Klip, klip, klip

Regnen har været hård ved haven, men så er det jo godt, at saksen er opfundet! I stedet for at gå og binde en masse op, er det ofte en god idé at klippe ned, for meget skyder igen.

 

20090720_121015

 

 

Ofte er det helt befriende at få klippet ned på denne årstid, hvor haven godt kan virke lidt vild. Og heldigvis er der nok at klippe af her.

 

NB. Søljen er ikke skæv! Det er billedet, der snyder …

20 kommentarer:

 1. Hej Claus.
  Jeg holder altså meget af dine små tilføjelser. Fint i dette tilfælde, for søjlen ser da skæv ud :-)
  Du har ret med at klippe ned. Jeg har også voldsomt gang i saksen, men det har jeg nu gennem hele året, mere eller mindre, og lige nu meget.

  SvarSlet
 2. Hej Claus! Apropos klip, klip. Skal man klippe afblomstrede klokker af klokkerankerne, som man gør på for eksempel latyrus, for at de får mere "krudt" til at forlænge blomstringsperioden. Og sætter de frø, som kan nå at modne? Ja, der er mange spørgsmål. Jeg håber, du snart tager emnet op! Mange hilsener fra Jane

  SvarSlet
 3. Ja, jeg har også gang i saksen..;) Men jeg er i tvivl om røllikerne, hvis man klipper dem ned nu - når de så at blomstre igen i år?
  Nogen der har erfaring med det?
  og Claus - kunne du ikke lave en debatside - altså en side, hvor du ikke behøver byde ind med noget, men hvor vi 'læsere' kunne hjælpe hinanden? jeg er sikker på, at der er så megen god viden at hente blandt alle dine havevenner her på bloggen!
  Fx. har jeg et spørgsmål om noget havekunst fra en af drømmehave-udsendelserne - måske der lige er én, der præcist ved netop det...
  Sommerhilsner
  Birthe, Horsens

  SvarSlet
 4. Åhhh Fiskedeller fra Skagen med hjemmerørt remoulade. Fik du også den lækre løgkompot?

  Jeg har 15 sække med klip stående i min indkørsel....Og der er laaaang tid til haveaffaldet bliver hentet.

  Jeg har lige fordelt lidt hønsemøg på roserne. Drømmer om og håber at det gør mirakler, så de remonterer helt vildt.


  ;)
  knus
  Eva
  Evigglade.blogspot.com

  SvarSlet
 5. Kære Claus,

  Her ser haven også noget trist ud. Slet ikke den standard jeg plejer at have. I øjeblikket er det hækkesaksen der er i brug, da en ny klippet hæk holder på bedene.
  Gid døgnet havde mere end 24 timer.

  Ha' en dejlig dag ;-)

  Knus - K

  Ps. Claus, hvor gør du af alt dit haveaffald??

  SvarSlet
 6. Ja en saks er en god ting, vi gravere går altid med en i lommen.
  Men lige nu står den på hækklipning, et hårdt men nødvendigt arbejde. I den forbindelse kunne jeg godt tænke mig at spørge dig Claus , men også resten af panelet om hvordan de helt konkret laver en takshæk helt lige, altså engelsk lige.
  Jeg har nemlig 30 m ikke så høj takshæk ud til vejen på den ene kirkegård og det kunne være megaflot hvis den blev snorlige, den er ikke så stor endnu.
  Nogen må have et eller flere gode råd.
  MVH
  Annie
  PS kan godt regne ud at det er noget med en snor og sådan, men alligevel ?

  SvarSlet
 7. Hej!
  Jag följer ditt program "Trädgårdsdrömmar" som just sänds i Sverige. Underbart! Dina växthus är så fina och särskilt dina inslag är så inspirerande:-)

  Hälsningar Hanna

  SvarSlet
 8. :-) - det kan godt være at, søjlen ikke er skæv - måske er det fotografen der ikke kan stå på to ben :-D

  Jeg har også været hård med saksen, blev nød til at klippe mine katost helt ned :-(
  K. Gro

  SvarSlet
 9. Ja her er der også nok at klippe af i lange baner, mit største problem er, at finde ud af, hvad jeg skal gøre af alt det kværnede materiale!! Lidt skæv ser den ud, det passer :-)

  SvarSlet
 10. Kære Jane - nej, du behøver ikke at at klippe blomsterne af klokkerankerne. De er lang tid om at sætte frø, men hvis du er heldig, kommer de sidst på sommeren.

  Kære Birthe - der findes flere foraer på nettet. Måske er der nogle, der vil komme med eksempler her. jeg har ikke tid til nye tiltag. I hvert fald ikke på nettet. Beklager ...

