En yndlingsplante

På videoen fra i går viste jeg en af mine absolutte yndlingsplanter, nemlig den rødblomstrende kvan, Angelicia gigas.

 

claus20100728_092625

 

Den har jeg flere steder i haven, blandt andet i flammebedet. Her synes jeg, at den purpur farve passer så smukt sammen med de orange toner.

 

claus080722_153507_

 

Desværre er det ikke en staude, men en af de såkaldt toårige. Det vil sige, at planten første år kun sætter blade, for så at blomstre året efter. Derefter dør den. Suk …

14 kommentarer:

 1. Jeg forstår godt at det er din yndlingsplante for den er virkelig skøn. Jeg har den desværre ikke for der kom ikke planter ud af frøene sidste år.

  SvarSlet
 2. Waw. Fjervalmuen: Macleaya 'Kelway's Coral Plume' som vi ser i baggrunden, er nu heller ikke at kimse ad.
  Kh Tina

  SvarSlet
 3. Ja her går jeg også og venter på at mine springer ud, de er dog ikke blevet så høje i år. En anden kvan der lige er begyndt at blomstre er den nye Ebony. Den bliver kun 1 meter og får helt mørke blade og rosa blomster, og så er det en staude... Anne Gine

  SvarSlet
 4. Kære Claus.

  Ja, det ser jo flot ud hos dig, men det var nok ikke lige den farvesammensætning, jeg turde vælge.
  Men dejligt at lære nyt!
  mange hilsner Jmn

  SvarSlet
 5. Virkelig flot!!!

  SvarSlet
 6. Kære Claus.
  Ja, den rødblomstrende kvan er meget smuk og statelig. Jeg har den for første gang i år.
  Stærkt inspireret af videoe fra din sidste Englands-tur, skal jeg blandt andet overnatte i Broadway, når jeg i morgen drager af til 7 dage i midt og sydengland. Det er bl.a. tanken, at der skal besøges nogle haver undervejs.
  Glæder mig selvfølgelig :D

  SvarSlet
 7. So ein ding mus ich auch haben :)
  Hvor er den bare flot.

  Vibeke Viuff Andersen
  Kjellerup

  SvarSlet
 8. Hej Duktiga Claus :)
  Härliga bilder.....
  å missa inte

  B
  L
  O
  G
  G
  P
  A
  R
  T
  Y
  T

  fortsätter.....
  VÄLKOMMEN :)
  Håkan

  SvarSlet
 9. Hej Duktiga Claus :)
  Härliga bilder.....
  å missa inte

  B
  L
  O
  G
  G
  P
  A
  R
  T
  Y
  T

  fortsätter.....
  VÄLKOMMEN :)
  Håkan

  SvarSlet
 10. Jeg fik en kvan af Fru Friis, da vi var på vores Tour de blog, og jeg glæder mig til at se den til næste år. Den er skøn.

  SvarSlet
 11. Den er da vidunderlig. I möchte auch ein so haben :-) Søsumhilsner fra den glade og lykkelige klokkeranker-ejer. De er fatastiske, og tak for hjælpen

  Lise <3

  SvarSlet
 12. Selv om det er "suk" at kvanen og andre skønheder kun er 2 årige, er det osse lidt sjovt for så kan man
  lave nye kombinationer, eller planterne selv gør det, hvis der er plads til de kan så sig selv.
  Det er ligeså med mysotis, forglemmiej, du snakkede om, jeg elsker de lyseblå skyer om foråret, men det kniber de kan så sig selv i bedene, de vil absolut være på gangene, så jeg må hvert år fortælle dem med en planteske, at de skal flytte ind i bedene selv om der er lidt tæt,. Du må da have samme "problem".
  regnvåde hilsner Gunvor

  SvarSlet
 13. Hej Claus,
  Smuk plante og sikke en farve.
  Den må jeg prøve. Ta for din skønne blog.
  K.h. Anne

  SvarSlet
 14. Kære Claus.

  Jeg forlader lige bageriet og kogning af stikkelsbærsyltetøj og ribsgelé for et øjeblik og kigger herind :)

  De før, jeg så gavmildt fik sammen med en bogbestilling, som blev sået ret sent og tilsyneladende ikke havde tænkt sig at spire, har nu ombestemt sig! Som jeg skrev i foråret, så lod jeg såkassen blive stående og passe sig selv - så kunne de komme eller lade være ;) De sidste par uger er der så sket det,at de nu spirer på stribe, så jeg er tæt på at skulle prikle dem. En rigtig glædelig overraskelse, da jeg også er en stor beundrer af dem.

  Og forresten læste jeg også med et halvt øje om dine mørke gulerodsskærme. Jeg har bestilt en gulerod (frø), som hedder Purple Haze - altså med en lilla gulerod (som ihvertfald skal være revet, hvis jeg skal sætte tænderne i den), som jeg vil forsøge at lade overvintre, hvor jeg sår dem og så se, om ikke, det mon giver lilla blomster næste år...

  Nå jeg er spænet igen!

  Hjerteligst

  SvarSlet