En showstopper

Anne Just havde så mange skønne udtryk, og ovenstående er blot et af dem. ’Showstoppere’ døbte hun de planter, som blev bemærket af de fleste havegæster.

 

20110822_145819

 

Til denne kategori hører planten med de stift oprette stængler og hvide blomster, som ses flere steder i min have.

 

20110822_145839

 

’Hvad hedder den?’, spørger rigtig mange. Jeg bliver så glad, hver gang nogle bemærker denne diskrete skønhed, som på dansk hedder snebynke og på latin Artemisia lactiflora ’Elfenbein’. Virkelig en af sensommerens skønneste vækster.

9 kommentarer:

 1. Den er rigtig, rigtig flot. Og en Showstopper er et godt udtryk :-)

  SvarSlet
 2. Hej Claus
  Den er rigtig fin den bynke! Skal have ryddet et bed hvor en kedelig korttidsblomstrende storkenæb forsøger at aflive andre vækster, så her ville snebynken se flot ud, sammen med hvide og sartgule blomster.
  Trænger virkelig til et friskt havepust efter at have været på ferie - set med havebriller - alt for længe. Men altså det pust kan man jo meget nemt få ved at opdatere sig her på bloggen! Så mangler kun praksis og lidt tørvejr, har allerede været forbi Bilka for at købe et par helt uundværlige vækster.
  Må indrømme at have været svært misundelig på jer heldige inviterede til "åben have" - det lyder til at have været en skøn dag!
  Hilsen Pia Kbh.

  SvarSlet
 3. Hej Claus
  Særdeles fornem, den pynter i efterårsbedet, overvejer at plante sådanne, men er allergisk over for bynke, så mon det går?
  Hilsen
  Dorte

  SvarSlet
 4. ohlala den snebynke er skøn!:-0 ...må googles i højde og drøjde

  Vh Vase

  SvarSlet
 5. Den er bare smuk, snebynken. Jeg købte den på plantemarked i Botanisk Have i Århus fore flere år siden, men den klare desværre ikke vinteren. Måske jeg skulle forsøge igen...

  SvarSlet
 6. Hej Claus
  Ja så den i din have i søndags men fik ikke spurgt om navnet, så dejligt at du lige nævner den.Der var en mere,men den kommer nok også.
  Ja og tusind tak for en dejlig havedag, det er jo en dejlig uge med havefestival, så der skal kigges flere haver men en dejlig start i din have.

  Mange hilsner fra Helle

  SvarSlet
 7. Kære Claus

  Den der bare havde en større have. Suk. Det er ikke nemt at begrænse sig med kendskab til en vis aktiv plantepusher.

  Apros pos plantepushere vil jeg lille pippe, at selvom jeg aldrig har mødt Anne Just, og jeg kun flygtigt så tv udsendelserne Haven i Hune, da de rullede over skærmen første gang, havde jeg en klump i halsen, da den sidste af de 10 genudsendelser var ved vejs ende, og jeg hørte Anne sige "Det var så det sidste gode råd fra mig. Nu må I i gang med at klare jer selv. Rigtig god fornøjelse med jeres havedyrkning allesammen. Farvel."

  Jeg har set disse udsendelser på en helt anderledes facon denne gang.

  SvarSlet
 8. Mon bynken kræver ekstra vand? Hos mig bliver den kun flot når den ikke tørrer ud så jeg har plantet den i nærheden at vandhanen så jeg husker at vande den

  Inger Knudsen

  SvarSlet
 9. Den er smuk, men hvordan har den det med at vælte.
  PS. Havde lige besøg af min gamle kollega, som også elsker blomster, han fik et par blå klokkeranker i foråret af mig og han var ellevild og fortalte vidt og bredt om hvor smukke de er.
  Så de skaber glæde mange steder, jeg har også sat dem på kirkegårdene, men der har de stået for udsat. Til gengæld står kæmpe verbenaen såååå smukt på den ene, den står flere steder alene og duver i vinden, den skal absolut også sås næste forår.

  SvarSlet