Mellem gul og grønt

Jeg har en stor forkærlighed for blomster, som ligger i grænselandet mellem gul og grønt. De passer nemlig ind alle steder.

 

claus20090717_121351 claus20090717_133504 claus20090717_133356

 

Her er der – fra venstre: Dild, sommerhyacint, Galtonia, og tobaksplante, Nicotiana langsdorffii. De passer nemlig ind alle steder.

 

Glæder mig til i morgen, hvor det efter alt at dømme skulle blive dejligt vejr. Så efter endnu en frostvisit er der meget, som skal laves derude.

9 kommentarer:

 1. Kan bara hålla med. Samma tankar har jag, i min blogg heter den "I blekt gul färg" inlägg från 24 september 2010.
  Ser mer och mer av dessa färger i trädgården.
  /Anette

  SvarSlet
 2. Kære Claus.

  Jeg er fuldkommen enig!

  Hjerteligst

  SvarSlet
 3. Jeg elsker også planter i disse farver og har efterhånden fået mange af dem. Har netop lavet et indlæg på minblog om dem:)

  SvarSlet
 4. Hej Claus,
  Jeg er fuldstændig enig. Det har ikke altid været sådan for mig, men dit afsnit i den levende have om de cremefarvede og sarte gule vækster tændte en lille ild. Idag er min forhave plantet til med bl.a. fladkravet kodriver, dild, løvehale, gåseurt, lupin, hosta, kåmpeskælvhoved og ikke mindst rosen "Aicha". Til min store beundring så jeg den flotte langsporede gule akeleje, da jeg var forbi din have for nogle uger siden og den er et eksempel på "something i must have". Jeg vil på denne skønne lørdag ønske rigtig god dag i haven. Kh Michael Sørensen, Horsens

  SvarSlet
 5. Kære Claus

  Jeg er nogen gange på forkant med dig. Nu skriver du igen om mine ynglingsfarver(ja de farver kan jeg ikke få nok af) Det tænkte jeg på i går eftermiddags, og når "posten" har været der, ved du hvad jeg mener.
  De hvide staiuder, som jeg har plantet sammen med de gule og limefarvede er bare så flotte, når det er tusmørke, en rigtig god ide, jeg har fået ved at læse i bl.a. de engelske haveblade.

  Kærligst Janne fra Greve

  Kærlig hilsen
  Janne fra Greve

  SvarSlet
 6. Det er så smukt...

  Her har en pastinak netop ladet livet. Du inspirerede en gang tidligt på foråret. Tak. Hvor har den været smuk, meget længe. Men nu var den i vejen. Så var det pludselig ok, at vi ikke nåede at spise dem alle sidste år.

  SvarSlet
 7. Kære Claus
  Hvor sjovt!I Eguisheim, Alsace var byens blomsterkummer bl.a plantet til med tobaksplanterne. jeg plukkede en lille blomst, opsøgte en planteskole for at få navnet på denne skønne plante - og så kommer jeg hjem og ser den på din blog.
  KL

  SvarSlet
 8. Galtoniaen (sommerhyacint)har jeg rigtig mange af i krukker. Jeg har selv sået mange af dem, og der går 5 år før de er så store (løg) så de blomstre. så i år står de i fulde flor... om et par dage. Anne Gine

  SvarSlet
 9. Kjære Claus, denne fargegruppen er min favoritt og da i kombinasjon med hvitt, krem og grått/sølv. Slik skal jeg da også komponere terrassehaven min, og har allerede begynt å planlegge og anskaffe planter :) Bl.a får jeg snart en variegert platanlønn som skal stammes opp og klippes i ca 2.5 - 3 m høyde. Den skal jeg temme slik at den fungerer som en parasoll. Så gjenstår det bare å se om jeg får det til slik det ser ut i mitt hode :)

  SvarSlet