Man tror det næsten ikke

Kender I det. At sidde og kigge på vinterhavebilleder om sommeren og sommerhavebilleder om vinteren? Man tror næsten ikke, at den afbildede transformation kan være sand.

 

20110306_104942

 

20110822_175105

 

Se for eksempel vinterbillederne her taget i marts. Og derefter de andre billeder, som er fra i går. Tamkevækkende er det, at det kan lade sig gøre. Kun bygningerne og designet afslører, at det ikke er et helt andet sted.

 

20110306_105146

 

Tænk en gang, hvor mange glæder, vi havemennesker har. At så et frø og bringe det til blomstring. Findes der størrer mirakler her i livet? Ikke mange, tror jeg …

 

20110822_174733

30 kommentarer:

 1. Det er fantastisk og derfor vi holder ved formoder jeg.

  Jeg undrer mig også over hvor hurtigt jeg glemmer selv om jeg mener at kunne huske hvordan det hele så ud. Så er det jo guld værd med både vinter- og sommerbilleder så man kan drømme sig tilbage eller lægge nye planer for sæsonen.
  Ha' en dejlig dag :o)

  SvarSlet
 2. Transformationen er total! Dejlig beskæftigelse at se billeder fra haven og konstatere forandringerne - både vinter vs. sommer og de ændringer man går og laver hen ad vejen.

  SvarSlet
 3. Du har så evig ret. Min have-/blomster kærlighed startede for få år siden. Og det giver mig så mange oplevelser og så megen glæde.
  VH Vibeke Viuff Andersen

  SvarSlet
 4. Fascinerande med växter och deras växtkraft! Kul att se "före" och "efter" bilder.
  Hälsar,
  Anna-Karin

  SvarSlet
 5. Ja, man tror knappt det är sant...supervackert ;))
  kram susanne

  SvarSlet
 6. Det var sjovt at se.. Jeg kender det så godt, sidder ofte på samme måde og fordyber mig i billeder og forundres.. Og det sjove er at ligeså meget som jeg nyder sommeren ligeså meget kan jeg længes efter efterår og vinter når jeg ser billederne.. Hver årstid har sin charme.. :)

  SvarSlet
 7. Uha ja... dét kender jeg vældig godt! Har faktisk så sent som i dag kigget på vinterfotos med meterhøje snedriver i haven... og har glædet mig over, at vejret lige p.t. - til trods for den manglende sommer - er lidt mere tåleligt at bevæge sig ud i!

  Og det vil jeg så gøre nu... igen! Slår græs ca. hver 4. dag for tiden... det vokser helt vildt(!) "En runde" ta'r ca. 3 timer - med havetraktor (og dertil kommer så alle kanterne bagefter med "skubberen"...) Fast arbejde... eller måske snarere: Skruen uden ende! ;-)

  Er der egentlig en græsplæne i din have, Claus?

  Slut på pausen - tilbage til græsset... :-)

  Go' tirsdag!

  [ ♥ Lisbet ]

  SvarSlet
 8. Ja sommeren er skøn - meeeen vinteren har den charme at vi kan sidde og glæde os til en helt ny have sæson;-)
  Hilsen
  Dorte
  Gram(skanderborg)

  SvarSlet
 9. Fantastiske billeder! Og så lige et tak for et par inspirende timer i søndags. Fik helt klart et par ideer at gå videre med.

  SvarSlet
 10. Jeg er fuldstændig enig, det er forunderligt:)
  Billederne er smukke, også dem fra marts, men altså solhatte og violfrøstjernen er dog skønnest. Hvordan kan du holde blomstringen i violfrøstjerne til nu? Jeg har ikke den Hewitt's Double, kun den almindelige, men den er forlængst færdig med at blomstre

  SvarSlet
 11. Anne Just har skrevet: "Grænsen mellem det at holde af at passe sin have, og det kun lige at beskæftige sig med den, er hårfin". Jeg skulle blive 49, førend jeg krydsede denne grænse. Når jeg ser på dine billeder, priser jeg mig lykkelig for, at årstiderne skifter, således at vi har noget at se frem til. Gad vide, om vi ville nyde blomsterfloret, hvis det varede året rundt?!? Nej vel?
  Egtved-Pigen

  SvarSlet
 12. Det er i hvert fald en trøst om vinteren at se sommerbillederne!

  SvarSlet
 13. Ja det er faktisk lidt utroligt men herligt ♥♥

  SvarSlet
 14. Ja det er dejligt livsbekræftende og nærmest et mirakel hvert år.
  hilsen Lisbeth fra Silkeborg

  SvarSlet
 15. jamen det er jo det der er facinerende
  ved haven og naturen med, årstidernes skiften,, man glemmer om vinteren når man går rundt med beskærersaksen hvor vildt det groer om sommeren, " du beskærer for hårdt" får jeg ofte at vide, men inden sommeren er gået kan man næsten ikke komme rundt igen.
  Hvis ikke vi havde vinteren ville vi nok ikke nyde foråret og sommeren, ja og efteråret osse, den har osse sin charme..
  Det er forøvrigt nogle rigtig dejlige
  billeder du har af dit spejlbassing.
  kh Gunvor

  SvarSlet
 16. Kære Claus. Jeg vil også lige sige dig mange mange tak for at jeg fik den dejlige oplevelse sammen med min kæreste at gå gennem dit paradis..Vi hade en rigtig dejlig dag sammen med dig og hilste på mange af vores blog venner..( stor hilsen og tak til jer også.)Jeg er som sædvanlig fuld af taknemlighed og kan bare sige TAK TAK TAK...kærlig hilsen Paw.

