Ren æstetik …

Som I ved, har jeg besøg af mine tre hollandske haveveninder, og vi har de sidste dage kørt Jylland tyndt.

 

20110814_155141_01

 

Således var vi for et par dage siden på besøg på Heides Planteskole i Thisted. En planteskole, som ikke findes mage til nogle steder. På billedet herover ser I planteskoleejer Ole Heide flankeret af, fra venstre: Juke Hudig, Riet Brinkhof og Marijke Heuff.

 

20110814_175508 20110814_180346 20110814_180257

 

Når jeg fremhæver denne planteskole, er det fordi, det er en lise for sjælen at besøge stedet, der er så smukt og æstetisk, at jeg ikke kender dets lige. Og mine hollandske veninder var også ovenud begejstrede.

 

20110814_180232 20110814_175945 20110814_175919

 

Uanset, hvor man bevæger sig hen, er der noget smukt at se på, og det gælder ikke kun det righoldige udvalg af planter, men også planteskolens unikke indretning.

 

20110814_175630 20110814_175859 20110814_175817

 

Det er da også Ole Heide, der har været inspirator til mine spejlbassiner. Faktisk har jeg tyvstjålet ideen, og det har Ole Heide ikke det mindste imod, siger han med et smil. Jeg tror ham, for Ole Heide er en meget venlig mand.

 

20110814_180204 20110814_180100 20110814_180244

 

Jeg ved, at Thisted ligger i et hjørne af Danmark, men Heides Planteskole er altid en omvej værd!

Er sikker på, at I, der har gæstet stedet, vil give mig ret.

 

20110814_180026 20110814_180137

16 kommentarer:

 1. Kære Claus,

  ja, nu MÅ jeg flux fare i tastaturet igen, for jeg vil give dig ret i at Ole Heide er en meget meget venlig mand. Iøvrigt også en meget meget arbejdsom, smuk, kunstnerisk og intellektuel begavet mand, med en filosofisk, ydmyg og beskeden tilgang til livet. Altid god for en sjov, opløftelig eller tankevækkende anekdote og han går bestemt ikke på kompromis med sine skønhedsidealer, sin kvalitetssans eller kreative ideer. Hatten af for denne elskelige kunstmæcen og gartner.

  En form for primitiv dyrisk magnetisme nærmest DRAGER mig til alle landets planteskoler i min higen efter nye og flere blomster, men jeg må sige, at ingen andre planteskoler tåler sammenligning med Heides Planteskole. Det er en stærk visuel og sanselig oplevelse at besøge stedet og mærke dets rendyrkede æstetik, skønhed, sjæl, harmoni, "røde tråd" og kompromisløshed.

  At alskens skønne salgsplanter tillige står og frister i flotte, rustikke og patinerede beholdere og opstillinger, gør blot købelysten og blomstertrangen endnu større.

  Jeg kan på det varmeste anbefale alle, at tage en tur forbi Heides Planteskole. Planteskolen er smuk på alle årstider, men især i syrensæsonen, hvor Ole Heides store livsværk,- den helt fantastiske syren-samling, står og dufter af indbegrebet af dansk forsommer, er den et MUST. Besøg Heides Planteskole før din nabo:o)

  De kærligste inhabile hilsner fra en stor Ole Heide fan,

  TANTE GRØN

  PS: Desuden har planteskolen verdens bedste, dygtigste og mest engagerede medarbejdere:o)

  SvarSlet
 2. Kære Claus
  Tak for endnu en skøn have anbefaling, Heides Planteskole er nu tilføjet på min "grønne" ønskeliste ! God videre færd med 'the three dutch ladies', jeg er sikker på de damer er dejligt selskab ;-) sensommerhilsner fra Fru Krull

  SvarSlet
 3. Hei Claus
  Utrolig vakkert:) Tenk om alle planteskoler så slik ut.

  Hilsen Unni

  SvarSlet
 4. Elsebet fra Ystad16. august 2011 kl. 23.02

  Jeg holder helt med dig Claus, og kan kun råde alla der kommer i närheden af nordjylland at tage til planteskolen. Jeg har aldrig set en lignende måde at presenteres for planter på, hvor kunst og harmoni väves ind i hinanden. Jeg var der selv for en måned siden i ösregn, men regnen glemte man hurtigt.