  Kære Madam Bæk - vi kører det på genbrugspladsen. Har en kæmpe trailer, der kan tippe.

  Kære Annie - Jeg har et anlægsgartnerfirma til at klippe hækkene.

  SvarSlet
 11. Jeg er i gang med å klippe jeg også, før nok en omgang regn setter inn i morgen. Det er meldt like mye nedbør i weekenden som total nedbørsmengde i en normal julimåned... Og slik har vi hatt det mer eller mindre siden mai. Men sommeren er fremdeles ung og august kan ofte være en deilig sommermåned med ny tilvekst av staudene :)

  SvarSlet
 12. ...og så lurer jeg svært på når Den Hvite Boken din kommer ut :)

  SvarSlet
 13. Haha, ja den ser skæv ud. Når jeg får sådanne billeder bruger jeg Picasa billedredigeringsprogram hvor man kan få oprettet det skæve i fotoet. Hvis du ikke kender programmet kan du google det og downloadet det gratis :)

  SvarSlet
 14. Ja, den ser da helt skæv ud :-) Jeg har nogle kæmpe solbærnuske jeg har forsømt at beskære i årevis, men i år kunne jeg ikke holde de kæmpe buske ud mere og har beskåret dem kraftigt. Men jeg mindes at have læst et sted, at det helst skal gøres når bladene er faldet af (hvilket de jo slet ikke er nu). Går det an at have "klippet" dem nu? Kig iøvrigt endelig forbi bloggen, hvor der ligger masser af opskrifter på anvendelse af solbær, rabarber, jordbær, hindbær osv.

  SvarSlet
 15. Jeg klipper og klipper også. Efter at min have er vokset sådan rigtigt til, må jeg indrømme at jeg nærmest ikke luger. Men hvor andre siger at de luger dagen lang, så klipper jeg dagen lang :-)
  For du har helt ret, haven er godt nok vild på denne tid.
  De sidste par år har jeg haft det sådan, at jeg har været helt lettet hen i septemper, når tingene begyndte at standse væksten. For jeg følte virkelig, at haven var ved at 'vokse mig overhovedet'. Så i år håber jeg, at jeg kan komme det i forkøbet ved at klippe tilbage.
  Det er dog meget skræmmende at klippe ting så langt tilbage. Men jeg kan jo se, at det jeg klippede for 14 dage nu står fint og grønt igen.
  Samtidig kan man jo checke om der ikke skulle være plads til bare en enkelt plante mere, når de andre er klippet ned :-D

  SvarSlet
 16. Kære Claus.
  Erindrer at du engang opfordrede til, at vi der kommenterer på din blog benytter os af at svare hinanden, hvis vi har svar på nogle af spørgsmålene eller erfaringer, der kan være andre til nytte.
  Du fandt, at det blot gjorde bloggen mere levende, og jeg er enig.
  Er det ikke stadig en opfordring der gælder?
  Mange hilsner fra "den lykkelige klokkerankedyrker" Vibeke i Odense

  SvarSlet
 17. Kære Vibeke - jo, det er det da!

  SvarSlet
 18. Til de himmelske kager ,, det er faktisk nu, lige efter bærplukningen , det er den bedste tid at klippe bærbuskene på, så klip du bare løs. Jeg er i fuld gang osse. Solbærrene har været umanerlig store i år uhmm.
  Men det med at klippe stauder ned i fuld blomst ,, åh hvor det gør ondt. Heldigvis er der ikke ret mange der er væltet her hos mig.
  Alt mit haveaffald ryger på kompostbunken, den er dejligt forslugen. Og jeg kan bruge alt den kompost jeg kan lave pga. den
  stive lerjord vi har.
  regnvåde hilsner
  Gunvor

  SvarSlet
 19. Hei Claus
  Siden du har sagt det er greit at vi kommenterer hverandre så vil jeg si at jeg nettopp har klippet mine hekker, trær også videre. Jeg har veldig mye å klippe og da blir det også mye avfall, noe jeg kjører gjennom en kvern og benytter avfallet i komposten (skaper luft i avfallet) og resten går tilbake til hekkene, og i min "lille skog". Her synes jeg det passer godt med bark.

  Når det gjelder klipping av hekker så ser jeg at mange snorsetter dem for å få riktig høyde. Jeg selv bruker motorisert kekkesaks med langt blad og klipper rett og slett bare, og min hekk er snobein. Tipset er, våg å prøve og det går som regel bra.

  Lykke til hilsen Unni

  SvarSlet
 20. @Gunvor: Tak for svaret Gunvor, så har jeg bedre samvittighed over at have "gået løs" på solbær buskene :-))

  SvarSlet