit forrige liv har været en engelsk gartner. Eller måske herremand! Hvem ved?

 

claus 004 claus 005 claus 006

 

 

Som I ser på billederne, er der en helt særlig stemning herovre, og I, som kun har været i London, må ikke snyde jer for en tur on the countryside.

 

claus 009 claus 010 claus 007

 

Jeg har mange haveeventyr ventende foran mig. Også steder, hvor jeg ikke har været før.

I morgen tidlig kører jeg nordpå, omkring 450 kilometer. Hvad gør man ikke for en god haveoplevelse?

 

Men nu går turen til Pashley Manor Gardens. ’Rapport’ her fra senere.

17 kommentarer:

 1. Skønne billeder der bestemt kan friste, når man sidder her i regnvåde Danmark ;o))

  SvarSlet
 2. Hej Claus.

  Misundelse er en grim ting, så det vil jeg ikke give mig af med, men for p.... hvor ville jeg gerne være i dine sko i disse dage. Der ser så skønt ud, netop lidt fortidigt. Smuk - smuk hvid have, der må fortidens vingesus også kunne mærkes. Det er en fornøjelse at se dine billeder og læse dine kommentarer, for de er så fyldt med ægte glæde over det du ser og oplever. Tak fordi du deler ud.
  Fortsat god tur.

  Hilsen fra Jette, Kr. Hyllinge

  SvarSlet
 3. Hyggelige billeder og stemning. God tur nordpå.

  SvarSlet
 4. Hej Mester.

  Hvor er der fint, hvor ville jeg ønske, det var mig der var afsted.
  Jeg tror du var heremanden, og så var jeg en af dine mange gartnere, hi hi...
  Ønsker dig god køretur til nordlige england.
  Kan næsten ikke vente på, at se hvad du har fundet frem til os. ;-)

  Sommerhilsner Bettina

  SvarSlet
 5. Ah, hvor ser det dejligt engelsk ud på billederne... suk :-)
  Vi har venner både på sydkysten og i Wiltshire, så vi har også været rundt i den dejlige engelske countryside.
  Det er som om tiden er gået i stå, og det er SÅ charmerende :-)
  Rigtig god tur nordpå.

  SvarSlet
 6. Een af de mange charmer ved England er helt sikkert den bevaring af 'gammelt', som de har, og udtrykket 'for verden gik af lave' , er vi fuldstaendig enig om. Jeg har tilbragt megen tid i England, og har blandt andet vaeret hele sydkysten rundt ( for en del aar siden ), men jeg har stadig i ojnene de vidunderlige og varierede landskaber , som du finder, og jeg vil kalde dem everchanging. Kan sagtens forstaa din begejstring.

  SvarSlet
 7. Kære Claus.. stor hilsen til dig derovere.. Skønne billeder du sender hjen....Ved ikke helt hvad du har været i forige liv.. men kan fortælle dig at du er en FANTASTISK mand i dette liv,Mange tak for det .. nu vi alle endnu engang med på tur rundt. Det har regnet hele dagen i København , men nu kl 15 00 kom solen og alting er så frisk.. ønsker dig en dejlig dag forsat og stort kram fra mig. Kærlig hilsen Paw..

  SvarSlet
 8. Hvor ser det hyggeligt ud!
  Jeg glæder mig til jeg får arrangeret en havetur til England.
  Håber min mor på 86 kan klare at komme med. Mon man kan leje kørestole i nogle af de store haver/parker? Ellers må vi selv have en med, for hun kan desværre ikke holde til at gå så meget.
  Jeg glæder mig til din bog om hvide haver. Har selv et lille hjørne i haven med hvidt - det er så 'pure'.
  Fortsat rigtig god tur - glæder mig til flere af dine flotte billeder.
  Mange hilsener Lise

  SvarSlet
 9. Hei Claus! Fint å få litt deilige bilder fra England sånn midt mellom luking og plenklipping. Både klokkeranker og valmuer er på gang her, men kan nok ikke konkurrere med dine på grunn av at jeg befinner meg en god del mil lengre nord, men den som er tålmodig får betalt.Så i hagesenteret her at klokkerankene kostet 129,50 pr stk, så da blir jeg veldig fornøyd over å ha sådd 6 dtk selv. God tur videre!

