Det skønne løv

Gang på gang har jeg fremhævet planter med smukt løv, og noget af det mest fortryllende er de, der har mørke blade.

 

20090828_072756 20090828_073001 20090828_072732

 

Parykbusken, Cotinus coggygria, der ses til venstre, kender de fleste, men at der også findes en mørklavet troldhassel, Corylus avellana contorta, er der måske ikke så mange, der er bekendt med. Den ses i midten, og til højre er det den mørke blærespirea, Physocarpus opulifolius 'Diabolo'. Læg mærke til, hvor varieret løvet på de forskellige buske er.

9 kommentarer:

 1. Ja det er meget smukt med det mørke løv. Jeg har selv to parykbuske en mørk og en rosafarvet. Og to mørke hasselbuske. Så har jeg 4 mørke blærespirea og en rosafarvet blærespirea, den sidste er også meget smuk. Den har jeg købt på Lønbæk Planteskole.
  Venlig hilsen
  Lisbeth
  Høneballehaven

  SvarSlet
 2. Jeg elsker også mørkløvede planter, skal igang med at lave et bed omkring dem sammen purpurfarver.

  Hilsen og tak for dine dejlige billeder.
  Lisbeth fra Silkeborg.

  SvarSlet
 3. Hej Claus Hvordan går det med dine Cobea. Jeg har rigtig mange udsprungne klokker i mine. Det er da en herlig blomst.

  Mange hilsener
  Marianne.

  SvarSlet
 4. Jeg synes det er vakkert med hvit og har fått det til å blomstre hele sommeren. Har bare hatt hagen 1 år, (se evt minminivilla.blog.no)og lurer på hvorfor det er så lite om hvite hager - er det fordi hvite planter er svakere enn de andre? Mørke planter hadde passet utmerket blandt det hvite for da kan jeg få til en bedre overgang fra rosa østside av hagen til sør med hvit, men finner lite i plantesenterne. Er det noen som kjenner gode postordre firma. Ellers må jeg innom din side hver dag og sjekke nyheter - kjemefin informasjon du gir.

  SvarSlet
 5. Hej Claus

  Jo jeg har troldhaslen, men den skuffer lidt, bladene beholder ikke hos mig den mørke farve hele sommeren.

  synes helt klart parykbusken og blærespirea er de mest driftssikre af dem du nævner mht bevare den mørke farve.

  har du prøvet med blodblomme eller dværgblodblomme ? de holder også farven rigtigt godt og leverer tilmed en sød lyserød blomstring tidligt.

  Susanne, Nivå

  SvarSlet
 6. Vackert! Jag kan meddela att jag har mina agapanthus på friland (de smalbladiga) och de blommar flitigt och har även övervintrat i -18 grader (väldränerad och solig växtplats). På ett par ställen har de till och med frösått sig. De blommar dock senare än dem i kruka - slutet på juli istället för juni. De bredbladiga får däremot snällt komma in i värmen på vintern.
  Allt gott,
  Eva

  SvarSlet
 7. Kære Marianne - mibne klokkeranker blomstrer flittigt.

  Kære Susanne - ang. blodblomme, se videoen nedenfor.

  SvarSlet
 8. Hei Claus
  Fint at du minner oss på effekten av mørkt løv. Mon tro om jeg ikke planter inn noe i "skogsdelen" av hagen for å få litt kontraster.

  Spennende:)

  Hilsen Unni

  SvarSlet
 9. ups undskyld Claus, der blev jeg lige taget i både ikke at kunne huske at jeg havde set dig klippe blodblommerne tidligere og heller ikke nåede at se videoen under dette anlæg.... undskyldninger er der nok af dem undlader jeg, men det har noget med have og familieferie at gøre.

  pokkers troede lige at jeg kunne give dig et tip om noget du manglede... tihi det kan der ellers godt gå lidt sport i.

  mht solhattene, så blev jeg glad for at høre at det er i foråret at de ikke må overskygges, at de dermed senere ikke er så sarte mht naboplanter, ergo man behøver ikke nødvendigvis plante dem med bar jord uden om... bar jord prøver jeg virkelig at undgå, selvom det er noget af en øvelse og mål at sætte sig. Men dejligt at man slipper for lugningen.

  mange kærlige hilsner fra Susanne, Nivå

  SvarSlet