Jeg vil ha’ låger

Jeg ved, at flere af jer er lidt spændte på, hvad det nu er for projekter, jeg har fundet på. Og som jeg først skulle tale med Kjeld om.

 

claus20110703_130432 claus20110704_164544

 

Jo, jeg vil ha’ låger ved tværstierne mod skoven. De skal ikke bruges til at lukke af med, men blot til at få det lange hækstykke langs alleen til at hænge sammen. Det bliver til tre enkelte låger ved de smalle stier og en dobbeltlåge ved hovedindgangen, som fører under rosenbuen.

 

claus20110703_152154

 

Det var faktisk min gode haveveninde Eva, der sidste sommer såede et frø, da hun sagde: ’Skal du ikke have låger her’. Hun såede altså et lille frø, som nu er begyndt at spire.

 

For at få tingene til at hænge sammen, skal lågerne designes, så de får en sammenhæng med hegnet og den store port nede ved vejen.

20 kommentarer:

 1. Kære Claus.
  Det lyder da til at blive et rigtig smukt indslag i haven. Låger er fantastiske og understreger efter min mening det lidt hemmelighedsfulde ved en have. Hvad dukker der op bagved lågen, hvor man har fået et kik igennem i forvejen.

  SvarSlet
 2. Ved du hvad Claus - det er bare en super GOD ide :-D go for it!! :-D

  K. Gro

  SvarSlet
 3. Det blir' spændende at se hvad resultatet blir'.... men burde din sti så ikke være lidt mere bred, mener at huske den sti var smal ?? eller husker jeg forkert !!

  SvarSlet
 4. Kære Claus,

  Det var da en fantastisk idé. Det bliver så smukt :-)
  Hvordan med klokkeranker, ja jeg spørger bare igen ??????????

  Fortsat god dag

  K.H Lise fra Søsum

  SvarSlet
 5. Det kommer helt sikkert til at se godt ud! Glæder mig til at se lågernes udformning - jeg drømmer selv om et par flotte smedejernslåger ved vores to indkørsler. Men det bliver nok ved drømmen for de er jo ikke helt billige ;-)
  Har iøvrigt lige været på besøg i Anne Justs hyggelige have og hentet en del inspiration.
  I går lagde jeg vejen forbi Knud Pedersens Planteskole og sidder nu og svælger i rosenkataloget fra David Austin. Uha, der en MANGE smukke roser - det bliver svært at vælge, hvilke jeg skal have ....
  Men 'din' Constance Spry er vist selvskrevet :o)
  Held og lykke med havelågeprojektet, og tak fordi du deler alle dine haveoplevelser med os.
  Mange sommerhilsener
  Lise

  SvarSlet
 6. Så spennende!! Flotte porter er nydelig!

  SvarSlet
 7. Kære Claus.
  Hold da op!! Lagde lige mærke til tidspunktet, hvorpå du har lagt dette indlæg på bloggen ... men selvfølgelig, ... "genuis burning the midnight oil" ...
  At du med hensyn til låger, kan være blevet stærkt inspireret i England, kan ingen fortænke dig i. Dérovre er der jo smedejernslåger i alle afskygninger, ofte sirligt og smukt ornamenterede, men det enkle er ofte det mest noble. Selv foretrækker jeg smedejern fremfor træ, det giver en form for lethed og elegance, og efterlader muligheden for at kunne kigge ind og fantasere over, hvad der gemmer sig bagved. For mig indikerer en låge i en have også, at nu bevæger jeg mig ind til noget andet. En smedejernslåge lukker ikke af, men indbyder tværtimod til et kig, en oplevelse, en overraskelse.
  Held og lykke med designet.
  Rigtig god dag.

  Kærlig hilsen,
  Iris.

  SvarSlet
 8. Åh smedejernslåger der laver den der lækre sang når de åbnes og lukkes! Tænk om man havde plads til det i sin have... Der er altid noget hemmeligt ved at skulle åbne en dør eller låge og spændingen ved hvad der gemmer sig bag ved. Det løfter haven ti et andet niveau synes jeg. Nå, jeg må afsted - Harry Potter venter ikke ;) Jeps 3D billetter. Ha en dejlig dag

  SvarSlet
 9. Kære Claus, lige en hilsen i mens jeg venter herhjemme.. Det lyder som en rigtig god ide det med at placere nogle låger i haven ved dine stier. Jeg selv har rejst to store franske jern låger "3 m høje" i mellem den lille græsplæne og spise pladsen, der er nu et rigtig fint have rum der adskilles af lågerne , og det giver en lethed i mellem det hele( de sælger fine jernlåger på Lauriz.com står under have ting.) kleamtis , klokkeranke, roser, alle glade for mine jern låger..mine står jo fast og er skillerum, så de kan ikke åbnes..Du har så smukt et indgangs parti og jernhegn, så naturligvis skal du have samme stil..Ellers regn i København i dag , ved ikke men trænger vist til en sommerdag snart. rigtig god dag til dig . kærlig hilsen Paw.

