Et hængeparti

Jeg lovede forleden at komme med navnene på de viste lathyrus. Jeg er sikker på, at rigtig mange af jer kender den, som jeg viser på billederne her.

 

20090714_170607 20090714_170508

 

 

Det er ’Matucana’, og jeg kender ikke nogen, der ikke er betaget af denne smukke sort. De øvrige sorter er: Hvid – ’ Dorothy Eckford’; rosa – ’Janet Scott’; lyseblå – ’Flora Norton’. Alle er antikke sorter. Læs mere her.

8 kommentarer:

 1. De er utrolig vakre! Mine i år er av ukjent opphav og uten navn, jeg fikk noen planter på plantesenteret som de skulle kaste. De er superflotte og lys lavendelfargede, hvite og rosa. Helt min stil :) Denne her er helt praktfull! Hanne

  SvarSlet
 2. Kære Claus.
  Mange tak fordi du tog dig tid til at gengive navnene på de dejlige Lathyrus. Selv en lille buket af eksempelvis Matucana, fylder rummet med den mest vidunderlige duft. Tak for tippet om disse antikke sorter.
  Lathyrus vil helt sikkert være at finde i min have fremover, og ex. Flora Norton må jeg bare have fat på.
  Kærlig hilsen,
  Iris.

  SvarSlet
 3. Kære Claus

  Tak for endnu et dejligt kig efter lang tids fravær. Der var mange indlæg, film og utallige skønne planter. Ikke mindst - dette sidste indlæg med denne skønne Latyrus. En plante, som bestemt skal sås til næste sommer. Måske endog i stedet for Klokkeranken, som på trods af sin frodige vækst endnu ikke har sat blot en enkelt blomst af... Hvad pokker gør jeg forkert? Havde glædet mig til et væld af klokker, og ser frem til, at du måske ved lejlighed kommer forbi dine egne med kameraet, så kan jeg i det mindste nyde dine :-)

  Fortsat god sommer...

  Mange hilsner
  Christel fra Rørvig

  SvarSlet
 4. Den var nydelig! Den skal jeg så neste vår:) Klem Ellen

  SvarSlet
 5. Åhhhh så vackra luktärter!
  ha en fin Helg!
  Kathrine

  SvarSlet
 6. Ihh hvor er de skønne, jeg nyder også mine Lathyrus lige nu og plukker selvfølgelig løs alt hvad jeg kan. Elsker duften, den er indbegrebet af sommer.
  Mange hilsner Mette

  SvarSlet
 7. Hej alle

  Hmm, mine bliver altid gule og kedelige forneden. Er det normalt eller er der noget jeg glemmer? Til gengæld er mine klokkeranker fuldkommen vilde af blomster. Alle som ser dem er dybt imponeret.

  Bedste hilsner

  Flora Danica

  SvarSlet
 8. Lathyrus er bare dejlige, og selvfølgelig har jeg også disse i min have, dog i køkkenhaven, så jeg bare kan plukke løs til buketter, hvilket jeg har gjort snart en hel måned. Det er jo en fryd! Jeg har lagt et par billeder ind på min blog (tænk, jeg har en blog - den er helt ny!). Desuden måtte jeg altså også lige tage et par billeder af nogle af mine Clematis. Dem er jeg jo også helt vilde med. - og ikke mindst - jeg er jo blevet udtrukket til at besøge dig, Claus. Åh, hvilken herlig overraskelse, da jeg fik åbnet min mail. Min mand skal selvfølgelig med, selvom han ikke er helt så vild med planter og have som jeg, men det kan han da kun blive, når han ser haven i Risskov, ikke? :-) Han vil gerne med, det er ikke "tvang". Han glæder sig faktisk.

  SvarSlet