Meget at se til

Der er godt nok meget at se til. Ikke kun mht haven, men også hvad gæstebud angår. Gæster til frokost i lørdags, i går, i dag, i morgen, på torsdag og på lørdag, så der er godt gang i den brændefyrede stenovn.

 

claus20110710_105056

 

Jeg har ofte sagt, at jeg ikke plukker så meget i haven, fordi jeg ikke nænner det, men jeg er blevet bedre til det. For når der er gæster, skal der jo blomster på bordet. De store fyldige buketter laver jeg ved at kramme et stykke kyllingetråd let sammen og lægge det ned i beholderen. På den måde får jeg hold på stilkene.

26 kommentarer:

 1. Hvor en buket smuk!!!! Ville være lykkelig for at kunne plukke en sådan i min have!!! Pluk dog løs de kommer jo igen. Beth

  SvarSlet
 2. Super dejlig buket! og tak for fifet :-)

  SvarSlet
 3. Åh, hvilken smuk buket - sådan en ville jeg sætte pris på - frem for dem fra tankstationen! Jeg har heller aldrig været god til at plukke fra haven - lige med undtagelse af lathyrus, som jo SKAL plukkes. Men jeg øver mig, for det er jo skønt med blomster indendøre. I går plukkede jeg den smukkeste lille røllikebuket. Det skulle have været en blandet buket, men da jeg så hvor smukke røllikerne var helt i sig selv stoppede jeg der og gik i stedet ud og plukkede en blandet buket bagefter. Røllikerne er i alle mulige rosa nuancer og hvid og de var så smukke at jeg fik helt lyst til at gifte mig igen, så de kunne blive buketten - men det mente gemalen alligevel ville være lidt en overdrivelse. :o) Nu kan jeg heldigvis nyde buketten det næste lange stykke tid, for de står jo altid længe.

  SvarSlet
 4. Meget.. meget smukt - og det er en helt vanvittigt flot farve dine tallerkner har, hvor kan de købes?
  Det hele er bare så perfekt... på den gode måde ;))

  SvarSlet
 5. Sikke dog en umådelig smuk og fortryllende buket. Lige mine farver ... er roserne mon Gertrud Jekyll ?
  Skyldes festivitasen en særlig begivenhed, vil jeg ønske et stort, varmt og hjerteligt tillykke.

  Knus,
  Iris.

  SvarSlet
 6. Kære Claus.
  Efter godt 3 uger på prærien i det vestlige Canada, er det en lise for sjælen at komme hjem og se BLOMSTER - både i min egen have og på din blog!:-)
  Din buket er superskøn - men sig mig lige, hvad er det for nogle "bomber", der sidder og svæver hele vejen rundt yderst i buketten? Er de mørk vinrøde? Det ser sådan ud på min skærm!
  Fantastisk flotte, er de!:-)
  Knus fra Marianne

  SvarSlet
 7. Din buket er virkelig smuk, og lækker fyldig.
  Jeg plejer at forsyne min nabo med overskudsplanter, og som tak får jeg jævnligt en lille fin buket fra hendes have.
  Heldigvis er mine "Stolte kavaler" begyndt at blomstre, og snart kommer også "Sommerasters" så skal den ikke få for lidt med buketter både her, og ovre ved min søde nabo, som selvfølgelig også skal have glæde af mine blomster.
  Ha´en rigtig god uge, med alle dine middagsgæster.
  Sommerhilsner fra Marianne i Hvam.

  SvarSlet
 8. Smuk buket.

  Det med at plukke blomster i egen have er altid lidt svært. Min danske have var dog planlagt på den måde at jeg kunne skære friske blomster i min egen have fra april (lungeurt, perlehyacinter og anemoner) til frosten kom. det var en fantastisk glæde at have egen dyrkede blomster i huset.

  Du bør iøvrigt vide at det ikke for os der følger din blog fra USA ikke er muligt at se dine video indslag (det gælder muligvis også for andre lande). Så jeg foretrækker stillbilleder fremfor levende.

  Ellen

  SvarSlet
 9. Hej Claus
  Hvis man har blomster i haven skal man da plukke buketter! Indrømmet der er også nogle, jeg ikke nænner at plukke... Men i dag skal jeg have en kæmper buket med til min mor (også riddersporer) - vi rejser 3 uger til Namibia i overmorgen, så plukkes hvad der plukkes kan! Så godt med regn det næste stykke tid vil ikke være så dårligt for haven. For alle jer der nyder sommeren herhjemme, håber jeg på hyppige meget lokale byger over min matrikel.
  Indrømmet så kommer jeg til at savne både haven og bloggen! Det må være netop i dette forum, at man kan finde forståelse for det, resten af familien har overhovedet ingen medfølelse på den front.
  Rigtig god sommer til jer alle - hilsen Pia Kbh.

