Et imponerende skue

Hvert år i maj har jeg – hvis jeg skal sige det selv – et imponerende skue langs vor alle. På dette tidspunkt blomstrer nemlig et sandt hav af prydløg, Allium.

 

20090526_102027

 

Det er den skønne sort ‘Purple Sensation’, der kaster det smukke syn af sig, og gang på gang må jeg fortælle forbipasserende, hvad det dog er for nogle ‘kæmpepurløg’, som nogle kalder dem.

 

20090608_054335 20090531_044159

 

Når jeg bringer dem på bane i dag, er det fordi, løgene lige nu er på tilbud i Bilka. Tre poser – ialt 15  løg - for kr. 50,- Det er billigt! Efter min mening er denne vækst, som kommer igen år efter år og også gerne sår sig selv, helt uundværlig i forårshaven, fordi den rent grafisk giver så megen ro.

 

20110801_073858

 

 

Og om et par uger kommer der også løg-kollektioner i matchende farver, som jeg har sammensat for Bilka. Tre forskellige – en hvid, en rosa og en purpurfarvet. Sidstnævnte ser I ovenfor. Minimum 100 løg for kr. 250,- Det er et supertilbud. Jeg lover at vende tilbage, så snart kasserne bliver leveret i Bilkas havecentre.

29 kommentarer:

 1. Så härligt, Dessa färger var verkligen en behaglig kombination för ögat. Tack för tipset.

  SvarSlet
 2. Ja de er skønne og dit enorme hav er i særklasse fint.

  SvarSlet
 3. Ja - de er da fine. Dem skal jeg helt sikkert se nærmere på.
  Jeg kan se du har plantet dem sammen med storkenæb, og sådan et bed er jeg faktisk heldig at have..
  Tak for tippet :O)

  SvarSlet
 4. Det glæder jeg mig til at få fingre i - begge dele altså. Jeg har planlagt at supplere mine prydløg i dette efterår, så tilbuddet kommer lige på den rigtige tid. De andre løgkasser må jeg selvfølgelig også prøve - tak for dem
  Mette

  SvarSlet
 5. Neeei! Hvorfor har vi ikke Bilka i Norge! Vil ha! :-D

  SvarSlet
 6. Smukt!
  Kan de overvintre i krukker?

  Jeg har forsøgt mig med vintergækker og erantis i krukker uden held, hvilket ærger mig, da jeg primært har min have i krukker ellers - både roser, blåbær, ærteblomster og dahlia kan trives i mine krukker, men ikke mine forårsløg af en eller anden årsag...

  SvarSlet
 7. Kære Claus.

  Ja, det er fantastisk flot, kørte til Bilka, MEN UDSOLGT!!!!
  De havde jo Fødselsdag i går, så ----
  Købte i stedet Allium albopilosum - så prøver jeg dem!!
  mange hilsner jmn

  SvarSlet
 8. Jeg har de samme i mit staudebed, sammen med en anden allium, der hedder 'Christophii'. Det er altså også pænt flot. Giver en lethed i alle stauderne, når boldene fra 'Purple Sensation' flyver lidt over det hele. 'Christophii' er ikke så høj, men har til gengæld nogle imponerende store bolde, der er meget lette i det og bliver stål-lilla og befinder sig blandt stauderne istedet for over dem som "Purple Sensation'. Helhedsudtrykket er godt, synes jeg da selv ... - Der findes mange slags prydløg, og jeg har flere slags andre steder i haven. Jeg elsker dem :-)

  SvarSlet
 9. Jeg så godt prydløgene, men med en nært forestående fødsel og absolut ingen penge resten af måneden var der bare ikke råd *snøft*, og jeg har ellers længe gået og set efter et godt tilbud på Allium...

  Håber at tulipanløgene først kommer EFTER at der er kommet lidt penge på kontoen igen, for så ved jeg da bestemt lige hvad jeg skal have købt ;0)

  SvarSlet
 10. Kære Claus.

  Hvilken indbydende pakke, den rene fornøjelse.
  Apropo løg havde jeg rødløg liggende der var spiret. De røg i jorden, skulle se hvad der skete, flotte gråhvide kugler viste sig. Så til næste år skal de være i flok og ditto pastinak, men det er en anden sag.

  Kærlig hilsen

  Engblomsten

  SvarSlet
 11. Uhha, så der sørges for at der kommer rigeligt af de løg, for jeg skal bestemt ud og købe det!! Sødeste Claus,må jeg be'om store partier i butikkerne?
  Varmeste purpur hilsener fra en havegale.

  SvarSlet
 12. Kære Arliana - der må da være noget, som hedder barselsgaver. Det ville da være en smuk tanke at lægge nye løg til ære for den nyfødte.

  SvarSlet
 13. Åh hjælp hvor lyder det godt. Nu får jeg - igen - åndenød af spænding over, hvad de nye pakker indeholder.

  SvarSlet
 14. så godt tilbuddet på Allum, men desværre Bilke ligger ikke lige på min vej, så må jeg nøjes med en enkelt pose :-)

  SvarSlet
 15. Den store æske er lige noget for mig. Så behøver jeg ikke blive i tvivl om hvorvidt blomsterne passer sammen :-)
  Mange hilsner Mette

  SvarSlet
 16. Vilket superpris. Hoppas det kan komma något liknande i Sverige!

  Cilla♥

  SvarSlet
 17. Jeg smiler lidt kejtet, når du skriver, at de kommer år efter år. Jeg plantede nogle forrige efterår. Nød dem i fulde drag sidste sommer. Men denne sommer har jeg ventet forgæves... De dukkede aldrig op igen!
  Men nu er da mulighed for at købe nye løg, som kan komme i jorden - og som forhåbemtligt vil dukke op igen og igen.

