Og det er ganske vist …

Sådan slutter mange eventyr, men her handler det om et, som snart begynder: Mange af jer vil vide, at jeg er en stor ynder af roser (hvem er for øvrigt ikke det?), og derfor var det med megen stolthed, at jeg for nogle måneder siden modtog en henvendelse fra Poulsen Roser, som forespurgte, om de måtte opkalde en rose efter mig. Om de måtte? Det var virkelig en stor ære.

 

20110630_165908 20110630_165951

 

Kimen til eventyret blev lagt, da vores elskelige Tante Grøn sidste år foreslog, at jeg skulle have en rose opkaldt efter mig. Det var der rigtig mange af jer, der bakkede op omkring og skrev til Poulsen Roser. Uden jer var jeg nok ikke kommet i familie med Victor Borge, Ghita Nørby og Ingrid Bergman. Tusind, tusind tak skal I have.

 

20110630_165854

 

Den rose, Poulsen Roser havde udset til mig, var en meget smuk hvid dobbelt rose, med et hint af creme og med den dejligste duft. Ca. 150 cm høj bliver den, har det smukkeste løv og er desuden meget sund. Jeg har fået nogle eksemplarer, som jeg de sidste par måneder har kunnet studere på nærmere hold. Og jeg har meddelt, at den vil jeg meget, meget gerne lægge navn til.

 

20110630_165750

 

I sidste uge havde jeg besøg fra en af vore store rosenplanteskoler, og de gav ’min’ rose de bedste ord med på vejen. En forbedret ’Karen Blixen’ mente de ligefrem. Det kan jeg bestemt kun være stolt af. De spåede rosen en stor udbredelse, og jeg er da glad for på den måde at gå over i historien.

 

’Claus Dalby’-rosen kommer først i handelen i 2013, fordi det er en langsommelig proces at formere roser. I kan tro, at jeg glæder mig, og I skal nok blive inviteret med til dåben. Det lover jeg.

 

Jeg er meget taknemmelig fordi, det er Poulsen Roser, som har forædlet ’min’ rose. De er kendte og respekteret over hele verden, og når jeg besøger udenlandske haver, bliver familien Poulsen og deres roser ofte fremhævet. Kan I forstå, at jeg er en glad mand?

63 kommentarer:

 1. Hej Claus

  Stort tillykke med rosen - det er velfortjent ;-)

  /Bo

  SvarSlet
 2. Det ser ud til at være en rigtig smuk rose, og den passer rigtig godt til dig synes jeg. Kan godt forstå, du er stolt.

  Jeg har ingen have, men har dog haver i vores sommerhuse, og der kan jeg godt plante lidt. Så måske jeg skal have sådan en rose til det formål.

  Som du siger, hvem kan ikke lide roser. Jeg elsker roser.

  SvarSlet
 3. Nej hvor er den smuk! Den kan jeg så udmærket godt forstå, du er stolt af! Det er jo en ære forbeholdt de helt store personligheder - der kommer vi selvfølgelig ikke uden om dig, Claus! Faktisk, så må man sige det var på tide! Du har med dit store arbejde om nogen fortjent at blive udødeliggjort.
  Jeg er i øjeblikket ved at gøre klar til mit længe ønsket rosenbed så jeg sluger rosenbøger og render på planteskole i et væk :) Så MÅ jeg ha lavet en plads til Claus Dalby i bedet - selvom 2år er længe at vente.
  Stort TILLYKKE med "barnet" - glæder mig til at se flere billeder ! Og til dåben selvfølgelig!
  Knus fra Cendie

  SvarSlet
 4. Kære Claus. Tillykke tillykke. Fuldt fortjent. Og selvfølgelig skal det være en smuk hvid rose. Er blevet ros-o-man, så i 2013 kommer der en ny hvid rose til familien :)og selvfølgelig i det hvid bed, som jeg får ideer til i din helt sikker smukke og spændende nye bog, der er på vej. Mange hilsner Lise Lotte

  SvarSlet
 5. meget flotte med hvide roser , og flammebeds roserne er også fantastiske, har du iævrigt den rose der hedder Lady Hamilton,har aldrig set dem´n i natur kun på billeder ,hvor den ser utrolig smuk ud knus Maj-Britt

  SvarSlet
 6. tillykke tillykke hvem skulle ellers have en rose opkaldt efter sig hvis du ikke skulle ,perfekt ,du er jo Danmarks bedste og hyggeligste have mand ,når den kommer på gaden tror jeg vi er mange der køber den for at kunne prale med en Claus Dalby rose ,det er det ypperligste.tak til Poulsen roser. hyggelige hilsner fra Maj-Britt

