Video d. 24. juli 2011

 

Flere levende billeder …

16 kommentarer:

 1. Tak for endnu en dejlig video :-)
  Og ja, her ved København regner og blæser det, så det føles værre end en dårlig efterårsdag. Så det er dejligt at se at nogle af jer andre i det mindste har tørvejr.
  Nu må jeg give op og spørge dig om den pileurt som du viser i klippet. Den som også har blomstret i foråret.
  Jeg kan godt huske den, og har ledt efter den, men alle dem jeg kan finde, blomstrer først om efteråret.
  Så kunne du fortælle hvad den hedder?
  På forhånd tusind tak :-)

  SvarSlet
 2. Kære Claus.
  Tak for endnu en video - som jeg nyder - da det er regnvejr her hvor jeg bor ---
  mange hilsner jmn

  SvarSlet
 3. Kære Hanne - denne helt uundværlige pileurt hedder Persicaria bistorta 'Superba'

  SvarSlet
 4. Tusind tak :-) Det er skrevet bag øret :-D

  SvarSlet
 5. Tak for endnu en skøn video! Dejligt at I har haft tørvejr oppe hos dig. Her på Fyn har det nærmest regnet hele dagen. Men godt man så kan bruge dagen på at bage frisk brød til næste uge ;-)Nu viser du igen den Eryngium du har i haven. Kunne du fortælle mig dens navn??? Synes den er så fin. Og har også ledt højt og lavt efter den Eryngium med de blå stængler ... er altså ikke helt sikker på men har fundt en der hedder 'Blauer Zwerg' men leder videre!
  Fortsat god søndag til dig ;-)

  SvarSlet
 6. Hovsa ...glemte at skrive at det var Helle Torning, Fyn der spurgte om Eryngium ;-)

  SvarSlet
 7. Skal vi lave en konkurance om mængden af akelejer?? hihi,, det er vist den eneste plantetype, der er i Dalbyske mængder hos mig , bortset fra erentis og vintergækker altså..
  Du giver så mange skønne tips og planteideer at det er tortur for havefolk med al den regn, vi kan ikke komme i haven og pusle og lave nogle af de ideer du kommer med.
  Forresten hvordan binder du dine frøstjerner op, de lader ikke til at vælte i regnen? De fleste af mine har lagt sig på naboplanterne trods skjulte net.
  Selv jeg har fået regn nok nu.
  sommer trods alt hilsner
  Gunvor

  SvarSlet
 8. Kære Claus
  Tak for endnu en dejlig video fra din have. Man bliver i rigtig godt humør, når man høre din stemme og den glæde du udstråler når du viser billeder fra din fantastiske, dejlige og frodige have. ROS ROS ROS.
  KÆMPE KNUS og tak her fra det regnfulde Midtfynske landskab Pia

  SvarSlet
 9. Kære Helle - har ikke rigtigt styr på sortsnavnet (det er en foræring), men der er rigtig mange blå Eryngium.

  SvarSlet
 10. Kære Helle - det kom pludselig 'til' mig, at sortsnavnet er 'Blue Star'.

  SvarSlet
 11. Kære Claus. Tusinde tak for et par skønne videoer. De giver mig masser af inspiration. Nu har jeg været i haven iført regntøj :) og klippet roser i håb om, at de blomstrer endnu engang. Her hos os er det nærmest efterår, kraftig blæst og regn, hvílket har medført, at mange blomster er væltet og deriblandt også mine skønne roser. Mange regnhilsner herfra.

  SvarSlet
 12. Tak for denn dejlig video :-)
  Lidt sjovt med alle de forglemmigej, for i år har der været så mange af dem i min have der har selvsået sig. Det har virkelig været yndigt!
  Er det sådan at, den dobbelt violfrøstjerne blomstre lidt senere end den alm. vilofrøstjerne?
  Mange hilsner Gro
  PS. godt jeg ikke vidste det ikke regnede i Aarhus i går, for så havde jeg nok taget toget der over...

  SvarSlet
 13. Kære Gro - ja, den blomstrer senere og længere!

  SvarSlet
 14. Tak for de skønne videoer, Claus.
  Har lige bestilt to stk af den violfrøstjerne du nævner, vil plante den med nogle nye engelske roser, du også har, den hedder James Galway.
  Sjovt, jeg havde glemt, hvad den hedder og kom til at købe en Geoff Hamilton rose, meget smuk, er spændt på om den vil gro hos mig:)

  SvarSlet
 15. Dejligt med en video der kan nydes mens jeg sidder til tørre med en kop kaffe, tak for det. Er i fuldt krig med at klippe det ned jeg ikke nåede inden ferien, det er en våd omgang, men herligt nemt at få ukrudtet op.

  Til Gunvor, jeg binder en tynd jernpind ved mine frøstjerner som også har lagt sig.

  Kærlig hilsen

  Engblomsten

  SvarSlet
 16. hej engblomst
  det har jeg osse haft gjort dvs det var lette bambusstokke. Men jeg kunne ikke rigtig li alle de stokke, og desuden er min bambushæk gået ud for et par år siden, så jeg har næsten ikke flere lange stokke tilbage. Måske skal jeg bare acceptere at de kære frøstjerner lægger sig, man ser forresten osse blomsten mere tydligt når den er længere nede.
  kh Gunvor

  SvarSlet