Spir skal der til

For at skabe variation i bedet er det vigtigt med spir. De skaber variation og gør bedet til noget særligt.

 

20090711_184724 20090711_184844 20090711_184940

 

Her er tre lyserøde planter, som blomstrer lige nu. Dem vil jeg nødigt undvære i haven. Fra venstre ses Aconitum ’Pink Sensation’, Digitalis mertonensis og Linaria ’Canon J. Went’. Smukke ikke?

16 kommentarer:

 1. Hei Claus
  Jo de er lekre. Er denne digitalisen kort- eller høyvokst? Ellers var det nydelig med valmuekapslene til. Å hvor det er en herlig tid akkurat nå:):)

  Hilsen Unni

  SvarSlet
 2. Alle tre er skønne planter. Digitalis mertonensis og Linaria skal bl.a. plantes i mit nye staudebed som jeg skal i gang med i morgen. Anne Gine

  SvarSlet
 3. Ja, spir er skønne i haven. Jeg har "næsten millioner" af Linaria og var tæt på at blive træt af den fordi den selvsår sig næsten invasivt, men da jeg så den i Tante GRØN's have blev jeg næsten forelsket og nu skal den bare spredes lidt mere i haven. Den er meget, meget yndig.

  SvarSlet
 4. Vil få ønske deg en riktig god sommer fra regnfulle Norge, hvor jeg akkurat nå sitter og ser på Drivhusdrømmer på Svensk TV2.

  SvarSlet
 5. Hej Claus
  SUPERFINA :)
  Hoppas allt e väl
  å missa inte

  S
  A
  T
  U
  R
  D
  A
  Y

  S
  H
  O
  W

  O
  F
  F

  VÄLKOMMEN :)
  Håkan

  SvarSlet
 6. Er helt enig, og hvor har jeg mon lært det? Her blomster også bla. Lythrum salicaria 'Blush'. Naturligvis inspireret af "Den levende have" - tak :) I år har jeg omsider kastet mig ud i at lave stiklinger. Må sige, det virker til at være præcis så enkelt, som du skriver i bogen. Det skulle jeg have gjort for længe siden....

  Den anden dag fandt vi pludselig noget ukendt, men meget smukt, i haven. Efter nærmere undersøgelse viste det sig at være en Mælkeklokke. Og jeg har nu fundet ud af, hvor jeg blev inspireret (som om jeg egentligt var i tvivl :)

  Spir-ende hilsener
  Anne Mette K

  PS: Der beklager først at få sagt tak for sidst nu, men det er stadig velment. Fra os begge, stadig noget på vej, næste uge. Men for mange indtryk i uge 26 har blokeret både in- og output. Nu er der vist plads igen, bl.a. til videoer, herligt.

  SvarSlet
 7. They are all beautiful, but I am very interested to know that aconitum in pink!

  SvarSlet
 8. Kære Claus.

  Jo, de er meget smukke ----

  Mon du nyder at væe hjemme!!!!!

  mange hilsner
  JMN

  SvarSlet
 9. Kære Unni - den viste aconitum er vel 120 til 140 cm.

  SvarSlet
 10. Kære Claus.
  Velkommen hjem endnu engang og tak for dejlige vidoer fra England.
  Vender lige tilbage til klokkerankerne til dig og evt. andre med et spørgsmål.
  Er blomsterknopperne meget længe om at springe ud? Jeg har masser af pæne store knopper, men synes ikke rigtigt der sker noget. Og så var det jeg læste et svar på en blog et sted "ja ja, lad os nu se om du er heldig, at de vil springe ud" Troede jeg var lige ved at være ved vejs ende, og nu alligevel ikke - eller hvad?
  Kærligst Vibeke i Odense

  SvarSlet
 11. Lotte Nr. 5...

  Hej Claus.

  Velkommen hjem, og tusind tak for en fantastisk rejse med dejlige videoer og billeder ;-))
  Jeg har nydt det hele, men kunne nu godt have ønsket lidt flere rosen billeder, men det kan være vi er heldige at få dem fra din egen have??
  Go' weekend til alle;-))

  SvarSlet
 12. Jeg er også vild med spir - Som Lene siger er Linaria `Torskemund`den yndigste lille sag. Tante Grøn var så sød at, gå ud i haven for at, rive en op til mig. Hun har et stort hjerte og syntes vidst det var synd for mig hvis jeg skulle undvære;-)
  Mange sommer hilsner
  Gro

  SvarSlet
 13. Kære Vibeke - bare hav lidt tålmodighed. De skal nok springe ud.

  SvarSlet
 14. Kære Sweet-pea,

  Velkommen hjem fra England og titusind trillioner tak for den helt vidunderlig blomster-pilgrimsvandring du tog dine disciple med på. Når man ikke selv kan komme over til de engelske havejuveler, er det godt at de kan komme hjem til os....igen takket være dig og din utrættelige indsats, for kontinuerligt at fodre alle dine glubske læserløver og løvinder med alle vore livretter:o) Hvor har det været fantastisk at følge dig på din opdagelsesrejse og fotosafari. Det ene sted skønnere end det andet. Mit havehjerte brænder jo mest for cottagestilen og det uformelle, så der var virkelig mange skønhedsåbenbaringer i den kategori, at kunne frydes og henrykkes over. Ikke mindst John Grimshaw`s stemningsfulde oase.

  Hvis der skulle ske det helt fuldstændig utænkelige, at du engang skulle komme til at kede dig (!) så ville jeg elske en bogudgivelse, der handler om dine engelske haverejser. En ditto om dine hollandske haverejser ville bestemt heller ikke være at kimse af.

  Lidt kongelig har man da lov at være...! Har også altid en spade i bilen, når der bliver kørt sommerture langs de smukke grøftekanter:o) Og enhver ordentlig påklædt havekvinde har jo altid en planteske i håndtasken:o)

  Skønne skønne spir, du viser Claus:o) Hvis jeg kun måtte vælge 1 blomsterform til haven, ville det blive spir. De er fuldstændig uundværlige og jeg bliver mere og mere vild med dem. Den rosa Aconitum er dårende dejlig.

  Tusind tusind tak endnu engang. Det har været en kæmpegave at kunne nyde de engelske haverapporter vores "udsendte medarbejder" har sendt hjem til os.
  Du gør en STOR forskel i havefolks liv:o)

  De kærligste hilsner og tanker og rigtig god weekend til alle derude

  SvarSlet
 15. Takk Claus:)
  Denne digitalisen må inn i forhagen min og gi den et villere preg.

  Hilsen Unni

  SvarSlet
 16. Som altid dejlige billeder af skønne blomster i den flotteste rosa farve.
  Ha en fortsat dejlig weekend :-)
  Mange hilsner Mette

  SvarSlet