Creme de la creme

Jeg har skrevet om det mange gange før; at jeg elsker den cremede gule, og det er en farve, der passer ind alle steder.

 

20090810_113742

 

Ekstra distinkt bliver det, hvis planterne vokser side ved side. Se for eksempel den dejlige tallerkensmækker ’Whirlybird Cream’ i selskab med røllike ’Credo’ herover.

 

20090810_113814

 

Den grønne frøkenhat, Zinnia ’Envy’, er heller ikke til at undvære. Den er nem at dyrke fra frø, men er lidt sart overfor kulde.

 

20090810_113505 20090810_113540

 

Lige nu glæder jeg mig også over genblomstringen hos den engelske rose ’The Pilgrim’ og de gulgrønne gladiolus ’Greenstar’.

23 kommentarer:

 1. Hei Claus
  Ja, du er flink med det gule du Claus. Jeg har også "Envy" og gule gladioler. Synes disse er fine sammen med lilla blomster. Jeg har et stort bed med denne kombinasjonen. Anbefales.

  Hilsen Unni

  SvarSlet
 2. Mmm, det er en dejlig farve, som jeg først for nylig har indført i haven - bedre sent end aldrig! Lækker "smækker" ;-)

  SvarSlet
 3. Kære Claus

  Efter at have været på besøg i din have i juni, må jeg (som ellers SLET ikke er til gult) bryde sammen og tilstå, at hvis jeg havde en større have, ville jeg helt sikkert lave et sart lysegult bed. Af alle de mange, mange, mange, skønne detaljer og vækster i din have, var det afgjort netop denne del, som overraskede og slog nogle strenge an inden i mig :-) Billederne her ovenfor viser da også nogle helt vidunderlige planter. Så ja. Du har ret. Igen :-) Det er creme de la creme :-)

  SvarSlet
 4. Ren og skær poesi...
  Dejlig dag til dig Claus!
  Pernilleshave

  SvarSlet
 5. Kære Claus.
  Zinnia elegans ´Envy` som jeg for kort tid siden fandt på nettet, jeg vil gerne have den fordi den er limegrøn, - på billederne var det en ´ponpon-agtig´blomst at se til. Findes denne ´Envy´ i flere udgaver eller bliver de sådan lidt a´la ponpon, når de er fuldt udsprungne? Véd godt at naturen nogle gange spiller os et puds, og at papir er modtagelig som man siger, men nu er jeg da i tvivl...
  Smuk er den under alle omstændigheder, og nem at få i vækst, passer næsten sig selv.
  Kærlig hilsen,
  Iris.

  SvarSlet
 6. Smukt, smukt, smukt.

  SvarSlet
 7. Kære Claus
  Skønne sarte gule farver, men min have er desværre ikke stor nok til at indføre endnu et bed med disse farver. Ja, har jo selv været på besøg i din skønne have, og jeg vil tro mange har ændret deres syn på gul, da de så din have, men du har også pladsen og sansen for at sammensætte farverne så de ikke larmer. Her på Sydfyn er vi ved at drukne i regn, og havens planter lider da også derunder, især roserne, men så er det jo godt man kan sidde inde og læser havebøger og tjekke din blog og få lidt solskin ind i stuerne.
  Hilsen fra Sydfyn Jeanne

  SvarSlet
 8. Kære Iris - skal det være helt korrekt, hedder sorten 'Envy Double', men af og til kommer der alligevel enkle blomster. Så,ja - det er et af naturens luner.

  SvarSlet
 9. Kære Claus.
  Altid dejligt at lære nyt og blive klogere på de kære planter.
  Mange tak for opklaringen.
  Kærligst,
  Iris.

  SvarSlet
 10. Hej Claus!
  Ja The Pilgrim er et MUST HAVE for mig i efteråret. Jeg var til noget hvor værtinden fik en kæmpe buket af Pigrim-rosen. Jeg kunne slet ikke få øjnene fra den! Og som den dog DUFTEDE!!! Den MÅ jeg have. Og den genblomstrer siger du, jamen altså.... Så er opgaven at få lavet en god plads til den (dem) midt i et ellers helt tilplantet bed...
  Dejligt at have noget at glæde sig til i efteråret!

