Sikke´n forskel

Jeg havde næsten glemt, hvor smukt det er, når hækken står skarp og nyklippet. Men i dag blev jeg mindet om det.

 

20110712_083659

 

Her er lidt før- og efterbilleder. Der er vist ingen tvivl om, hvilken effekt den nyklippede hæk giver. Den strammer op og skaber et grafisk modspil til havens overdådige frodighed.

 

20110712_170724

 

Min idé med bloggen her har hele tiden været at prøve at vise nogle eksempler på, hvordan haven kan gøres mere unik, og jeg husker tydeligt, hvilke reaktioner jeg fik, da jeg i begyndelsen skrev om formklippede elementer.

 

20110712_083325

 

Dengang var der mange, som skrev: ’Jeg kan ikke lide det formklippede’. Men jeg føler nu, at mit budskab er ved at nå ud. Nemlig, at haven ikke kan skabes ved hjælp af blomster alene. Der må også en form for grafik til. Jeg er i hvert fald lykkelig for mine hække, og at Nicole, fra anlægsgartner Arne Skyum, stiller op, når de grønne vægge skal rettes til.

7 kommentarer:

 1. Kære Claus. hvor er det dejlig at få klippet hækken, og er så dejlig bagefter med lidt mere plads .. måske lidt plads til at skrue lidt mere ned. Jeg har selv haft dejlig da i haven, så lige at de solgte stauter i netto så købte da lige lidt..(4 stk Achillea pink crapefruit) syntes at de er meget smukke..Ellers står mine kæmpe vebena rigtig flot , det var dem jeg købte i Bilka i foråret.. sikke et syn...dejlig dag i haven her.. glæder mig til at høre om dine nye projekter som Keld sage god for..rigtig god aften derhjemme , kærlig hilsen Paw.

  SvarSlet
 2. Helt enig - det er jo netop kontrasterne, der gør os opmærksomme og i stand til at nyde forskelligehederne.
  Mangler en Nicole lige pt. - men jeg skal nok komme efter de hække alligevel :o)

  SvarSlet
 3. Du har helt ret, der skal faste linjer til at "holde sammen" på det hele. Sådan en effektiv hækklipper ville jeg gerne låne, jeg er osse igang med hække, og det er forvoksede tjørn uf.
  Det blir spændende hvad du har fået lov af Kjeld Slot til at lave.
  Hans solbilleder er superb. Men jeg har nu altid kunnet lide de gule farver alle farver faktisk, de skal bare stå det rigtige sted.

  Forresten er din skønne rosenlady Hamilton en stærk rose eller skal der kæles ekstra for den?? er der nogen der har erfaring med den?
  Claus har jo "rosenfingre", hans skønheder ser ofte lidt anderledes ud hos os andre, trods mange anstrengelser. Jeg er ikke spor misundelig, tror jeg nok.
  mange sommer hilsner
  Gunvor

  SvarSlet
 4. Enig... det ser super godt og så dejligt at få det gjort.
  Go' sommer til dig

  SvarSlet
 5. Jeg er fuldstændig enig i at det giver et mere fuldendt billede med formklippede elementer i haven og det hjælper gevaldigt at få strammet hækkene op, jeg er ved at få flip over mine hække der trænger til klipning, men jeg må vente til jeg har overskud. Det er dejligt at du har Nicole til at tage den tørn, for du har da efterhånden en del der skal klippes. Jeg har klippet kilometervis af hække i sin tid og det tunge arbejde har slidt mine arme og skuldre. Heldigvis har jeg en sød husbond der tager toppene:)

  SvarSlet
 6. Kære Claus
  Du har fuldstændig ret i, at hækkene strammer haven op og giver en flot kontrast til din frodige have med det vilde look. En rigtig god idé at vise det med billeder, så man rigtig kan få indtryk af, hvad det formklippede gør ved havens blomster. Ja, og i min lille have er det ret vigtigt at have formklippet hækken, for det gør også at have optisk synes større.
  Hilsen fra Sydfyn Jeanne

  SvarSlet
 7. Det ser virkelig flot ud. Hvilken slags hækplante synes du er mest anvendelig?
  Buxbom synes jeg er vældig flot. Men hvis man er en utålmodig sjæl..så tager det jo flere år før man har noget, der giver den flotte struktur du har i haven. Og så er der jo da også lige prisen.
  Venlig Hilsen
  Vibeke Andersen

  SvarSlet