Havens højdepunkter

 

Mange undlader at plante høje planter, fordi de ofte vælter, men så kan man jo bare støtte dem. Før de bliver udsat for vejr og vind!

 

080807_133844_

 

En plante, som jeg først og fremmest dyrker for det smukke sølvagtige løv, er kardon, Cynara cardunculus, men de meterhøje stængler med smukke artiskokblomster er en herlig sidegevinst, som virkelig giver statur til havens bede.

8 kommentarer:

 1. Den er flot og jeg ville nok dyrke den for blomstens skyld. Jeg har Artiskokker i haven og deres blade er snegle og larver desværre meget glade for så de ser jammerlige ud - jeg krydser fingre for at knopperne får lov at være intakte.
  Apropos høje planter var det netop dette der gjorde et stort indtryk på mig da jeg forleden besøgte Anne Justs have i Hune - den fantastiske effekt det har at løfte planterne op så man færdes nede imellem dem - hold da op en oplevelse det var. Haven har jeg jo set i tv, her hos dig, i bøger o.s.v., men det var noget helt særligt at opleve den selv. I mit daglige arbejde beskæftiger jeg mig en del med arkitektur og jeg synes at huset og haven er en helhed - hvor har de begge gjort det smukt!

  SvarSlet
 2. Deilige planter! Claus - kan jeg spørre deg om noe? Bruker du sprøytemidler i hagen? Jeg har vært så uheldig å få Rosesikader på alle rosene mine - og det er virkelig stygt. Jeg har nå kjøpt Calypso for å drepe dem, men jeg har så lite lyst til å bruke det. Det tar jo livet av alt - sommerfugllarver også. Hva mener du om det? Hanne

  SvarSlet
 3. Apropo høje planter, hvordan går det med dine klokkeranker, jeg syntes det er længe siden vi har hørt noget om dem!!
  Mine er ved at vokse ud af udestuen, men ingen blomster endnu ! måske de har det for godt…?

  Hilsen
  Lene fra Hjørring

  SvarSlet
 4. Kære Hanne - jeg sprøjter også med Calypso.

  Kære Lene - klokkerankerne har det rigtigt godt. Jeg skal nok vise dem snart.

  SvarSlet
 5. Det er nogen statelige planter.... men desværre vist lidt for meget for min lille have...

  SvarSlet
 6. Tusen takk Claus. Det er godt å høre at jeg ikke er så dårlig som jeg trodde! Mine klokkeranker har det også dårlig - de bare vokser, uten blomster...

  SvarSlet
 7. Kære Claus og alle mine andre Klokkeranke-medkumpaner:o)

  YES! Mine klokkeranker er kommet med den første blomst OG HVILKEN BLOMST:o)<3 Den er intet mindre end vidunderlig. Det forekommer som uendelig lang tid siden, at jeg håbefuldt, - og en kende skeptisk, såede de slimede frø i en uskøn farsbakke i vindueskarmen helt tilbage i marts månded. Men disse pragtblomster, har været hele ventetiden værd:o) Og min tvivl udi egne klokkeranke-kompetancer blev gjort totalt til skamme, takket være en god og tålmodig klokkelærer:o)

  Kardon og artiskok er fantastisk smukke plante. Jeg ELSKER høje vækster i haven. Desværre nåede jeg ikke at få bundet mine Marietidsler op inden et af Regntidens skybrud i juli lagde dem alle ned og jeg blev nødt til at hive de stikkende skønheder op,-..... iført beskyttelsesdragt og beskyttelseshandsker, for det var dælme nogle utilnærmelige og kradsbørstige madammer.

  Istedet må jeg trøste mig med mine gærde-karteboller.

  En haveveninde har foræret mig frø fra en "Æselfoder" (Onopordum acanthium) som jeg glæder mig til at så til forår. Synes denne tidsel er så smuk med dens sølvagtige blade og dekorative vækstform. Wish me luck:o)

  Tusind tak for klokkerankekurset, Claus:o)Hvor er jeg glad og taknemlig over at være blevet kureret for mit klokkerankekompleks:o)

  Superstolte klokkehilsner fra en regnfuld Limfjordsø,
  TANTE GRØN

  SvarSlet
 8. Hej Claus,
  Sidder og søger på nettet efter smukke blomster med gråt løv. ´Bing´ sagde det og din blog dukker op. Kardon er virkelig en showstopper - men jeg tænker at den er svær. Overvejer stadig om jeg skal bestille frø - men livet er næsten for kort til at lade være ...
  Kærlig hilsen Mathias

  SvarSlet