  SvarSlet
 18. Hej Claus & Arliana
  Tak for dejlige billeder og videoer du ihærdigt fodrer os med. Har fundet ud af at se dine video klip på mit tv - STOR nydelse og god billedkvalitet! Tak !
  Mht. tulipaner og barselsgaver - da min kone ventede vores første barn, lagde jeg nogle meget fine tulipan løg, som så ville blomstre omkring fødslen (10. maj) - og tulipanerne var enormt flotte. De stod i forhaven og ventede. Desværre var det mors dag søndag d. 9. maj, så en (u)venlig sjæl mente at de skulle høstes lørdag nat i min forhave. Så der var absolut ingen tulipaner tilbage til den store dag! SURT.
  Go'aften
  Martin

  SvarSlet
 19. Hei Claus
  Åååå, nå skulle jeg gjerne vært dansk... Kan ikke du begynne å samarbeide med en kjede i Norge slik at vi også kan få disse mulighetene? Dere dansker er heldige som har han Claus, og ja jeg vet at vi nordmenn får lov å låne ham litt, men nå rekker det ikke. Kanskje du kan tipse oss andre om hvilke sorter du har blandet så kan vi kjøpe dem hver for seg og ordne egne sammenplantinger ved hjelp av dine gode tips?

  Hilsen Unni:):)

  SvarSlet
 20. slurp,, bare jeg kunne komme i bilka.
  Men der skulle nu nok flere end 3 poser løg til at lave dit "hav". Det er bare så flot.
  kh Gunvor

  SvarSlet
 21. Hmm... udsolgt allerede idag i Bilka Ålborg.. og kun måske flere onsdag - øv ;-(
  havde glædet mig til en vognfuld ;0)

  SvarSlet
 22. jeg tror jeg må til danmark og finne løkpakker da - prisen her jeg bor er mange gange det du nevnerher. OBS hvis noen lesere skal fra danmark til Stavanger så ta med en pakke - er ganske sjalu på de priser dere har ;) hilsen www.minminivilla.blogg.no

  SvarSlet
 23. Kære Unikaraina
  Det er altså mærkeligt med planter, som kommer og går. For nogle år siden lagde jeg oså blomsterløg, som blomstrede det første år, men siden ikke viste sig i et par år. Og så pludselig dukkede de op igen i år så pænt store og fine, som man nu kan forvente på min magre sandjord.
  Det samme sker ind imellem med mine dyre iris indkøbt i Frankrig.
  Sidste år var der faktisk en, som dukkede op efter at have holdt sig væk i mere end fem år! Mærkeligt!
  Men også lidt spændende, ikke?
  Happy Gardening
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 24. Kære Claus.
  Mange tak for de flotte video´er fra din meget smukke have. Jeg KAN ikke lade være med at tænke på det kæmpestore og ihærdige arbejde, du lægger i den. Og ikke kun i haven men også i at videregive alt dette smukke i dine mange fotos og levende billeder, til os. Af hjertet tak.
  Jeg glæder mig til løg-kasserne, også fordi jeg selv synes det kan være svært at sammensætte vækster, så nuancer og farver står til, og klæder, hinanden. Der skulle vel ikke være Spring Green tulipanløg i den "hvide" kasse ? DEM vil jeg nemlig gerne have i mit lille bed, mellem hosta, hasselurt,lungeurt og heuchera. Den blå lokker også, da "blå" er min yndling. Fantastisk at du får sådanne kasser, sat i handelen. Beundringsværdigt !
  Kærlig hilsen,
  Iris.

  SvarSlet
 25. Kære Iris - tak for dine altid søde kommentarer. Ja, 'Spring Green' er med i den hvide kasse.

  SvarSlet
 26. Kære Claus.
  De kommer af mit hjerte, og du har om nogen, fortjent dem hver og én.
  Wow, hvor jeg glæder mig til Spring Green. Tusind tak. Du må endelig sige til i god tid, når løgene kommer i handelen, så jeg kan nå at kridte sålerne og få taget tilløb .....
  Ønsker dig en god dag.
  Kærligst,
  Iris.

  SvarSlet
 27. Kære Claus
  Hvor er det SUPER at vi kan købe Allium i Bilka!
  Jeg ser først din blog i dag, og man kan jo lynhurtigt gå glip af en hel masse, kan jeg se. Håber jeg når at få nogle løg, når Bilka har dem igen. At kunne få lidt af dem i haven, ville jo være noget så vidunderligt.

  Mange kærlige hilsner
  Mette Marie

  SvarSlet
 28. Sikke dog en fremragende ide at lave sådan nogle kasser. Alle mine notater om tulipaner, farver, former og blomstringstidspunkter gemmer jeg væk igen. Det her er jo idelt!

  Hvis det er et koncept, der er succes med, kunne I jo overveje at udvide konceptet til staudebedene også. Jeg ved godt, du allerede har sammensat planesortiment som vil se pænt ud, men ren opskriftsservice ville da ikke være at fornægte:

  Til et bed på 1 kvm:
  Ingredienser: 2 stk Blomst X, 3 stk. blomst Y.

  Fremgansgmåde: Sæt blomst X bagerst med en indbyrdes afstand på 20 cm. Plant derefter ... osv.

  Så har man jo ligesom en grundopskrift, man selv kan variere ud fra, hvis man synes Claus Dalbysk lige pludselig er for mainstream;-)

  De bedste hilsner Maria

  SvarSlet
 29. hvad hedder de allium ???

  SvarSlet