Flot, flot

Når men bevæger sig rundt i Aarhus, kan man visse steder glæde sig over smukke kommunale beplantninger.

 

claus20110713_113403

 

For eksempel som her ved Domkirken. Det er meget delikat, og de er ingen tvivl om, at mange af byens borgere virkelig værdsætter blomsterrigdommen. Godt, at det ikke også er sparet væk!

 

claus20110713_113428 claus20110713_113441 claus20110713_113446

 

Af og til kan man have en mistanke om, at en del kommunegartnere er farveblinde, men her i Aarhus er der bestemt ikke noget galt med farvesansen. Tak for det.

17 kommentarer:

 1. En fantastisk samplanting, nytelse og se fargene glir så fint i hverandre.

  SvarSlet
 2. Den er utrolig vakker. Jeg fant en vannvittig vakker en i Odense i fjor sommer også. Bare se her: http://hannesbilderfrahagen.blogspot.com/2010/05/jeg-tenkte-jeg-skulle-kopiere-denne-i.html

  Ellers så var jeg innom for å si at de sender Drivhusdrømmer i reprise nå og jeg tar dem opp - og det har jeg kost meg med i kveld. Fint å se igjen, selv om det handlet om tulipaner - og selv om jeg har sett det mange, mange ganger :)

  SvarSlet
 3. Ja, de er rigtig fine, glæder mig også over dem hver gang jeg går forbi! Kan lige fortælle, at kummerne er den såkaldte Århus Kumme, fra Spedalsø Betonvarefabrik i Horsens. De er fusioneret med IBF Ikast, men handler vist stadig med private) Var selv nede at købe én sidste år, som jeg nu har kobber-patineret og bruger som vandkumme i min gårdhave.
  (Link til kummen på mit navn)

  SvarSlet
 4. Mycket fint.
  Har lite funderingar på att ha ett ljusgult tema i min Potager nästa sommar.
  Nu har vi lyckan att se Drivhusdrömmar på svensk TV. Tack för det :)
  Ha det gott.
  Anette på Boäng

  SvarSlet
 5. Ja de er smukke! Jeg er så heldig at passere dem hver dag, og de får mig altid til at smile.
  Ballonklokke er det en lille plante eller en pænt høj? Sød det er den.

  SvarSlet
 6. Det ser rigtig smukt ud! Men jeg vil dog selv begrænse det gule i min have. HEr i sommer har jeg dog købt de først par lysegule skabiose og den lysegule Austinrose The Pilgrim. De er meget yndige!
  K. Gro

  SvarSlet
 7. Jeg er så enig med dig i, at man i det offentlige rum for ofte ser sammenplantninger der virker tilfældige i farvesammensætning og efter min smag ikke er særlig kønne.
  Jeg håber at kommunens gartnerne i København ser med på din blog og lader sig inspirere af både dette indlæg om Århus og din have i det hele taget.
  Hilsen Berit

  SvarSlet
 8. Hvor er de smukke. Jeg så noget lignende for 2 år siden i Odense, utrolig smukke farvesammensætninger i lilla. Men i Rødovre blander der f.eks skrig-rød og lilla sammen med hvidt. Ikke særlig øjenvenligt:)

  SvarSlet
 9. Du har som sædvanlig ret, smukke, smukke krukker.
  Jeg er bange for at jeg er slem til at være for traditionel når jeg planter krukker til.
  Kan ske at jeg skal have kigget en gang til i din krukkebog

  SvarSlet
 10. Det var dog et skønt syn! Kommer til at tænke på Jane Schul i denne forbindelse... Nogen har i hvert fald forstået noget - og Gud ske tak for det!

  SvarSlet
 11. Forleden dag bev jeg både glædeligt og sørgeligt overrasket, da jeg kørte forbi kirkegårdens parkeringsplads i Nykøbing Sj - glædeligt fordi man i stadsgartnerens stab måske havde ladet sin inspirere af dig, Claus: To meget store cementkar (lidt videre foroven end forneden) med Verbena bonariensis i midten og tæt omgivet af Nepeta. En øjenfryd i sig selv! Men skræk og rædsel! De stod der, hvor der indtil for nylig var et smukt, meget langt, monokromt rosenbed! Nu er imidlertid alle roserne væk, og i stedet er der strøet sorte skærver ud!!! Jeg H A D E R de skærver - også når de beklæder forhaverne til nogle (sommer)husejeres (bonde)huse. Hvad tænker de dog på? Dvs, det ved jeg jo godt. Der skal vel spares på vedligeholdelseskontoen, og det skal være så nemt, så nemt.

  Nå, men de to Bonariensiskar ser i hvert fald godt ud. Når det gælder trivselskontoen hos det offentlige, må man jo efterhånden lade sig nøje.
  Happy Private Gardening
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 12. Det er en usædvandelig smuk sammenplantning. Jeg sidder og prøver at identificere diverse blomster, for jeg syntes osse jeg trænger til nogle nye ideer til
  kummerne dvs hos mig er det gamle jerngryder. De må noteres ned til brug next år.
  Den huskenotesbog er næsten fyldt allerede takket være alle dine indput, hi, når jeg bare en brøkdel skal jeg vist være glad.
  Og vi har fået rigtig regnvejr, uden hård blæst, dejligt.
  regnhilsner Gunvor

  SvarSlet
 13. I Vordingborg plejer der også at være fine store kar med flotte sammensætninger. Jeg har dog ikke været der i år, men mon ikke, de også er der i år? Der er en super gartner Flemming Kruse, der har det store overblik, hvad det angår. Faktisk kan man på et tidspunkt i forsommeren sammen med Haveselskabet i dette område "besigtige" drivhusene, inden sommerblomsterne bliver plantet ud i kummerne. Det er ret interessant.

  SvarSlet
 14. De hører absolut til nogen af de bedre plantesammensætninger :-)

  SvarSlet
 15. Kære Claus
  Ja, disse Kommunale sammenplantninger er virkelige smukke. Her i Svendborg har vi også dissse sammenplantninger, og vi er også heldige at have nogle gartnere der ikke er farveblinde, smiler, for der findes desværre ret mange rædsler af sådanne sammenplantninger. Kan jo være de har været inde på din blog og blive inspireret til fantastiske plantesammensætninger, når de har set din skønne have.
  Hilsen fra Sydfyn Jeanne

  SvarSlet
 16. Dette var virkelig en vakker sammenplanting, en nytelse for øyet å se slik fargeharmoni. De kommunale beplantningene har virkelig bedret seg de siste årene :) Danmark er et foregangsland i så måte!

  SvarSlet
 17. Jeg kan kun give jer ret i at disse farvesammensætninger er meget smukke, hvilket man ikke oplever i alle kommuner.Dertil skal det siges at det ikke nødvendigvis er gartnerne som er farveblinde, men derimod den landskabsarkitekt som har bestemt årets komposition af sommerblomster.
  Hilsen en gartner

  SvarSlet