Levende billeder d. 3. august 2011

 

Så er der igen levende billeder. Jeg kommer – som så ofte før – med en fortalelse. Kalder en dahlia for ‘Queen of Night’. Det er ikke korrekt; det rigtig navn er ‘Arabian Night’.

10 kommentarer:

 1. Godmorgen Sweetpea,

  åh, hvor er det smukt. Sådan nogle mørklødede skønheder er bestemt værd at ofre sin nattesøvn for:o) Du er simpelthen mesterlig og dalbysk dygtig i havedisciplinen "Krukkebeplantninger og -sammensætninger". Det er fantastisk effektfuldt og raffineret sat sammen.

  Tusind tusind tak for endnu en skøn, informativ og lærerig video. Hvor er det et kæmpestort privilegie, at kunne sidde foran computeren og modtage fjernundervisning fra landets ypperste og dygtigste have-magiker:o)Jeg er SÅ taknemlig for alt, hvad du lærer mig. Nu har jeg f.eks også lige lært, at udtale "Heuchera" :o) Noget af det bedste, du har lært mig er at klippe ned og klippe ned. Går p.t dagligt og glæder mig over mange stauders anden blomstring. Det er da genialt og mageløst, Claus:o)

  De kærligste hilsner og tanker fra en taknemlig elev.

  TANTE SAKSEHÅND (GRØN)

  SvarSlet
 2. Tusind tak for en dejlig og informativ video. Meget smuk sammensætning du der disker op med. Den passer perfekt til en stor kop latte :-)

  Det med klipperiet som vores allesammens tante taler om, er nu en kunst. Jeg har været ALT for sent ud med saksen :-(, så nu har jeg (jeg tør næsten ikke sige ejheller skrive det) BAR JORD. Det sene kommer sig af flere ting. Dels regnvejr - dels at jeg har stået i haven med saksen i hånden og sagt til mig selv: "Hvad katten var det nu for planter, at Claus sagde man kunne klippe ned og hvornår???". Ja, det er ikke altid let at være en Dalby-Girl. Resultatet var, at jeg gik totalt amok for nogle dage siden i et af bedene, da jeg ikke kunne holde ud at kigge på halvvissent dit og dat, og saksede alt hvad jeg kom i nærheden af. Undtagen roserne. Så var det jo, at jeg gerne ville have haft dit vidunderlige orangeri med en bunke lækre sommer back-up planter. Men ak. Suk. Man ligger som man har redt. Jeg må vist høre lidt bedre efter i timen :-)

  SvarSlet
 3. Kære Claus.
  Hold da op, en flot sammensætning, du der igen har præsteret!!! Jeg har skrevet en reminder til opslagstavlen med datoen, så jeg lynhurtig kan finde den frem ved en senere lejlighed - for det (eller noget af det) arrangement skal med i mine planer til næste år. Tak, tak, tak....
  Kære TANTE GRØN: Så dejligt at høre, du igen er kampklar - men gå nu ikke for hårdt til den med den saks, så ender det jo galt påny!!!
  De kærligste hilsner

  SvarSlet
 4. Tak for endnu et kik i din have.
  Det er utrolig at du kan finde så mange planter der passer sammen, og kan huske navnene på dem, at der så smutter et hist og her er tilgiveligt.
  Og for et par dage siden sprang min klokkeranke ud.. Tak for det.
  Vh Ann

  SvarSlet
 5. vidunderlig sammensætning,,lidt mystisk tusind og en nat !!!
  Jeg er osse blevet opmærksom på chokoladeblomsten i år, den skal osse med i krukkerne igen til næste år.
  Trøst til Nette , du er ikke ene om at være for sent ude med saksen.
  Når tid er at sakse en plante så syntes jeg ofte det er alt fortidligt eller for synd for der er stadig blomster. Akja engang lærer man vel at blive "hård" nok.
  Men det giver lidt mere plads til et par feberkøb,,
  kh Gunvor

  SvarSlet
 6. åh hvilken herlig fortalelse , hun er jo også en dronning... så hvad hjertet er fuldt af flyder....

  god sommeraften

  Susanne, Nivå

  SvarSlet
 7. Kære Claus
  Hvor er det smukt, smukt! Bordene, krukkerne, blomsterne. Sammensætningen. Farverne. Hvor får du det fra?
  Det er til stor inspiration. Om ikke nu - så at have det i tankerne til et eller andet på et tidspunkt.
  Det er skønt at få lov til at kigge ind i din dejlige have.
  Mange kærlige hilsner
  Mette Marie

  SvarSlet
 8. So ein Ding muss ich auch haben! En mørk, næsten sortrød kala altså, for jeg er også ved at bygge et mørktløvet- og blomstrende bed op på terrassen. Derfor inderligt tak for ny inspiration og fantastiske billeder.
  Hvad angår den ovenud elegante kala, du har vist, tror jeg, at den måske hedder ZANTEDESCHIA (Araceae)BLACK PEARL.

  Happy Gardening
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 9. Tak for endnu en smuk video fra din smukke have. Det var så video nr.99 GLÆDER mig til at se nummer 100....mon den overgår alt????
  Kærlige havehilsner
  Marlene Rohde, Mors

  SvarSlet
 10. Kære Claus
  Tak for turen i dit amfiteater,det var en dejlig forestilling, og endnu smukkere bliver det når planterne begynder at væve sig ind i hinanden.
  Heuchera er en suveren krukkeplante der fortjener den opmærksomhed du giver den.

  Kærlig hilsen

  Engblomsten

  SvarSlet