Fra tanke til handling

Hvis vi gør vort liv op i havesæsoner, er der ingen tid at spilde. Derfor sørger jeg hele tiden for

at gøre tanke til handling. Således fik jeg sidste år på en tur til Skagen en idé.

 

20110726_153955

 

Trykker I på linket, vil I se, hvad den idé gik ud på; at plante hortensiaer i industrielle mængder langs alleen.

 

20110726_154153

 

Det fik vi gjort, og nu står de og blomstrer flot. Jeg havde en del store buske, som jeg flyttede, og desuden supplerede jeg med adskillige nye.

 

I år er mange af mine hortensiaer rosa, hvor de tidligere var lavendelblå. Ved godt, at det skyldes, at jorden er for kalkrig, så i efteråret og igen i foråret vil jeg drysse et gram alun (aluminiumssulfat) per kvadratmeter rundt om hortensiabuskene. Så skulle den blå farve holde sig i årevis.

14 kommentarer:

 1. Jeg forstår til fulde, at du blev hooked på idéen med en allé med hortensiaer - de er så smukke. Og det ser jo supergodt ud hos dig, så det var en rigtig handling :-)

  SvarSlet
 2. Ser rigtig flot ud. Jeg har selv taget et billede af de flotte hortensiaer i Skagen for ca 9 år siden.
  Jeg har dog selv problemer med at der ikke kommer blomster i mine hortensiaer. Og de er ikke klippet ned. Det gør mig fortvivlet da det er en af mine forvoritblomster.

  SvarSlet
 3. Det ser brandgodt ud. Forstår dog ikke hvorfor du vil have dem blå. Den lyserøde - som virker violet på billedet - er da herlig. Måske du synes, at det er for pyssenysset, men jeg synes nu, at de er flotte.

  SvarSlet
 4. Kære Nette - Forstår godt din pointe. Jeg kan heller ikke lide de alt for blå hortensier, men jeg vil gerne have lidt mere farvespil, så de spænder fra rosa over mod lavendel.

  SvarSlet
 5. Ser svalt och skönt ut en varm sommardag! Och skulle det vara mulet väder ger de en känsla av ljus! Behåll färgen!!! Den är SMUK!

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvarSlet
 6. Ja Claus, saa er vi helt vildt enige igen, een af mine foretrukne planter er helt absolut hortensia, eeelsker dem, ved godt de måske er en smule gammeldaws, men når de blomstrer, er de da helt bedårende. Dem som jeg har , er ogsaa lyserøde men kører hele nuancerne mod mørk lilla , og ja, et syn som jeg aldrig bliver træt af at contemplere.
  Tænkte også på at give mine lidt aluminiumssulfat.

  SvarSlet
 7. Riktig vakkert Claus! Jeg hadde plantet en del hortensia i skogen min, men de fleste av disse døde i den harde vinteren vi hadde i år. Jeg har kjøpt noen nye, men anser dem etter hvert som ettårige sommerblomster her hos oss. :-)
  Da er det jo ekstra fint å se hvor vakker de er hos deg! :-D
  Ha en fortsatt riktig fin sommer!

  SvarSlet
 8. Det var da en fremragende idé, du fik der. Det ser super godt ud :-)

  SvarSlet
 9. Supergod ide - det ser brandgodt ud. Jeg har også plantet et par hortensier i år og må have flere. Det er en nem beslutning at tage i et fugtigt år som nu hvor de stortrives.
  hilsen Anne Marie Christensen

  SvarSlet
 10. Det er meget, meget flot med alle dine hortensiaer :-)
  Det skaber ro, at have så mange af en slags planter i et´ bed.

  SvarSlet
 11. Smukt, smukt.

  Ved du, at der er en tilsvarende pølse af hortensiaer i din "baghave". Foran hovedbygningen, mod syd/havet, på Psykiatrisk Hospital Risskov. De var der for et årti siden...så de er der nok endnu.

  Hortensiaerne er fantastiske. Jeg opdagende dem da jeg boede på Solbakken for ca. 14 år siden og gik tur med barnevognen.

  Der opdagende jeg i øvrigt også dit begyndende haveeventyr. Jeg gik forbi din have hver dag på vej i skoven for at holde øje med hvad der skete og hvordan
  årstiderne skiftede.

  Skriver en mail til dig en af dagene. Ved om noget mere du skal se.
  Ellen

  SvarSlet
 12. Så flot så flot! Kan godt følge din idé med alun - elsker når det changere i lyserød/ violet! Min mormor plantede i 60´erne hortensia langs hovedhuset af sin gård. Som en uendelig række af candyfloss mod det hvidkalkede. Forrige sommer rev de nye ejere dem allesammen op - jeg reddede én. Den er nu en juvel i mine haveskatte.
  Håber du får stor glæde af din imponerende indkørsel. Virkelig smukt!

  SvarSlet
 13. Det er meget, meget smukt. Hortensia er én af mine yndlingsplanter.

  SvarSlet
 14. Kirsten....
  Jeg kunne rigtig godt tænke mig at vide, hvad det er for en sort hortensia, er det mon endless summer?

  SvarSlet