  SvarSlet
 17. Hej Claus,
  Det er fantastisk at se den forvandling som finder sted i løbet af året. Hvert år overraskes man af den udvikling haven gennemgår på relativ kort tid. Der sker mange små mirakler.
  Efter at være kommet i gang med at blogge, bliver det interessant at følge udviklingen på billeder fra egen have.
  Michael, Horsens

  SvarSlet
 18. Takk det var deiligt - nå virker ikke vinteren så trist lenger - det er jo ikke show å tenke på den tiden,men nå vet jeg hva jeg kan gjøre i vinter. Som ny i hageverden skal jeg lese hagebøker hele vinteren og bruke sommerbildene til å se frem til nye årstider. Forresten oppdaget jeg enda en ny hvit rose i min hage i dag, så spiretiden er ikke over, jeg trodde ikke den ville blomstre i år !
  hilsen www.minminivilla.blogg.no

  SvarSlet
 19. Jeg glæder mig allerede nu til at gense forårsblomsterne. Havearbejde er for mig meget at være i nuet, hele tiden med en bagved liggende bevidsthed om, hvad det kan blive til, hvad der kommer af nye planter. Må den kommende vinter blive kort, det er mit ønske. 14 dage med frost, det er nok, ikke 4 - 5 måneder som de sidste 2 vintre tak.
  Hilsen fra mette,djurs, hvis have blomstrer overdådigt lige nu, og ikke behøver nogen vinter for også at nyde forårsfloret. En have der blomstrer/lever året rundt, det må der til. Vinterbillederne, du viser, er også flotte med spejlbassin og hus. Duerne har du også, skønne at se som blomster året rundt.

  SvarSlet
 20. Kære Claus.
  Hvor er det nogle flotte sommerbilleder af din have, hvor er der dog smukt.

  God ide med før og efter billeder.

  Mon det er dine Klokkeranker i baggrunden på sidste billede!
  I dag så jeg den første rosa blomst -
  på een af mine.
  Den hvide Klokkeranke har blomstret længe.
  mange hilsner
  jmn

  SvarSlet
 21. Pudsigt! Jeg gjorde det samme med mine billeder forleden..... det helt fede er jo at se at man rent faktisk får noget fra hånden hvert eneste år!

  Og så er det godt at gense "linierne" på vinterbillederne.

  Tænker også ofte på hvor stort et privilegie det er at have sådan en glæde ved haven og det der gror.

  ..og ja..man tror det næppe!

  vh Vase

  SvarSlet
 22. Det er fantastiske billeder.
  Jeg kunne simpelthen ikke leve i et land hvor der ikke var årstider ligesom her. Jeg er vild med dem alle, nok allermest sensommeren, den har så smukke farver. Men såmænd også vinteren hvor jeg slapper lidt af fra arbejdet og langsomt begynder at glæde mig til forår og sommer igen.

  SvarSlet
 23. WOW! Otroligt! Och snart är vi där igen - i vintern :(
  En underbar trädgård, helt fantastisk!!!

  Hälsningar från Åbo (Finland)!
  -Pia-

  SvarSlet
 24. ja jeg er nu mest vild med sommer billeder:) og det ser super godt ud. Mine Hewitts double står også og knejser med sine 250 cm. smukke er de sammen med solhatte. Anne Gine

  SvarSlet
 25. ja... det er utroligt hvad naturens "magi" kan gøre :)

  SvarSlet
 26. Det er også sjovt, som der er forskel på, hvilke ting, der tager fokus. På vinterbillederne er bygningernes arkitektur det iøjenfaldende, mens de trækker sig tilbage og bliver statister, når planterne tager over.

  Derfor synes jeg også, teatermetaforen er så smuk, når vi taler have. Når tæppet går fra om foråret, er det er tydeligt, hvem der er divaen, hovedpersonerne og statisterne på scenen - og særligt hvordan relationerne mellem dem tager form. Selv skurke er der plads til i spillet (oh skræk, den berygtede dræbersnegl!)

  Og selv om vi er en del af glæden, er vi alligevel kun tilskuere til dette lystspil, som har sin helt egen historie fortælle.

  Hilsner fra Maria

  SvarSlet
 27. Fantastiskt vilken förvandling det blir .

  Ha en bra dag

  SvarSlet
 28. Ja, det er helt igennem fantastisk. Skønt at kunne blive ligeså overrasket hvert år :) God dag til dig. Smil!

  SvarSlet
 29. Dejlige billeder og smukke motiver. Kontraster må der til - sort mod hvidt - sommer mod vinter - ung mod gammel.
  Tak for en skøn eftermiddag i din have i søndags.
  Venlig hilsen Ditte K.

  SvarSlet
 30. såååå flott:) Grønn av misunnelse:)

  SvarSlet