De skønne prydløg

Jeg har en forkærlighed for prydløg, fordi de runde blomsterstande i den grad bidrager til havens grafiske udtryk.

 

Summer%20Drummer_web[1]

 

På en af mine rejser til Holland i sommer faldt jeg over en ny skønhed, nemlig Allium ’Summer Drummer’, som på sine strunke stilke først blomst4er i juli og august, altså et stykke tid efter Allium ’Purple Sensation’ og ’Globemaster’, som jeg har så mange af i forvejen. Den er også særlig derved, at blomsterstandene er næsten massive, og farven er på linje med de dejlige mørkt purpur middelhavsprydløg, Allium spaerocephalon, som er et must i min have.

 

Jeg har bestilt nogle hundrede af ’Summer Drummer’ og glæder mig i den grad til, at de næste sommer folder sig ud.

10 kommentarer:

 1. Sjovt - jeg har lige købt den sidste pakke med Allium spaerocephalon i Fakta her i eftermiddags :o) - og så skriver du om den her.

  SvarSlet
 2. Hej Claus
  Synes du så så forandret ud i dag, har du fået nye briller? 8O)
  Det er virkelig smart med en allium som blomstrer senere, på den måde kan blomstringen forlænges nærmest hele sæsonen.
  Hilsen Pia Kbh.

  SvarSlet
 3. Ja Summer Drummer "fandt" jeg også sidste år.. her i haven bliver den ca. 180 cm. og holder farven læge. Jeg har lige fået en pakke fra Blomsterliv.dk i dag, hvor jeg igen har købt Summer Drummer... den kan godt anbefales Anne Gine

  SvarSlet
 4. Dem har jeg sikret mig en del af til næste sommer - jeg glæder mig også.

  Jeg sad og lagde Podcast ind på min iPhone, da jeg skal på kursus i Jylland i næste uge. Jeg ville gerne have noget aftenlæsning / lytning med.

  Men til min store overraskelse kan jeg ikke finde dine udsendelser til Podcast på iTunes. Det var da ærgeligt. Til gengæld har jeg fundet Haven i Hune som jeg vil se frem til at se, da jeg ikke fangede det i fjernsynet.

  Hvis der er muilghed for at dine porgrammer kommer på Podcast - vil det være til stor fornøjelse - det er rart at kunne downloade sådan noget og tage med sig - der venter en ferie på Island, hvor det vil være godt at kunne bruge aftentimerne i selskab med din smukke have og gode råd.

  Fortsat god skrivelyst.

  Stina.

  SvarSlet
 5. Kære Stina - er ikke specielt teknisk, men det er nok DR, du skal spørge. Jeg kan ikke rigtigt gøre noget.

  SvarSlet
 6. Nyt udseende/image - hva!
  KAn du give os et hint til hvorhenne man kan købe de specielle løg, ikke kun Allium summer drummer men også gerne allium christofhii som jeg leder efter. Jeg skal dog ikke bruge en hel pallefuld som du sikkert ville have købt
  På forhånd tak.
  Mette

  SvarSlet
 7. Kære Mette - søg på nettet, så finder du masser af steder.

  SvarSlet
 8. Hei Mette. Jeg har bestilt en mengde allium, blant Allium Cristophii, men veldig mye annet spenennde også. Siten jeg bestiller fra heter: http://www.angliabulbs.com/
  Jeg har kjøpt fra dem før og kan anbefale dem, for løk og rhizomer holder god kvalitet, samt at prisene er ganske trivelige.

  SvarSlet
 9. Hei Claus
  Et kort spørsmål til deg eller andre her på bloggen. Kommer prydløken Purple Sensation opp igjen år etter år? Noen som har erfaring?
  På forhånd takk
  Unni

  SvarSlet
 10. Kære Unni - ja, det gør de. År efter år efter år ...

  SvarSlet