Som skabt af en sølvsmed

Når jeg ser på de skønne perlehyacinter, slår det mig altid, at de ser ud, som var de skabt af vor berømte sølvsmed, Georg Jensen.

 

392342a[1]

 

Så smukke er de, at man næsten ikke kan tænke sig en blomst, som er finere skabt. De fås i alle toner af blå, og en meget fin porcelænsblå sort er ’Valerie Finis’, som ses på billedet ovenfor.

 

product_4997_large[1]

 

Jeg kan heller ikke stå for de hvide perlehyacinter. Nogle stængler i en lille vase på bordet i foråret er den rene luksus.

 

musc_peppermint_01989[1]

 

Et nyt bekendtskab for mig er ’Peppermint’, som skifter fra blå til hvid. Den er ganske enkelt bedårende.

 

8608[1]

 

Og så er der noget af en nyhed, som jeg første gang så afbildet for et par år siden. En lyserød perlehyacint – ’Pink Sunrise! Er der nogen af jer, der har prøvet den? Er den virkelig så smukt rosa som på billedet? Da den blev introduceret, var prisen helt i top, men nu er den ved at være nede på et tåleligt niveau – omend den stadig er ret høj. Jeg har bestilt nogle håndfulde, og vil i første omgang dyrke dem i potter i væksthuset.

21 kommentarer:

 1. Hej Claus!
  Jo perlehyacinther har vi mængder af - Lennart elsker dem (fordi de er blå) så han lægger dem med målebånd så de får mest muligt plads :)
  Den lyserøde købte jeg for et par år siden hos smukke Isabella Smith. Farven er så flot som billedet viser - er vild med at blande en buket af blå, hvid og lyserød. Synes dog ikke de spreder dem som de blå gør. Vil ikke undvære nogen af vores perlehyacinther. De skal helt sikkert i min brudebuket til foråret :)

  SvarSlet
 2. Hvor er de bare smukke.
  Helt klart en af mine ynglings blomster især den hvide og lyserøde, de passer så flot til alt mit Greengate.

  Ha´en dejlig dag.
  Knus Susi

  SvarSlet
 3. Kære Claus

  Perlehyacinter er ganske vidunderlige og uundværlige om foråret. Jeg havde MANGE omkring en stor syren, som nu er gravet op, men har forsøgt at redde så mange løg som muligt.

  Sidste år købte jeg nogle lyserøde perlehyacintløg hos Isabella Smith til et andet bed. De var virkeligt så fint lyserøde, som billedet her oven for viser. Jeg skal helt sikkert have flere i år.

  SvarSlet
 4. Hej kære Claus.. hvor er det bare dejlig billeder af perlehyacinther du har fundet frem til os i dag.. Jeg bliver helt glad af at se på det, og det er da lige det jeg skal have lidt af i haven...Jeg har ellers lige købt 500 Crocus løg der hedder(FIRE FLY) de er lyseblå på pakken her.. så håber virkelig at det holder..billeder kan jo snyde ..Måske du eller andre farven.. ? jeg håber ikke at det er de små lilla almindelige, de er da meget søde ,med ville elske de her små blå.. Håber at du ellers rigtig hygger dig i Skagen, her i københavn er der regn til haven , men de lover en dejlig weekend. rigtig god dag deroppe.. kærlig hilsen Paw.

  SvarSlet
 5. ja de er super skønne. jeg har lige købt den rosa, så om den holder farven ved jeg desværre ikke. Den kan købes hos blomsterliv.dk Anne Gine

  SvarSlet
 6. Nej hvor er de lyserøde søde.
  Dem må jeg også ha fundet til vores have.
  Det vil ikke være svært, at finde noget der er sødt sammen med.
  :-)

  SvarSlet
 7. Ja, du har ret, Claus. Perlehyacinter ser ud som Georg Jensen arbejder. Jeg har aldrig tænkt på dem på den måde , men noget med sølv har jeg faktisk også forbundet dem med, for når de blomstrer har jeg altid en buket stående på mit arbejdsbord i en antik engelsk sølvkande.
  Jeg elsker også perlehyacinter, men de lyserøde kender jeg ikke.
  Derimod har jeg nogle, som er lyseblå med en meget mørkeblå top, og de er også yndige, synes jeg. Kender du dem?
  God arbejdslyst deroppe
  på toppen af Danmark
  Jeg glæder mig som sædvanlig vildt til resultatet.
  Happy Gardening
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 8. De hvite og rosa perlehyasinthene var da riktig vakre! Selv har jeg bare hvite og blå som jeg har plantet rundt om i skogen min. Kanskje jeg skulle prøve meg på noen rosa også? Ha en fortsatt riktig fin dag!
  Stein

  SvarSlet
 9. ÅH Claus hvor du får det til at krible i fingrene efter forårsløg.