  SvarSlet
 7. Kære Claus
  Hjertelig tillykke med din rose. Det er dig fuldstændig velundt. Og tænk sig om et par år kan alle vi andre, have en Claus Dalby i vores haver. Endnu engang tak for et dejligt havebesøg i din have. Det gav masser af inspiration, stor glæde og hvor var det dejligt også at møde Tante Grøn. PS sikke et dejligt udekøkken du har fået dig. Fortsat rigtig god sommer.
  De bedste hilsner
  Næsten Naboen fra Riisvangen

  SvarSlet
 8. Jeg fik helt kuldegysninger på dine vegne, du har da rigtig meget grund til at være glad og stolt! TILLYKKE!

  SvarSlet
 9. Kære Claus,
  Tillykke med at du nu har en rose opkaldt efter dig. En creme rose med stil og elegance er da lige det rigtige. Glæder mig til 2013 hvor der vil være dåbsfest, og mulighed for erhverve sig eksemplarer.

  SvarSlet
 10. Kære Claus
  Et stort til lykke. Det må også lige være dig med en med lidt spil i, duft og yderligere forædling. Det lyder lige som dig!
  kh Lone.g

  SvarSlet
 11. Kære Claus

  Sikke en ære.... :-)
  Hjerteligt tillykke, det er fuldt fortjent.

  Bedste hilsner
  Gitte
  Vildbjerg

  SvarSlet
 12. TILLYKKE med den flotte gestus det er at få en rose opkaldt efter sig. Waou! Glæder mig til at kunne købe rosen i handlen - men jeg går ud fra at du orientere os - når det er tid :-)
  Rosende hilsner
  Helena

  SvarSlet
 13. C'est une rose que je vais planter dans mon jardin au même titre que Geoff Hamilton en l'honneur de jardiniers qui m'ont énormément influencée.

  SvarSlet
 14. Kære Claus.
  Tillykke med "rosen", kan godt forstå du er glad, det er også velfortjent, for hvem er bedre til at "sælge" blomster end du er.
  Min den ene "Karen Blixen" gik ud i vinter, men jeg vil med glæde vente på "Claus Dalby" eller "Claus Renaissance" eller hvad det kære barn kommer til at hedde.
  Kærlig hilsen Ann

  SvarSlet
 15. STORT TILLYKKE!

  Hvor ER det mærkeligt, at du kommer med den gode nyhed netop i dag, for i går aftes sad jeg og kiggede på et gammelt e-mail svar fra Poulsen Roser, efter jeg havde skrevet og opfordret til at opkalde en rose efter dig. Overvejede om jeg skulle sende en "reminder", men besluttede ikke at gøre det. Hehehehe, og så kommer du i dag med den skønne nyhed.

  Hvor har du fortjent det, for du har mange haver på samvittigheden. Den rose vil helt sikkert få en plads i min lille have!

  Frem med champagnen Claus :-))

  SvarSlet
 16. Kære alle - tak for søde ord.

  Kære Madam Rosa - Ja, 'Lady Erna Hamilton' har jeg også. Den er skøn.

  SvarSlet
 17. Kæreste Claus

  Ih, hvor er det skønt at høre. Det er sørme også velfortjent. Rosen ser vidunderlig ud (selvfølgelig), så man kan kun glæde sig til at se den i virkeligheden.
  Tænk at det nu bliver muligt, at få sin helt egen Claus Dalby i haven. Det kan kun blive godt.

  SvarSlet
 18. Claus Dalby er hermed sikret en plads i historien.
  Sikke dog en ære! Tænk engang, at om to hundrede år vil folk stadig tale om dig alle vegne, når de spadserer omkring på planteskoler, parker og i haver...?
  Sikke en fin hæder! Du kan med rette være en meget stolt mand, Claus Dalby.

  Hjertelig til lykke!

  SvarSlet
 19. Sikke en ære, det vil jeg glæde mig til.
  Mange hilsner Mette

  SvarSlet
 20. Gratulerer,en stor ære som du fortjener :-)

  SvarSlet
 21. WAUV. Godt gået, stort TILLYKKE. Og så har jeg åbenbart tid til at fundere over hvorhenne jeg skal finde plads til den....
  Mette

  SvarSlet
 22. Kære Claus,

  Stort tillykke med den smukke rose, det er absolut fortjent.

