Dejlige dahlia

Lige nu og frem til den første blomst blomstrer de dejlige dahlia på livet løs, og jeg holder især af de pomponblomstrende.

 

080803_172302_ 080811_162118_

 

Herover er det ‘White Aster’ og den underskønne ‘Stoltze von Berlin’. Begge hører til standardsortimentet og kan i foråret købes i de fleste havecentre.

 

20090823_162727

 

Kaktusformerne er også fine, og her er det ‘Stars Lady’, der passer så fint ind i sammenhængen.

17 kommentarer:

 1. Hej Claus,

  Endnu engang skønne, skønne billeder. Jeg har - efter at have læst din krukkehave - to krukker med Dahlia, en i lyserød og en i lille, en kaktusformet og en pompon. Jeg spejder spændt hver dag, men indtil nu er det kun blade - ingen blomster. Men det kommer vel??
  Jeg vil forsøge at overvintre dem i krukkerne - efter anvisning fra Anne Just i genudsendelsen af Haven i Hune. Så må vi se, om det lykkes. Dejlig pakke med tulipanløg i Bilka - ærgerligt, at jeg bor for langt væk fra en sådan butik.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 2. De skønneste Dahliaer! Jeg er meget begejstret for farverne, du her viser - skal helt sikkert noteres på indkøbssedlen til senere.

  Tak for tippet om løgkasserne, bare nu Bilka får tilstrækkelige mængder hjem. Det kommmer somme tider bag på dem, hvor mange VI er...

  Knus fra Ulla

  SvarSlet
 3. De skønneste Dahliaer! Jeg er meget begejstret for farverne, du her viser - skal helt sikkert noteres på indkøbssedlen til senere.

  Tak for tippet om løgkasserne, bare nu Bilka får tilstrækkelige mængder hjem. Det kommmer somme tider bag på dem, hvor mange VI er...

  Knus fra Ulla

  SvarSlet
 4. Dejlige billeder og skønne blomster, der spiller godt med baggrunden!

  Hilsen Trine

  SvarSlet
 5. Det kunne være at jeg skulle prøve dahlia i krukker til næste år. Jeg var ellers blevet træt af at fodre snegle med dem, men de er jo skønne, og når du viser sådan lækre billeder så savner jeg dem.
  Utroligt at du kan have så flotte dahlier når du har "de røde" snegle. Det må være en evig kamp, men det lader til du har vundet.
  kh Gunvor

  SvarSlet
 6. Ja nu är det härliga Dahlia tider. Här har ännu 3 olika skönheter börjat blomma. Jag frösådde i våras och dom har vuxit sig stora och fina. Första gången jag har Dahlior så jag är väldigt nöjd med att lyckats få upp så fina plantor.

  SvarSlet
 7. Tusind tak for at dele dine skønne dahlia med os......desværre fik jeg af uransaglige grunde ikke nogen i jorden i år så jeg må nyde dine istedet......hvilket bestemt ikke er dårligt ;0)

  SvarSlet
 8. I mange år havde jeg Georginer i krukker; men det blev jeg træt af, for de blev så ranglede. Men jeg har skam Georginer igen i år - faktisk flottere end nogensinde. Jeg fik nemlig to sekskantede sandkasser sat oven på hinanden tidligere på sæsonen og fik dem fyldt med en masse kommunepost - så nu har jeg belønningen: ingen snegle! men de yndigste vilde, mexikanske Georginer, som jeg såede for et par år siden, og som nu er blevet pænt store.
  Blomsterne er enkelte og har de yndigste farver: helt lys gul, lys violet og en meget interessant lys terrakottafarve. Bare jeg nu kan få lov til at ha' dem i fred for rådyrene!
  Happy Gardening
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 9. Dahlia/Georginer er også en stor passion for min barndomsveninde og mig. Vi har de sidste år byttet indbyrdes og i år er det altså gået helt amok. Vi har et stort jordstykke i hendes dejlige landbohave hvor vi har plantet ca 50 forskellige Dahlia og med flere af de samme sorter vil jeg tro vi har ca 80 stk......Ren Søren Ryge!
  Der er pga det fugtige vejr rigtig mange dræbersnegle i bedet, men heldigvis uden de store skader.
  Faktisk har vi ikke indkøbt en eneste orange,men har alligevel ca 8 stk.....Er der tendens til at de lilla typer sporter til orange?

  Claus, jeg er vildt imponeret over din store viden vedr planter og ikke mindst din utrolige sans for farver og former....vildt når interesse ender op i frodig faglighed.

  Tanker fra Krista.

  SvarSlet
 10. Kære Claus.
  Jamen ... Hvor ER de skønne, så fine og sarte og dog så eminente. Når jeg ser dem, erindrer jeg min barndom i min bedstefars have,hvor bl.a. Dahlia agerede "fodpose" for en Clematis Montana rubens. Selvsamme clematis arvede jeg i 1973 og den står hvert forår med de yndigste vanilleduftende blomster. Stænglerne er efterhånden som små barnearme, og det er med tilbageholdt åndedræt, når jeg hvert år i april, spejder efter små grønne skud. Tænk engang hvor én blomst kan genskabe dejlige minder.
  For mig vil Dahlia altid være en uunværlig blomst i min have.
  Kærligst,
  Iris.

  SvarSlet
 11. Kære Krista - nej, det er ikke dahlierne, der skifter farve, men leverandørerne, der roder rundt med sorterne, når de pakker poserne. Det er desværre en kendt sag, når det handler om dahlier.

  SvarSlet
 12. Hej Claus
  Jeg begyndte sidste år med Dahlierne og i år er jeg oppe på 44forskellige men de er i mit flamme bed så det er helt andre farve end dine ,men de er da helt vildt smukke dine.Jeg syntes det er sjovt man kan tage en buket med når man skal besøge nogen.Men nøj der er kommet mange snegle så frygter da de opdager mine dahliaer, lige nu er de i hosta,, ridderspore og fingerbøl, godt der findes blå perler.

  God dag Hilsen Helle

  SvarSlet
 13. jamen dog !!! du kan også med geoginer, flot..flot..

  SvarSlet
 14. Jeg har Evelin som er en hvid dahlia med lilla kant, jeg spekulerer på om den passer i tone med Stoltze von Berlin for så skal jeg have den næste år sammen med violfrøstjerne.
  Mvh Jytte

  SvarSlet
 15. Hvor er de yndige:) Det gode ved dahlia er også at der er knald på bådebladene og blomsterne her i sensommeren hvor nogle stauder er lidt triste i løvet. Jeg kan desværre kun have Dahlia i krukker p.g.a. sneglene, men få har også ret:)

  SvarSlet
 16. Søde Claus, du tager seriøst de smukkeste fotos!

  SvarSlet