En let sommerstudsning

Mine fire blodblommetræer, som er plantet øverst i haven, har taget rigtig ved, og i vinters klippede jeg dem noget tilbage, hvilket gjorde væksten mere tæt.

 

 

20110715_140958

 

Men her i sommer er de nye skud skudt sådan i vejret, at jeg i dag besluttede mig for at studse dem – det vil sige: klippe cirka en tredjedel af længden.

 

 

20110716_172931

 

Jeg er ikke så god til det med træer og buske. Ved ikke, hvornår det er bedst at klippe eller lade være. Jeg beskærer af æstetiske grunde, og endnu er der ikke nogen træer, som er gået til, fordi de begyndte at bløde eller andet, som man af og til bliver belært om.

 

Jeg vender tilbage med nye billeder om en måneds tid, når der er kommet nye skud, og træerne ser knapt så amputerede ud.

8 kommentarer:

 1. Jeg købte den skønneste blodblomme i starten af april. Men ak og ve tror den må ha' fået lidt for meget frost, så den var helt død og kom altså aldrig. Men god service derfra hvor jeg købte den, så de byttede det døde træ i juni. og nu står det flot og knejser. Anne Gine

  SvarSlet
 2. Hej Claus
  De billeder du viser her af dine blodblommetræer ser da ikke helt tosset ud, men det kan da godt være det ser slemt ud, når du står og kikker på dem. Men de gror jo ud igen.
  Knus fra det Midtfynske Pia

  P.S Hvis der er nogen der skal se Staudehaven i Vissenbjerg på Fyn er det sidste chance i år, da den lukker.

  SvarSlet
 3. De ser så flotte ud op mod det grønne og jeg tror ikke de har noget imod at blive klippet når der er blade på.

  SvarSlet
 4. hej claus!
  ingen inspirerar mig som du, du är en trädgårdskonstnär du! nu har vi ju äntligen dig här på svensk tv, lovely!
  ha nu en härlig sommar, må bäst, varmkram lotten

  SvarSlet
 5. Dine blodblommetræer ser fine ud. Jeg klipper også min ene lille blodblomme, så den har en næsten kuglerund krone, og jeg klipper den 'når jeg synes' - så kan man altid studse efter hvis det bliver nødvendigt ;-)

  God søndag!

  SvarSlet
 6. Blodplomme er et nydelig tre, men vokser litt for raskt! Jeg klipper min blodplomme like etter den har blomstret, da bevares neste års blomstring best.

  SvarSlet
 7. Kære Nini - det var et godt tip. I øvrigt rigtig dejligt, at du er 'tilbage'.

  SvarSlet
 8. Kære Claus

  Det er ikke så tit jeg får besøgt dig her på hjemmesiden pga. travlhed, men en dag som i dag hvor det småregner, er der nu ikke noget så hyggeligt, som at sidde her med en kop kaffe og nyde alle dine indlæg om dette og hint og lade sig inspirerer.

  Ikke mindst dette om klipning og formgivning er jeg begyndt at tage ved lære af. Af samme grund har jeg anskaffet mig i lille batteridreven klipper, som følger mig overalt i haven. For selvom min have har denne lidt "vilde" karakter, så træder netop vigtige kig bedre frem, hvis der er nogle lige, rolige former som baggrund.

  Tak for endnu et dejligt kig til alle dine klip og indlæg til gavn og glæde for os haveentusiaster.

  Mange hilsner
  Christel/Rørvig

  SvarSlet