  SvarSlet
 23. Flottere kan det næppe blive - at få opkaldt en rose efter sig. Tillykke med det.
  Jeg har flere af dine skønne bøger, men har et spørgsmål ang. roser på en altan. Har endnu ikke set dig skrive om det, kan lade sig gøre? Klematis vokser ganske fint her, når blot roden er dækket godt af.
  Jeg bor 10 meter fra Limfjorden, med blæst som der jo er af og til. Altanen er på ca. 28m2, med mulighed for læ. Kender du et eksemplar der kan tåle mosten? Jeg har en meget stor hørpalme, den trives fint. Får ca. 5 store vifter hvert år, og tåler ned til 20 graders frost. Men hvad med roser?
  Mange hilsner
  Charlotte

  SvarSlet
 24. Du er jo en ganske præsentabel mand, det er jo slet ikke det, men... Du er altså en smukkere rose!

  Jeg kan godt forstå, du er glad for at lægge navn til den.

  SvarSlet
 25. Kære Claus.
  Et STORT tillykke med dit nye 'barn'. Det har du virkelig fortjent om nogen :-)
  Jeg bliver da også nødt til at finde plads til den hvide skønhed til sin tid, for du har været en kæmpe inspiration for mig i mit haveliv de sidste 4-5 år.
  Endnu engang også tak for det :-)
  Kærlig hilsen Hanne i haven

  SvarSlet
 26. Jøsses, den er bare gudeskøn! Det er da ikke til at vente så længe.
  Stort tillykke med den, og sikke en klub du nu er med i... Meget velfortjent! Du forstår i sandhed at få folket med på "havevognen". Har netop bestilt dine tulipanløg via Bilkas hjemmeside. Fantastisk koncept!
  Hilsen en fan! - aka Birgitte BlomsterLund

  SvarSlet
 27. Stort tillykke Claus. Du kan med rette være en stolt mand!
  pernille@pernilleshave.dk

  SvarSlet
 28. Tillykke, tillykke - ja KÆMPE TILLYKKE, kære Claus. Hvor er det flot!!! På under 1 år har du fået Havekulturfondens hæderspris, og nu en skøn, skøn rose opkaldt efter dig. Ja, det er der sandelig ikke andre, der kan præstere. Og Haven i Hune blev genudsendt.

  Hvad mere kan vi nu finde på at indstille dig til? Jo, det skulle da lige være forskønnelsesminister, (som TANTE GRØN og jeg fablede om engang), nu der alligevel snart skal være valg?

  I dag har jeg modtaget min pakke Claus Dalby forårsløg, creme mix. Dejligt det kan lade sig gøre at bestille dem via Nettet, så vi der ikke lige kan komme i Bilka alligevel kan være med.

  Kærlig hilsen

  SvarSlet
 29. Kære Charlotte - det kan godt lade sig gøre at dyrke roser i potter på en altan. Jeg har dog ingen særlige forslag til sorter.

  SvarSlet
 30. Hej Claus, Ja det er fuldt fortjent. Den ser meget dejlig ud, og selvfølgelig skal den dufte skønt. Glæder mig til den kommer i handelen.

  SvarSlet
 31. Hjertelig tillykke med hæderen. Hvor må du være stolt. Du fortjener det som den ildsjæl og inspirator, du er.
  Og selv om jeg ikke har forkærlighed for roser, må selv jeg indrømme, at den hvide "Claus Dalby" rose er gudeskøn.
  Egtved-Pigen

  SvarSlet
 32. Kære Claus.
  Stort tillykke med de dejlige nyheder. Det er vel nok en stor ære og fornem gestus at få en rose opkaldt efter sig. Bravo. Men det har du også så ganske fortjent. Du har i den grad gjort dig mange anstrengelser, med alle de nye tiltag der er sket indenfor havedyrkning. I dit selskab kan man slet ikke undgå at blive inspireret. En sådan indsats fortjener sin belønning, og hvilken anden, smukkere og mere fornem belønning kan man tænke sig. Du har om nogen sat dine aftryk, ikke kun på Danmarkskortet, endda ud over landets grænser, og om 2 år vil ´Claus Dalby´ rosen pryde alverdens haver. Hvor kan du med rette være stolt. Og så er det jo lige dig med den cream-hvide farve ... Smukt løv, og en dejlig fyldt blomst med uendeligt mange kronblade.
  Joh, det er ganske vist, en lille fjer blev til en bedårende smuk rose ...
  Kærligst,
  Iris.

  SvarSlet
 33. Til Charlotte den 2.
  Jeg har rosen "The Pilgrim" på en altan på 2. sal - tæt på Ringkøbing Fjord. Den klarer det fantastisk flot, uden mulighed for at jeg kan lave specielt læ til den.
  Lige nu er der 46 knopper - og det er helt vildt, hvad jeg allerede har plukket at flotte roser af den.
  Jeg har også en "Rose de Rescht", men den klarer det ikke nær så godt.