  Har ellers så svært ved at komme i gang, da der stadig er fuld knald på blomsterne i haven.

  Sidste år lavede jeg et bed med høstanemoner, der var godt fyldt med allium, tulipaner og pinseliljer i hvide og bordaux-røde nuancer. Nøj hvor jeg nød det i fulde 2 måneder.

  Så jeg HAR da overvejet om der skal laves et nyt et andet sted i haven eller om jeg kun skal satse på det fra sidste år.

  Hav en god dag - hilsen Trine

  SvarSlet
 10. Super flotte billeder og skønne farver :)


  Hilsen

  Gustav

  http://www.mobilreparationer.dk/

  SvarSlet
 11. Helt underbar färg, dem skall jag försöka få tag på.hälsningar Marika

  SvarSlet
 12. de er meget smukke allesammen....
  Hvem der bare havde et stort flot og tæt forårsbed med dem.
  Kan nogen fortælle mig om de flittigt deler sig??
  Susan

  SvarSlet
 13. ja jeg har prøvet pink sunrise syntes de er endnu flottere i virkeligeheden. de bliver lidt højere end de alm blå.
  mvh Bente Sorø

  SvarSlet
 14. Hej Claus,

  Skønne, skønne billeder. Jeg har ikke disse perlehyacinter i min have, men det har sendt mig på en nostalgitur til barndommens land, hvor vi havde mange af de blå - mere mørkeblå end på dine billeder. Jeg må på jagt efter dem igen.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 15. Hvor er den lyserøde bare fiiiiin.

  Glæder mig til at se dine billeder til foråret, specielt af den lyserøde lupin - og denne lyserøde perlehyacint. Må jeg gætte? Skal den stå nede ved det nye bassin? Det bliver et skønt syn...;)

  knus
  Eva
  evigglade.blogspot.com

  SvarSlet
 16. Jeg har længe haft lyst til at dele denne hjemmeside med andre danskere. Hvis man kan købe billige løg i Bilka, ja, hvorfor så ikke i NL....Undskyld danske planteskoler, men udvalget er bare så stort her.

  http://www.eurobulb.nl/index.php/shop/105/Spring+flowering+bulbs/miscellaneous+bulbs/Muscari+%28Grape+hyacinth%29.htm

  Lige ind i perlehyacinterne!!

  Kh Lotte

  SvarSlet
 17. Kære Lotte - ja, det er en meget fin og overskuelig side

  SvarSlet
 18. Tak for linket, Lotte :) Mon man er en løgheks hvis man allerede har haft lidt for mange af de viste løg? Jeg ELSKER løg og bestiller gerne nyheder fra udlandet for at få noget de andre ikke har. Herhjemme kalder vi dem for bolcher - fordi jeg bliver som et barn i en slikbutik.
  Rigtig Glædelig første Efterårsdag, allesammen.

  SvarSlet
 19. Hej Claus

  Jeg ÆÆÆÆlsker perlehyacinter!
  Foretrækker blå, men er dog villig til at acceptere de hvide ... men lyserøde? Jeg er enig i at farven er god, har intet imod lyserøde blomster, men der sidder en stok- konservativ vrissenpind inde i mave lige nu, og tænker: "Aj, det kan man da virkelig ikke! Perlehyacinter har da aldrig været lyserøde" :-)
  Er det ikke skørt?
  Jeg er med på alt muligt andet, men der er vitterligt noget der siger fra på dette punkt. Jeg er helt overrasket over mig selv her.

  Men perlehyacinter er bare fantastiske og jeg har netop i år udvidet samlingen betragteligt - fordelen ved flere sorter (uanset farven!) er også at det forlænger sæsonen.

  Tak for inspirationen, Lisbeth K

  SvarSlet
 20. Kære Lisbeth - forstår dig rigtig godt. Men jeg har alligevel overgivet mig og købt hundrede stykker af den lyserøde.

  SvarSlet
 21. Nu vel Claus, så vil jeg med spænding afvente dine reportager til næste sæson. Det må dog komme an på en prøve :-)

  Hjerteligst, Lisbeth K

  SvarSlet