  SvarSlet
 10. Det ser bare inspirerende ud. Jeg vil også til England på havetur! Skal også nok komme det en dag.
  Kører du selv, Claus? Noget af det, der holder mig tilbage fra en kør-selv-havetur rundt i England er venstrekørslen... Hmm, måske man kunne lære det

  SvarSlet
 11. Det er en glad farvesammensætning, men den hvide have giver mere ro, hver ting til sin tid og sted..
  Dine billeder får mig til at tænke på miss Marple eller Barnaby film, rigtig engelsk.
  Det lyder godt at du osse kan sidde og slappe af et sted.
  Det har regnet lidt her i formmidags,skønt,, men den torden der rumler i det fjerne nu kan jeg godt undvære.
  Jeg håber at kunne finde en indehaver af "claus" valmuer ,for det er da bare en skøn farve. så kunne jeg tigge lidt frø.
  Forsat god rejse i havelandet, med godt fotovejr. Det er dejligt du deler dine oplevelser med os, tak for det. Det er næsten som at være der selv.
  kh Gunvor

  SvarSlet
 12. Hej Claus! Angående de specielle farvesammensætninger man finder overalt i London på deres "hængende haver", så har jeg altid undret mig over, at jeg synes, det er smukt i England. Men jeg kunne ikke drømme om selv at lave det herhjemme!

  SvarSlet
 13. Kære Claus og alle andre..Regn er rigtig godt for alle vores haver , men hvis man kan gå i vand til anglerne og haven liner en stor sø , syntes jeg at det ikke er så sjovt mere...alle mine fine claus valmuer, mine skønne clematis. min lavatera ovs. åhhhh nej ...den enste tryst er at jeg har holdt vandet ude fra huset...jeg bad ellers også mit fader vor. tænk engang jeg stod i underbukser og bar mave , og en stor sne skovl og skrabede vand væk ..nu er regnen holdt op for nu, men der er stadigvæk en sø i haven...Sikke et spejlbassin...det bliver spændende at se i morgen hvad der kan reddes...det her er jo i København , hvad siger i andre ... stor kærlig hilsen fra mig ..Paw..

  SvarSlet
 14. Kære Claus
  Sikke nogle skønne billeder fra "Good old England", hvor det rigtig oser af god stemning. Ja, du er en heldig herremand, smiler, men det er bare så flot, at vi får lov til at komme med på rejsen og se nogle af de skønne steder du tager hen. Glæder mig til at se mere fra dine haveeventyr nordpå., og er også meget spændt på din forårsudgivelse om hvide haver.
  Fortsat god tur.
  Hilsen fra Sydfyn Jeanne

  SvarSlet
 15. Det er noen år siden jeg har vært i England, sååå deilig å komme tilbake gjennomm dine bilder! Reiselysten er på topp! England er ved siden av Danmark mine to favorittland å feriere i. Bombarder oss gjerne med bilder :) Nyt det inspirerende oppholdet ditt videre Claus!

  SvarSlet
 16. endnu engang flotte billeder... forsat go' tur..

  SvarSlet
 17. Jeg kan fuldt ud tilslutte mig en opfordring til alle om også at se the countryside i England. Det er bare SÅ skønt i England.

  De kan noget - selvom du nok har ret i at de hængende blomsterkurve ikke ville vende indpas i Danmark, så elsker jeg dem alligevel. Det er overdådigheden af blomster og farver, der gør en så glad og veltilpas. Hvor er det dejligt at rejse et sted hvor man mærker at folk går op i at det skal se pænt ud - og hvor de ikke er så fastlåste i at tingene skal se ud på en bestemt måde. Jeg oplever England som et sted hvor folk tør at eksperimentere lidt og vise deres personlige favoritter.

  Tak for dine billeder Claus, de gør mig i godt humør!

  Bedste hilsener Lisbeth K.

  SvarSlet