En dejlig tid

Jeg nyder virkelig denne tid på året, hvor haven bugner af blomster. Det er så berigende med al overfloden.

 

20110825_171605 20110825_171009

 

År for år bliver haven mere fyldig, og tre arter jeg virkelig sætter pris på nu, viser jeg billeder af her. Herover er det den oprette pileurt, som jeg nødigt vil undvære i min august- og septemberhave.

 

20110825_171424 20110825_171107

 

Det samme gælder floksene, som jeg har adskillige sorter af, og desuden den høje hjortetrøst, der med sine smukke skærme er med til at give haven det lidt vilde look, jeg er så glad for.

15 kommentarer:

 1. Hvor ser der dejligt ud i din have lige nu. Jeg "arbejder" stadig på at få anskaffet flere planter så der også er smuk og frodig blomstring i mine bede her på sensommeren. Derfor er det så dejligt at surfe her i haveblogland og blive inspireret.
  Hilsen Berit

  SvarSlet
 2. Kære Claus,

  så kom regnen også til mit lille verdenshjørne! Men vi skal jo som bekendt være glade for vejret, så længe vi kan trække det, som Storm P. sagde:o) Det voldsomme skybrud giver mig så en kærkommen undskyldning for at dyrke blog-gardening:o)

  Jeg har det på samme måde med sensommerhaven, Claus. Haven BUGNER af blomster og nu høster man for alvor frugten af sit til tider hårde forarbejde. Roserne remonterer, buske og træer sætter vidunderlige bær og frugter. De mange sensommerstauder peaker netop nu.

  Når man kan tillade sig at plukke en favnfuld blomster ind til store vaser, uden at det overhovedet kan ses, at der mangler noget i haven, glemmer man ALT om forårets logistiske mareridt med frø-bakker i samtlige vindueskarme. Man føler sig SÅ rig.

  På denne årstid føler jeg som havemenneske også en dejlig form for afslappethed. Nu ER løbet kørt for "haveshow" 2011, og det er tid til at nyde og ikke bare yde. Snart trænger nye havedrømme sig på.

  Nu handler det om, at holde liv i floret så længe vi overhovedet kan. Om der så skal gives kunstigt åndedræt!:o)

  Dejlig haveweekend til alle jer derude.

  De kærligste hilsner og tanker fra TANTE GRØN

  SvarSlet
 3. Det ser simpelthen så fint ud i din have, jeg har netop gået runden i min egen have, hvor der også er mange blomster, men bladene på næsten alle undtaget høstasters er ædt eller hullede af snegle så her er finest på afstand. Både pileurt og hjortetrøst er på min ønskeliste:)
  Jeg pusler med tanken om at udvide mit hortensiabed og håber på et glimt af hvad du sætter sammen med dem?

  SvarSlet
 4. Kan godt forstå du elsker din sen sommer have.....min egen (kolonihave), kunne godt bruge lidt flere planter der blomstrer nu..... har dog floks i tre nuancer.....og så er der jo også lige de skønne syriske roser....blå og lyserød.

  Hilsen fra
  Betty

  SvarSlet
 5. Vilka fina växter. Jag har lite problem med danskan... Flox förstår jag att det är, men vad heter de andra två växterna?
  Maria

  SvarSlet
 6. Kære Maria - du kan oversætte via Google øverst på siden.

  SvarSlet
 7. I år er hjortetrøsten ekstra fin her hos mig, så det kan vi da takke den megen regn for! Ja det er pragtfuldt med alle sensommerstauderne. En dejlig havetid!

  SvarSlet
 8. Det er rigtigt rigtig smuk udsigt i din have! Jeg glæde mig at se så flot billede.

  SvarSlet
 9. Kære Claus.

  Jeg nyder også sensommeren med al dens duft og pragt. Jeg elsker duften af september umh.den er da special.
  Var en tur i Bilka efter løgvækster,stauder og uha uha de flotteste lyserøde hortensiaer som jeg bare måtte eje.De skal ikke plantes idag for der tordner uhauha

  Torden hilsen herfra Mors

  SvarSlet
 10. Jeg har også den oprette pileurt i lyserød og mørkerød, den lyserøde står sammen med en Platycodon+ ballonurt i samme nuance. Nu mangler jeg blot lidt kontrast for at fremhæve kombinationen

  Inger Knudsen

  SvarSlet
 11. Ja floks er uundværlige i sensommerhaven, de dufter så skønt om aftenen, og lyser rigtig op. Det er et forunderligt lys du har på især det ene billede, det ligner månelys.
  Jeg har lige plantet en masse selvsåede buddelejaer, det blir spændende at se hvilke farver de får.
  Og om de når at blomstre i år? Jeg elsker osse sensommeren
  kh Gunvor

  SvarSlet
 12. Hej Claus,
  Ja det er tre skønne vækster du der fremhæver. Jeg har selv i år erhvervet mig den røde hjortetrøst, men jeg har i et par år haft en hvid. Den hvide anskaffede jeg mig i Hune. Den står fint lige nu, og jeg har i dag lagt et billede på min blog af den. Se den på.: www.etlivmedstauder.wordpress.com Jeg har også pileurt, men det er en rød variant, som går under navnet "firedance". Mine floks står også fint og lyser op i alle mine staudebede. Jeg ønsker dig og alle de andre på bloggen en rigtig god weekend. Kh Michael, Horsens

  SvarSlet
 13. Hei Claus
  Nydelig hos deg claus:) Her hos meg er det også snakk om mengder av ulike vekster, spesielt liljer. Ja, industrielle mengder:):) Jeg nyter hver dag. Morgen før arbeid, ettermiddag og kveld. Det er en fantastisk tid. Kos deg...

  Hilsen Unni

  SvarSlet
 14. ja det er alle tre skønne sensommer stauder og vi har dem også her i haven.. Anne Gine

  SvarSlet
 15. Jeps, den oprette pileurt er skøn. Jeg har den krybende, men den knejser nu også ret flot.
  Skøn plante - og i øvrigt meget nøjsom!
  Den tørrer aldrig ud, kan tåle at blive trampet totalt sønder og sammen (f.eks. af børnene), holder al ukrudt fra døren og er ligeglad med om den drukner i vand (!) Hvad kan være nemmere end en pileurt :-)

  Bedste hilsener Lisbeth K

  SvarSlet