  Med venlig hilsen

  SvarSlet
 34. Grattis! Så roligt att du har fått en ros uppkallad efter dej!Hälsningar Christina

  SvarSlet
 35. Hej Claus

  Hjertelig tillykke med den utrolig smukke rose, den glæder jeg mig til at få i haven.

  Kærligst Ida

  SvarSlet
 36. Ja...kan godt forstå du er stolt af at være kommet i dén familie....og nu var jeg jo så heldig at se den i søndags ! Og er helt enig...den er virkelig smuk... Vi glæder os til dåben.. Lene´S

  SvarSlet
 37. TILLYKKE Claus, dèt er virkelig stort og fantastisk,du har al mulig grund til at vaere superstolt. Rosen er utrolig flot, og hvis den oven i koebet dufter skont, saa ved jeg i hvert fald een, som skal have den kobt til min lille have i Italien. Hvis det var muligt selvfolgelig.

  SvarSlet
 38. Tillykke med rosen! Jeg skrev til Poulsen Roser sidste år og selvom de takkede mig for mit (og mange andres) forslag, var jeg da ved at tænke på, om sagen var gået i "glemmebogen". Den er rigtig yndig og vil helt sikkert blive et must i mit have i 2013. Det er godt, at den rager godt op i højden, så man ikke skal bukke sig for meget for at dufte til den.
  Mange hilsner, Annette Halling

  SvarSlet
 39. Kære Claus.

  Gatulerer hjerteligst!

  SvarSlet
 40. Stort tilykke til dig. Jeg synes det er meget fortjent. Jeg mener at vide, du har gjort rigtig meget for øge interessen for blomster,roser, haver og andet godt. Ihvertfald er du en meget stor inspiration for mig. Tak for det. Og endnu engang tillyke.
  Venlig Hilsen
  Vibeke Viuff Andersen

  SvarSlet
 41. Hei Claus
  Gratulerer så mye:):) Tenk en Claus Dalby rose. Jeg må si at de har truffet perfekt, både med fargen og at den har en god duft. Det er jo riktig deg dette. Hvilken ære:):)

  Hilsen Unni

  SvarSlet
 42. Kære Claus.
  Tillykke med rosen --
  det var da en god ide.
  mange hilsner
  jmn

  SvarSlet
 43. Jeg blev helt rørt. Hvor er det smukt!

  De bedste hilsner Maria

  SvarSlet
 44. Wauw... fortjent og kæmpe stort tillykke...
  Syntes måske den burde have været svagt lysegul - ihverttilfald er det dig der har gjort, at jeg har fået øjnene op for blomster i netop denne farve ...
  Men en hvid er da bestemt smuk ♥♥
  TILLYKKE igen..

  SvarSlet
 45. stort stort tillykke, det er på tide "de" finder en rose til dig.
  Du , om nogen, fortjener det at ha` sin helt egen rose. Og det er en rigtig vidunderlig rose, jeg er bare ked af ikke at kunne dufte den før om 2 år.
  glade tillykke hilsner
  Gunvor

  SvarSlet
 46. Stort tillykke, hvor er det fint og sikke en dejlig rose, Poulsen har udvalgt til dig. Selvfølgelig er det en ære, men fuldt fortjent til hele Danmarks havemand, som vi allesammen beundrer.

  Jeg vil glæde mig til at få den hvide skønhed indenfor mit havehegn hvor den nok skal komme til at trives, men vi må så have lidt tålmodighed endnu, forstås.

  Mange hilsner, Ulla

  SvarSlet
 47. Til lykke med din rose, velfortjent.
  Hilsen Lisbeth fra Silkeborg

  SvarSlet
 48. Hvor er den smuk Claus. Et stort tillykke. Ingen har "givet" os roser som du har. Det er helt klart en rose jeg vil have i min have. Glæder mig til "du" kommer i handelen!

  knus
  Eva
  Evigglade.blogspot.com

  SvarSlet
 49. Fantastisk - sikke en dejlig nyhed og du SKAL da både være glad og stolt... KÆMPE TILLYKKE med æren!
  Dejligt at få en sand havekunstner i det fine selskab!
  Jeg vil glæde mig meget til at byde min guru velkommen i min have... men hvad mon min mand vil sige til, at jeg i fremtiden skal klø Claus Dalby bag ørerne ;-)
  Men en meget smuk rose synes jeg - med de fineste grønne dækblade på knopperne.. superb!
  Til slut en særlig tanke til Tante Grøn - godt tænkt og godt gået :-)
  Sikke en dejlig aften, det lige blev...

