Hjemme igen

Det blev sent I går, så jeg nåede ikke at få lagt noget på bloggen. Men nu er jeg her igen. Var i Skagen og besøgte den hyggelige have bag Skagen Museum. Et dejligt sted med en god café, som blandt andet tilbyder de skønneste friskefrikadeller med en generøs portion (hjemmelavet, tror jeg) remoulade.

 

claus20110719_120245

 

Ideen bag haven er blandt andet, at man præsenterer nogle af de blomster, som skagensmalerne har portrætteret I deres kunst, og det er faktisk en del.

 

Anna%20Ancher-833682[1]

 

Lige nu blomstrer for eksempel klematis x jackmannii, som Anna Ancher I 1913 udødeliggjorde på ovenstående maleri.

 

claus20110719_120121

 

Rundt omkring I haven er der beskrivelser af planterne. En rigtig fin idé.

11 kommentarer:

 1. Hej Claus
  Låter skönt.....
  Borta bra men hemma bäst :)
  Håkan

  SvarSlet
 2. Tak for at du bringer en af mine yndlingskunstnere på banen: Anna Ancher, som heldigvis inden for de seneste år har fået den plads i kunsthistorien, som hun fortjerner. Efter min mening er hun fuldt på højde med Hammershøj.

  Også billedet af clematis Jackmani blev jeg meget glad for. Jeg elsker den plante - især superbaudgaven, som blomstrede helt overdådigt på den hvidkalkede mur i min Mormors gård med toppede brosten, da jeg var barn under Krigen. Men suk! Den er ikke til at få fat i.
  Jeg har på forskellige plantecentre en tre-fire gange købt et eksemplar med skilt, hvorpå der stod superba; men når de endelig blomstrer hjemme hos mig, er det med den almindelige udgaves spidse kronblade og ikke med de kantede, som er så karakteristiske for superbasøsteren. Og farven har heller ikke været helt rigtig, hvilket dog måske kan skyldes forskellige jordbundsforhold.

  Ved du, Claus, eller er der nogen derude, som ved, hvor man får tag i den rigtige? I Sverige måske? I svenskere har jo så mange clematis, så vidt jeg forstår.
  Happy Jackmanii Gardening
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 3. Hej Claus.

  Ja, der er en hel vidunderlig stemning i den have - har også siddet der en dejlig sommerdag efter at have set på de fine malerier i museet.

  Hilsen
  Jette, Kr. Hyllinge

  SvarSlet
 4. Det er en rigtig dejlig have. Skønt at kombinere kunst med planter.

  SvarSlet
 5. Den have skal jeg huske når feriebesøg engang gælder Skagen. Fin fin ide at kombinere kunst og have. Men en have kan vil osse være kunst?? omend en levende og foranderlig.
  kh Gunvor

  SvarSlet
 6. Enig, det er et rigtigt dejligt sted - både inde og ude.
  Og Rosa Alba Maxima er også fantastisk den korte tid den blomstrer, den fra billedet af MArie Krøyer i liggestolen i haven...
  Mette

  SvarSlet
 7. Hej Claus!
  Godt at tage kunsten med - fine farver på denne clematis. Jeg skal til Lønstrup sidst i aug., og så skal vejen nok lægges igennem Skagen. Det skal blive en fin tur.
  Og nu noget (næsten) helt andet:
  Min hvide klokkeranke blomstrer, og den er bare så smuk. Der er mange knopper på både den hvide og blå, så det blev en succes, der kal gentages næste år. Den har nået 2 m op og ca. 1,5 m på langs af en stolpe, så ca. 3,5 m ialt.

  Hilsen fra Sydsjælland efter en dejlig havedag.

  SvarSlet
 8. Hej Claus

  Skagen er et dejligt sted, for mange år siden besøgte jeg oså Skagens Museum og husker tydeligt de mange flotte silkepæoner der.
  Jeg har igen været en tur i Bilkas Havecenter og provianteret planter til haven. I min Bilka i Tilst, Århus er der orden og pæne friske planter, fejet og opstillet krukker med velholdte blomster. Meget indbydende, stor ros til blomsterpigerne i Tilst.

  Hilsen
  Jette

  SvarSlet
 9. Kære Claus
  Tak for din anbefaling af Hamoton Court Palace Flower Show. Jeg var derude torsdag i forrig uge i øsende regn og lidt sol men sikke en fantastisk dag ( beklædning gummistøvler, regnfrakke og paraply). Jeg var der fra åbning til lukketid ca. 10 timer og fik ikke set alt. Det overgik total min fantasi om hvad haver og blomster og grøntsager der findes på trods af at jeg selv er stor have nyder og bruger. Jeg kan kun anbefale alle andre der finder stor glæde ved have om at give sig selv den store oplevelse det er at se så¨stort et område hvor alle afskygninger af haver, miljø og fremtid for have elskere. Det er vigtig at have en ekstra kuffert med til alle de fantastiske ting der kan købes på dette show.
  Mange have hilsner
  Susanne fra Ærø

  SvarSlet
 10. Kære Jytte - mit bedste bud er Flemming Hansen - clematisdanmark. Flemming er altid utrolig behjælpelig.

  Kære Jette - ja, det er også vigigt at rose! Jeg sender nu (med stor glæde) din bemærkning videre til hovedkontoret. Tak ...

  Kære Susanne - ja blomstershows er bare så inspirerende ...

  SvarSlet
 11. Hej Claus :-)

  Vil bare sige at jeg er VILD med dette indlæg!
  Et godt tip, smukke blomster OG kunst - det bliver jo ikke bedre:-)

  TAK for denne fine service
  Kh.Lisbeth K.

  SvarSlet