  SvarSlet
 5. Selvom Tante Grøn, min kære adoptivmor, nok er inhabil, vil jeg alligevel så afgjort tage hendes varme anbefaling for gode varer. Ikke mindst også fordi Claus har omtalt og beskrevet denne planteskole ord og billeder i sine bøger Havedrømme (i II tror jeg) og nu igen giver stedet sin varme anbefaling. Den er nu rykket meget højt op på min to-do-liste, og der er efterhånden flere punkter på samme liste, som kunne holde mig beskæftiget i et stykke tid i det Nordjyske.

  SvarSlet
 6. Er så heldig at være bosiddende i Thisted - og ja - det er en rigtig dejlig planteskole, vi har her..... kom endelig forbi den og lad dig inspirere...
  Den eneste ulempe ved at være en tur derude - det er at ens have er for lille til alle de ting, man gerne vil lave, når man kommer hjem.

  SvarSlet
 7. Allerede da jeg læste om Heides planteskole i din bog Havedrømme kom jeg til at drømme om at se denne planteskole - det var især spejlbassinerne og hvordan de var lavet jeg var interesseret i da det jo er mit største ønske. For nogle uger siden besøgte jeg den og hvilken oplevelse - så jeg er helt med på din anbefaling - det er et helt særligt sted og den bør besøges:)

  SvarSlet
 8. Min mand og jeg drog fra det østjyske til planteskolen ved Thisted sidste år i maj og vi fik naturligvis syrenchokket og måtte proppe bilen med disse på vej hjem. Der var meget venlige og engagerede ansatte og derudover fik vi oplevelsen af smuk æstetik og havekunst på samme tid. Der var langt, men det var i rigt mål anstrengelserne værd!

  Mange hilsner, Annette Halling

  SvarSlet
 9. Kære Claus
  Sikke en vidunderlige skøn og fantastisk planteskole! Må op og besøge denne helt utrolige planteskole til næste år i forsommeren, så jeg kan se og dufte syrenerne, som Tante Grøn skriver er et must. Tænk om alle de andre kedelige planteskoler kunne tage bare lidt ved lære af Ole Heides planteunivers, for det ville da absolut være en forbedring af de helt store. Er helt sikker på deres salg ville blive skyhøj, for man fristes jo meget mere, når planterne og selve omgivelserne præsenterer sig fra smukkeste side. Skønt Claus, at du frister os med alle disse skønheder her på bloggen.
  Hilsen fra Sydfyn Jeanne

  SvarSlet
 10. Ole Heide !! ham beskrev du jo' i bogen "havedrømme" hvis jeg husker rigtigt..
  Håber at har nydt have-turen

  SvarSlet
 11. Kære Claus

  Jeg kan kun give tante grøn ret.HI HI. Det må være dejlig at vise de skønne haver frem der trods alt findes i vores lille Danmark for sat god tur til jer .
  En solskins hilsen fra det skønne nordmors fra Margrethe

  SvarSlet
 12. Hej Claus.

  Jeg er så HELT enig med både dig og Tante Grøn - det er en helt fantastisk oplevelse at besøge Heides Planteskole, både hvad angår planter og al kunsten, men i høj grad også Ole Heide selv!!!

  Kan kun anbefale planteskolen på det kraftigste!

  Hilsen Birthe

  SvarSlet
 13. Kære Claus.
  Ja, hvilke planteskole, der ser nydeligt ud, og der er sikkert orden på tingene--
  Og sikke flotte spejlbassiner de har -
  Kan godt forstå, du viser damerne netop denne planteskole.
  mange hilsner
  jmn

  SvarSlet
 14. Ja - elsker også det sted.
  Alle fine ord der er skrevet allerede er HELT rigtige.. det er bestemt et besøg væred.

  SvarSlet
 15. Kære Claus
  Hvor er de 3 hollandske ladies heldige, at de kan følges med dig til de allerbedste steder.......

  Mange hilsner
  Mette Marie

  SvarSlet
 16. Ser bestemt ud til at være en køretur værd ;0)

  SvarSlet