Når Dronning Ingrid var på ferie

 

… på Gråsten Slot, tog hun ofte og ud så på planteskoler. Og så vidste hendes chauffør, at han ikke måtte glemme en spade. Ofte skete der nemlig det, at Dronningen beordrede chaufføren til at stoppe, hvis hun så noget spændende på grøftekanten. Dette har jeg fra helt pålidelig kilde.

 

CLAUS 567

 

 

Jeg har ikke en spade med, når jeg er i udlandet, men alligevel kan jeg ikke lade være med at bemærke de mange skønne vækster, som gror her. Heldigvis, er det som regel vildarter, der kan formeres fra frø.

 

 

CLAUS 571

 

 

Blandt andet denne smukke Centaurea, knopurt, som blomstrer overalt herovre lige nu. Jeg har høstet et par seedheads, og nu vil jeg hjem og så. Mon nogen kender artsnavnet på denne skønhed? Hvis ikke, er jeg sikker på, at John Grimshaw gør. Så må jeg spørge ham til råds.

13 kommentarer:

 1. Hej Claus
  Umiddelbart ligner det entaurea stoebe, (mangegrenet knopurt). Ikke så almimdelig herhjemme, men dens knopper er mere runde end C. Scabiosa (Stor knopurt)

  SvarSlet
 2. Kære Claus.

  Den minder jo noget om dealbata. Men farven virker alligevel ikke helt "rigtig"... Køn er den!

  Hjerteligst

  SvarSlet
 3. Hov! Tag før med til os. Anne Gine

  SvarSlet
 4. Det ligner Centaurea montana grandiflora. Anne Gine

  SvarSlet
 5. Mit bud på denne flotte knopurt Centaurea scabiosa
  eller Centaurea phrygia

  begge er almindelig i den vilde flora i det meste af Europa

  SvarSlet
 6. Kære Claus.
  Du gør mig så glad med dine smukke billeder!
  Har nærmest udviklet et afhængighedsforhold til din blog og dine daglige opdateringer...
  Tusinde tak for at give af dig selv i sådanne grad. Det er en dybfølt lykke du bringer!

  SvarSlet
 7. Kære Claus.
  Du skal også have en hilsen og tak i dag, Ja, denne kunne jeg også godt bruge "et par frø" af -- hvor er den fin.
  Også historien om dronning Ingrid var da god, - det skal nok være sandt!!!
  mange hilsner jmn

  SvarSlet
 8. Kære Claus.
  Jeg er slet ikke navnekyndig nok til at kunne genkende blomsten, men jeg kan sagtens genkende lysten til at grave nogle af de vilde planter i grøftekanten op. God idé med spaden inden for rækkevidde. I mandags har manden og jeg bestilt fly og lejet bil til en tur til England - Wales, så nu skal der kigges haver, som kan besøges på vejen.

  SvarSlet
 9. Hej Claus,
  hvor er det skønt at være med i kufferten på denne her måde ;-)
  kender ikke den pågældende men måske kunne du spørge John hvad det var for en Eryngium med blå stilk der stod i en have i Holland ... måske, bare hvis du får tid, bare lige sådan ;-)
  Kh Helle Torning, Fyn

  SvarSlet
 10. Hej Claus! Tilslutter mig Anne-Dorthe. Dejlig farve! Har den almindelige i 2 blå og en hvid - har også set den i en sort variation. Flot! "Jordy" hedder den vist.
  Smugler du lidt frø med hjem til os?
  Smutter hjem i haven imorgen - skrives ved mandag.
  God weekend til alle

  SvarSlet
 11. Kære alle - tak for (forskellige) svar!

  SvarSlet
 12. This is Centaurea scabiosa, a common native plant here in the Cotswolds.

  SvarSlet
 13. kære Claus

  tusind tak for inspirationen - jeg skal helt klart lave en "Dronning Ingrid" et par gange denne sommer omkring vores sommerhus. Det ligger på en naturgrund og sådan skal det forblive - men derfor kan jeg jo godt prøve at invitere lidt smukke vilde blomster ind på grunden... tak for ideen :)

  SvarSlet