Og jeg tror selv på det!

Hvert forår, når vi har tilendebragt vinterens omfattende projekter (i år: det nye rum med spejlbassinet foran templet, forrige år: udekøkkenet og The Sunken Garden, året før igen: omlægning af skovhaven med mange nye stier etc. etc.) siger jeg til mig selv, at nu kan jeg i hvert fald ikke finde på mere. Og jeg tror selv på det! Alligevel er jeg efter årets rejser nu så sprængfyldt med ideer, at der snart må ske noget igen. Men jeg må lige vende dem med Kjeld Slot – min ’kunstneriske vejleder’ – som er en uundværlig sparringspartner. Først når han har sagt god for mine nye projekter, vil jeg afsløre dem. Jeg må erkende, at jeg er en entreprenør, som hele tiden har behov for at sætte nye skibe i søen. Det er det, som driver mig! The garden will be even much nicer next year! Disse vise engelske ord har jeg gjort til mine.

 

 

CLAUS 384

 

 

Når det lykkedes mig at få lirket havelågen op så mange steder, hvor der ellers normalt ikke er offentlig adgang, skyldes det, at jeg har gode havebekendte rundt i Europa, men især i England og Holland. De lægger som regel gode ord ind for mig, så jeg får lov til at komme på visit, og det er jeg selvfølgelig utrolig glad for.

 

 

CLAUS 387 CLAUS 392

 

 

I dag har jeg stiftet et nyt bekendtskab. Jeg var på besøg hos John Grimshaw, som er botaniker, forfatter og foredragsholder, samtidig med at han også er headgartnerColesbourne Park i Gloucestershire, som især er kendt for sin enorme bestand af vintergækker. Hvert år valfarter tusindvis af mennesker til stedet for at se det helt unikke syn. Næste år skal det være: Jeg over og opleve miraklet med egne øjne. Lige nu har John travlt med at dele vintergækløg. En vigtig indkomstkilde til Colesbourne Park. Nogle løg koster op til flere hundrede kroner stykket, og kendere siger, at der findes over tusind navngivne vintergækker.

 

 

CLAUS 388

 

 

Vi mødtes i Johns lille hyggelige cottage-have, og her så jeg flere planter, som jeg ikke tidligere havde hørt om. For eksempel den smukke iris på billedet herover. Navnet er Iris latifolia, og det gode ved den er, at den blomstrer noget senere end andre iris.

 

 

CLAUS 394 CLAUS 448

 

 

Haven emmede af blomsterglæde, og jeg elsker blandingen mellem det vilde og det kultiverede, som englænderne er så gode til.

 

 

CLAUS 442

 

 

Det blev en rigtig hyggelig formiddag med John som guide. Inden jeg slutter, skal jeg lige fortælle, at John også har en blog – John Grimshaw´s Garden Diary (et stykke nede – 29. juni -skriver John om den nævnte iris) – og det var da også i cyberspace, at vi lærte hinanden at kende. Heldigvis har vi nu også mødt hinanden i den virkelige verden.

11 kommentarer:

 1. Kære Claus,

  Tak for endnu en hyggelig beretning og fine fotos... bl.a. af de flotte, mønstrede høns!

  *SMIL* fra Lisbet

  SvarSlet
 2. Hehe, hvad har du nu fundet på?
  Billederne her viser en dejlig vild have. Lige noget for mig. Tak for fif og links.

  Dejligt at være lidt på tur med dig.

  SvarSlet
 3. Hej Claus. Det er herligt at følge med i alt det skønne.
  Nu må jeg også lige fortælle om noget skønt. Her til morgen blev jeg hilst velkommen af min første hvide klokke på klokkerankerne. Åh, hvilken fryd! Hav en god dag.

  SvarSlet
 4. Ih man forventer næsten at Barnaby kommer rundt om hjørnet på det første billede! Kan godt forstå du er betaget af England - det emmer af havelykke og hygge. Mon ikke Nico skal med når der deles løg? Hvad den mand ikke ved om vintergækker er ikke værd at vide!
  Forresten troede jeg da heller ikke et sek på du var færdig med projekter i haven - det bliver man aldrig. Glæder mig til at høre hvad de nye projekter går ud på :)
  Nyd mine rødders hjemland - bare det var mig!
  Knus fra Cendie Themsen

  SvarSlet
 5. Kære Claus

  Så har jeg fået dagens vitaminindsprøjtning, to videoer på stribe og dejlige stemningsfulde billeder fra en blomsterelskers have.
  Det kommer ikke som en overraskelse at der er nye projekter på vej:-) mon ikke du kan få lov at inddrage et stykke af skoven:-):-)
  En af fornøjelserne ved gardening er hele tiden at kunne rykke rundt på planter og lave nye tiltag stort som småt og uanset om haven er stor eller lille.
  Det kan ikke nytte noget det her der er meget der skal gøres inden ferien, bliver hurtig fanget af alle de fine links til skønne sider.

  Engblomsten

  SvarSlet
 6. Du må have mere plads !! kan du ikke købe nabogrunden ??
  Det er jo FARLIGT med alle de have besøg, man får så mange "dumme" ideer..

  SvarSlet
 7. Efter at have læst starten på dit indlæg, sidder jeg smilende og tænker ... Efter, i vinterens løb, at have været tilskuer til, et hav af haveblade og bøger spredt ud over stuegulvet, opdaget at hundredevis af havesider er lagt på PC´en som foretrukne, at have oplevet kataloger og brochurer værende tæt på at sprænge postkassen, og kalenderen nærmer sig en bestemt måned, ja, så er det at manden i huset nervøst stryger håret tilbage, og uhørt forsigtigt, nærmest hviskende spørger : "Og hvilke projekter har du så i år?" - Og når det hele så er færdigt, sveden tørres af panden og man samstemmende nikker "Ikke mere", så er hjernen jo på forunderlig vis allerede begyndt at lægge de små grå sammen,... til næste års projekt !Hurra for en græsplæne, så er der noget at "tage af" når nye ideer skal omsættes og nye bede kreeres.
  Spændende at se hvilke nye planer du kommer hjem med. Glæder mig.
  Rigtig god dag.
  Kh,
  Iris

  SvarSlet
 8. Det ser super skønt ud. Hvad har du nu fundet på af nye spændende ting:) Anne Gine

  SvarSlet
 9. Det lyder alt sammenmeget spændende Claus: Nye ideer og projekter, nye blomster, endnu et besøg til England - jeg vil også glæde mig til at se et tæppe af vintergækker.

  Dejligt at du har haft en god dag med John Grimshaw - og dejligt at du må vise billeder fra hans have :-)

  Fortsat god fornøjelse, Lisbeth K

  SvarSlet
 10. Kære Claus.

  Tak for de flotte billeder af "Johns" have --- det er en fornøjelse at se sådan en have. Den stil tiltaler altså mig!!
  hav det godt - god tur --
  mange hilsner JMN

  SvarSlet
 11. Kære Claus
  Sikke nogle skønne billeder fra John Grimshaws have, ja du er altså en heldig mand, sådan at kunne komme rundt og se alle de vidunderlige haver, og sikke du beriger os med smukke billeder og gode idéer. Bliver spændende at se, hvilket projekter du skal igang med i din have. Jeg har lige fået mit lille drivhus, så jeg håber manden min, får tid i week-enden til at sætte det op, hvis det altså ikke lige regner igen igen, men op skal det nok komme. Fortsat god tur i det engelske.
  Hilsen fra Sydfyn Jeanne

  SvarSlet