  SvarSlet
 10. Super sød buket. Jeg nænner næste heller ikke at plukke buketter i haven. Men sød er den. Mon ikke de små "bomber" Marianen spørger om er kvæsurt. Anne Gine

  SvarSlet
 11. wow hvor er det super flot!!! Pluk for S... Pluk :-D
  Til Marianne så tror jeg det er lægekværurt - det er vidst det den hedder, så skønt :-)
  Mange hilsner
  Gro

  SvarSlet
 12. Hvornår skal vi komme? ;-) Hvor er det en fantastisk smuk buket! Det giver blomsterne en helt anden dimension at blive samlet i en buket, som man nyder på en anden måde, end når man betragter planterne i bedene.

  SvarSlet
 13. Hold da op en masse gæster. Du har da rigtigt fået inviteret :o) Buketten er fantastisk smuk. Jeg ville ønske, at jeg kunne gå ud i min have og hente sådan en skønhed ind.
  Kh Mette

  SvarSlet
 14. hej Claus,
  den fås ikke bedre i en butik :D

  til Marianne:
  'bomberne', du omtaler, tror jeg er kvæsurt, en meget smuk staude med fint løv også. Kvæsurt findes i forskellige størrelser og nuancer både, hvad planten angår, og hvad størrelsen på 'bomberne' angår, bl.a. lyserød changerende i lysere og mørkere toner.

  kh
  Mette (i Horns Herred)

  SvarSlet
 15. PS: og velkommen hjem fra England, nød dine billeder meget og var næsten ikke misundelig, er selv anglofil, så det basker :O))

  kh
  Mette (i Horns Herred)

  SvarSlet
 16. Uha... kender godt det der med, at man ikke nænner at plukke blomsterne. Jeg øver mig også i at gøre det lidt oftere...!

  God fornøjelse med alle dine gæstebud. Tror du forkæler dine gæster godt og grundigt! :-)

  *SMIL* fra Lisbet

  SvarSlet
 17. Hej Claus

  Hvor er den fantastisk smuk - din buket. Er helt vild med din farvesætning i buket, og så kontrasten til dine tallerker, der giver det flot pift til dit bord.

  Godt at se at du klipper lidt til bordet. Det kan jo knap nok ses i en have som din skulle du tager et par buketter om ugen.

  Heldige gæster ;) - og så laver du også lækker mad.

  Kan du nu have en skøn uge!
  knus fra
  Eva

  Evigglade.blogspot.com

  SvarSlet
 18. Det er skønt med gæster og med dit lækre udekøkken har du jo rammerne til det. Super flot buket, jeg nænner sagtens til at plukke blomsterne i min have, mit problem er at få dem arrangeret pænt det synes jeg er svært så jeg vil prøve dit fif med tråd.

  Mange hilsner Mette

  P.S. Jeg har lige plukket en stor buket kvæsurt, må se om jeg kan få den til at se ordentlig ud :-)

  SvarSlet
 19. Smuk skøn buket.

  Jeg elsker at plukke buketter ,indrømmer også at jeg ikke altid nænner det, men så venter jeg på georginerne og så går jeg amok, jeg har et par hundrede, selvfølgelig sammen med alle dem der kommer på kirkegårdene, men så har jeg jo også lidt herhjemme, og de er begyndt at springe ud.
  MEEEEEN Claus, lige nu er der en jeg ikke nænner at plukke ind, min hvide klokkeranke er nemlig sprunget ud........og den er såååå smuk, jeg har jo aldrig set den live.
  Jeg undrer mig bare over at den blå er bagefter, er din også det ?

  SvarSlet
 20. Så smuk en buket... mon de skal have din lækre kartoffel pizza - den er vi vilde med her i huset ;0)

  SvarSlet
 21. Hvor er buketten dog smuk. Sikke en god idé med kvæsurten, det ville jeg ikke have tænkt på.
  Tak for fiffet med hønsetråden... ikke at jeg nænner at plukke ind fra bedene heller :-)
  Men jeg er ved at prøve at få oparbejdet en skære-have. Så forhåbentlig om nogle år.
  God fornøjelse med alle gæsterne :-)

  SvarSlet
 22. Kære Claus.
  Du er altså det jeg kalder en "Gudsbenådet tusindkunstner". Whaw, en skøn buket du der har fået krammet ned i hønsetråden!
  De kærligste hilsner

  SvarSlet
 23. Fantastisk vakker kompinert bukett, du er en mester Claus! Faren er at man ikke får spist stort av den sikkert skjønne maten, men fortapes i blomstene og ikke kommer til sans og samling før måltidet er over :)

  SvarSlet
 24. Kære Claus
  Sikke en smuk buket, og det er da en rigtig god idé med at lægge et stykke kyllingetråd ned i vasen, så blomsterne bærer sig på flotteste vis. Ja, du kan da roligt plukke buketter, for du har jo så mange blomster i din have, og de kommer jo igen. Må være skønt at være dig gæst med sådan et flot dækket bord og helt sikkert lækker mad, de får serveret. God fornøjelse med alle dine gæstebud.
  Hilsen fra Sydfyn Jeanne

  SvarSlet
 25. Tusinde tak alle sammen - nu står der også Kvæsurt på min indkøbsseddel!:-)
  Men er der mon nogen af Jer, der spiser planten?
  Der står der altså på nettet, at man kan!!
  KH-Marianne

  SvarSlet