  SvarSlet
 11. må indrømme at den cremede gule er ok, men den gule farve som rosen du reklamerede for , Emma Hamilton, har er en af de smukkeste farver jeg kender.
  Du inspirerer Claus, jeg har lige plantet 5 stk af dem og 10 stjerneskærme på den ene af mine kirkegårde, det bliver så flot.
  De andre gravere i nærområdet bruger ikke så mange blomster , men nu er de ved at tale om at de skal en tur forbi mig, så der kan du bare se, det er jo nærmest din skyld.

  SvarSlet
 12. Kære Claus.
  Ja, hvor er det en "fin" og "let" sammensætning af tallerkensmækker i selskab med røllike - også den grønne frøkenhat er da vidunderlig.
  mange hilsner
  jmn

  SvarSlet
 13. Kære Claus,
  Det er da bare så smukt. Jeg har heller ikke noget gult, men jeg må overgive mig - et af mine næste projekter bliver sådan et sart gult bed. Fanfastisk.
  Regnfulde hilsner fra Søsum

  Lise

  SvarSlet
 14. Det er bare lækkert - det der lysegule... jeg faldt også pladask for dine lysegule bede, da jeg besøgte din have i juni - faktisk gjorde det et stort indtryk på mig og jeg har allerede planer i den farveretning også.

  Billerne denne gang er skønne.

  Ulla

  SvarSlet
 15. Hvor er det nogle skønne blomster og i så fin en farve.
  Jeg har et spørgsmål - kan det passe, at jeg i en af dine bøger har set en oversigt over blomster i matchende farver, så man kan se hvornår de blomster, højde og andet, der kan hjælpe en lærling med at få et bed til at se fortryllende ud. Jeg syntes ikke det er i en af de bøger jeg har, måske har jeg lånt den på biblioteket.
  Hvis ikke den findes - var det så en ide til en ny bog?

  Kh
  Hanne - Hedensted

  SvarSlet
 16. meget, meget smuk - har netop studeret din bog Min krukkehave, og blev meget betaget af dine gule blomster

  SvarSlet
 17. Den sartgule farve er skøn. Da jeg besøgte din have for 7 år siden, Claus (og nu er jeg så heldig at skulle besøge dig igen d. 21. august), så jeg en clematis, der også har denne farve: Love Child. Jeg har selvfølgelig anskaffet mig denne gange 3 !!!! - og den vil ikke gro i min have. Det er ærgerligt. Jeg måtte lige tjekke, hvornår det nu var, jeg og 3 andre haveglade nørder af hunkøn besøgte dig. Tænk: 7 år, nemlig d. 26. juni 2004. Det bliver så spændende at se haven igen efter ALLE de ændringer, du har fået foretaget i haven. Bl.a. orangeriet. Det havde du ikke, og du havde en swimmingpool, som nu er en sunken garden. Jeg glæder mig.

  SvarSlet
 18. Hej Claus,

  Tak for disse smukke billeder. Jeg er normalt ikke så meget til gult, men som du sætter det sammen, er det jo aldeles bedårende. Jeg har en stor krukke fuld af gladiolus - violette. Jeg er novice på krukkeområdet, men jeg mener at have sat løgene ganske tæt, som du anviser. Og der er mange, lange blade - men ikke skyggen af blomster - eller begyndende blomsterstande. og nu er nogle af bladene endda begyndt at visne ned. Så kanske man alligevel kan sætte løgene FOR tætte i krukken. Jeg har ellers været ganske flittig med vandkanden, så jeg ved ikke lige, hvad der er gået galt.
  Men så må jeg jo nøjes med at nyde bladene - inden de visner ned allesammen.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 19. Kære Hanne - kan det mon være 'Den levende have'?

  SvarSlet
 20. Carlos Cañada Esteban12. august 2011 kl. 11.01

  Jeg syntes ikke det er i en af de bøger jeg har, måske har jeg lånt den på biblioteket.

  SvarSlet
 21. Det må være "Den levende have". Der er et kapitel der hedder "Gul og grønne skove". :o)

  Venlig hilsen
  Marianne Kruse

  SvarSlet
 22. Wow - den helt rigtige gule farve. LOVE IT !

  SvarSlet