  SvarSlet
 50. Kære Claus,
  Det er en fantastisk smuk rose, der nu bliver opkaldt efter dig - stort tillykke.

  SvarSlet
 51. Kjære Claus. For en ære! Gratulerer så mye:) Den var nyydelig!!!

  SvarSlet
 52. Hjertelig til lykke med Claus Dalby-rosen! Dette er SÅ velfortjent! En utsøkt vakker rose som dette kler godt det nye navnet, det kunne ikke vært hvilken som helst rose som fikk æren av å bli oppkalt etter deg. Denne rosen går både Austin- og de historiske rosene en høy gang, nyyydelig er den med sitt tredelte, tettfylte midte og :)
  Gratulerer!

  SvarSlet
 53. Kære Claus,

  et smukt eventyr om et smukt menneske og en smuk rose:o):o)

  Som det sentimentale og retfærdighedssøgende menneske jeg er, bliver jeg meget rørt over, at se "retfærdigheden" ske fyldest.
  For HVOR har du dog fortjent denne store ære , Claus. Nu bliver dit navn udødeliggjort og du går over i havehistorien, hvor du retteligt hører hjemme:o)

  Din indflydelse, din betydning og din værdi for dansk havekultur er ENORM! Det er SÅ dejligt, at det bliver værdsat og påskønnet og at du bliver hædret for det.

  Iøvrigt er "Claus Dalby" en fuldstændig vidunderlig rose. Så fin og skær. Ren poesi. "Han" skal også hjem og pryde min have:o)

  Glæder mig meget til, at få lov at kigge med, når der skal holdes rosendåb:o) DET BLIVER STORT:o)

  Kæmpe tillykke-knus fra TANTE GRØN

  SvarSlet
 54. Stort TILLYKKE.:-)
  Mange varme paeonhilsner fra
  Marianne.

  SvarSlet
 55. Hej Claus

  Stort tillykke, meget velfortjent.

  Søren

  SvarSlet
 56. Hej Claus.

  Jeg kan godt forstå du er en lykkelig mand."Claus Dalby" rosen er vel nok smuk,og løvet har en fantastik dyb grøn farve, flot flot!!!Ham skal jeg nok finde en plads til,vil vente med længsel til År 2013.

  STORT TILLYKKE fra Margrethe

  SvarSlet
 57. Stort tillykke til dig Claus - du gør nu også meget for at fortælle os alle om hvor skønne disse planter er.

  Det er dog en stor ære for dig at få så smuk en rose opkaldt efter dig.

  Ha' en dejlig weekend
  Annette

  SvarSlet
 58. Stort tillykke med hæderen :o)

  Det ser ud til at være en meget smuk rose :)

  SvarSlet
 59. Hej Claus,

  Et stort og varmt til lykke med "din" smukke, hvide rose. Jeg var slet ikke klar over, at der var bestræbelser igang for at få dig "foreviget" på denne måde. Det må være før "min tid". Men hvor jeg under dig denne glæde - og dette store klap på skulderen. Jeg glæder mig til at være med på dåbsdagen. Jeg har et "svip" med kort - og bruger flittigt dine smukke kort. Var det ikke en ide at udgive en lille serie i forbindelse med dåbsdagen på din rose - og kun med den. Måske bare 4 kort med kuverter og lidt større end de vanlige kort?? Men jeg ved jo selvfølgelig ikke, om der er tilstrækkeligt kundeunderlag til det.
  Det lader til, at vi må væbne os med tålmodighed, før vi kan plante din smukke rose i vore haver. Men denne hvide Claus Dalby skønhed venter jeg med glæde på. Jeg har dog afreageret lidt ved at bestille 5 stk. The Pilgrim og 5 stk. Falstaff.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 60. Det glæder mig på dine vegne at du har fået en rose opkaldt efter dig. Det må være STORT:-)

  Vh Vase

  SvarSlet
 61. Kære Claus!
  Det er da indlysende, at du skal ha' opkaldt en rose efter dig. - Og så en af de smukkeste, jeg længe har set! Stort tillykke!
  Mkh. Helle

  SvarSlet
 62. Kære Claus

  Et stort tillykke med rosen - tænk at få sådan et smukt eftermæle :-)
  Det er fuldt fortjent, og jeg tænker allerede over, hvor i haven den skal stå.

  Mange hilsner

  Louise

  SvarSlet
 63. Absolutt vel fortjent:) Så gøy, og den er herdig her hos meg også håper jeg (h2-3 norge), for den må jeg jo ha:)

  SvarSlet