  SvarSlet
 10. Nå, det var låger du gik og pønsede på :-D Jeg har godt lagt mærke til at du er gået gennem mange låger på dine videoer hen over sommeren, så jeg kan godt se hvor du har fået din inspiration, bla.
  Jeg har to små låger som lukker baghaven af fra forhaven. Det er egentlig for at holde hundene i bagerste del af haven, når vi ikke er derude. Men det er rigtigt hyggeligt at åbne og lukke dem når man går på rundtur i haven, så det kan jeg godt forstå at du gerne vil have :-)
  Det bliver spændende at følge med i.

  SvarSlet
 11. Du er en heldig mann du Claus Dalby :) Jeg ønsker meg også en port! Det er fint i hagen. Kos deg med din nye "baby". Hanne

  SvarSlet
 12. Kære Claus
  Nå, det var havelåger du gik og drømte om. En genial idé, og inspirationen har du jo fra England naturligvis, for der har jo også være en del havelåger du har kommenteret på dine videoer. Ja, hvem der bare havde plads til sådan nogle smukke gamle ornamenterede havelåger, for der er altså noget fortryllende ved sådanne låger. Man bliver helt forventningsfuld, når man ser en så smuk havelåge, for hvad mon der gemmer sig bag, og det er også en flot måde at dele haven op på. Bliver meget spændende at se dine havelåger, men er helt sikker på de bliver smukke, for de skal naturligvis spille op til din skønne have.
  Hilsen fra Sydfyn Jeanne

  SvarSlet
 13. Super ide...
  Her går vi og udtænker en i træ ;0)

  SvarSlet
 14. Det er simpelthen også så smukt med disse smedejernslåger og jeg synes også det er spændende med en muret mur som på dine billeder:))

  SvarSlet
 15. Hej Claus

  Det er en god ide med disse smedejernslåger. Så kommer det til at ligne Haven i Hune, hvor der også er en port. Apropos Anne Justs have i Hune, som jeg lige har besøgt med overnatning. Det var en god oplevelse at overnatte i haven, men haven trænger til en grundig udtynding i planterne. Om kort tid er planterne vokset endnu mere udover alle stier og hegn, end idag. Der hører ikke en blå selvsået blomst hjemme i det gule bed. Buksbomkuglerne i jernramme trænger meget til en klipning, så det igen bliver til kugler.
  Ak blot et suk om at vedligeholde Hune haven lidt bedre.Det vil ære Anne Justs minde.

  Hilsen
  Jette

  SvarSlet
 16. Hei Claus
  Først er jeg enig med Jette, over, i forhold til Anne Justs hage. Den var utrolig deilig men jeg tror Anne ville ønsket den noe mer stram. Kanskje tar jeg feil, og jeg som selv er hagemenneske vet at hage tar tid men det er viktig å nevne det.

  Når det gjelder smijernsportene synes jeg det er en fantastisk god ide. Ja, rett og slett strålende. Å, hvor jeg gleder meg til å se denne videreutviklingen! Takk også for de flotte bildene, de er rene inspirasjonen. Du er en knupp Claus som deler alt dette med oss:):)

  Hilsen Unni

  SvarSlet
 17. Låger og andet smedejernsarbejde er smukke ting.
  Her i vores lille by havde vi en mand der lavede de mest utrolige låger og trappegelændere. En skam han ikke er levende mere, så ville jeg bestemt have anbefalet ham.
  Han skulle have lavet låge til den ene af mine kirker, men et par af menighedsrådsmedlemmerne satte sig imod og syntes at en alm. hvidmalet låge var at foretrække.
  Sikke en skam, det ville have været et pragtfuldt syn..........måske var han lidt selv skyld i det, han lagde nemlig ud med en skitse hvor der adskillige dødningehoveder eller knanier på og det var måske lige voldsomt nok. Ellers har han lavet gelænder til noget familie vi har, med inspiration fra Rold skov, hvor bor.......såååååå flot.
  Jeg håber du finder en rigtig dygtig mand til at lave dine låger

  SvarSlet
 18. Kære Claus

  Var ved at få kaffen galt i halsen da jeg så dit indlæg, for jeg må indrømme - jeg nåede ikke at kigge igår da vi holdt børnefødselsdag for Frode.

  Det glæder mig utroligt meget at jeg har sået et bette frø - må have lov at sige det... Jeg er faktisk beæret over at du huskede det!

  Glade tanker til vi ses.

  knus fra
  Eva og drengene
  Evigglade.blogspot.com

  SvarSlet
 19. Synes nu haven i Hune ligner en million, mindst! Anne var nu heller ikke så stram i betrækket. Der har altid været meget 'Vildskab' deroppe, men haven fremstår som velplejet, uden ukrut og visne blomster. De nye tiltag som er lavet, holder stilen fuldt ud.
  Claus. Skriver du FROSTvisit?
  Låger, ja det er der stil over.
  Kh Tina

  SvarSlet