Varme roser

Roser i varme orange farver har jeg flere af i Flammebedet. Og her skal I se nogle af dem.

 

20110824_125038

 

En af de forholdsvis nye er ’Lady of Shalott’, som kommer fra Austin i England. Den er pragtfuld.

 

20110824_125750 20110824_125916

 

’Summer Song’ til venstre er også fra Austin Roses, og her ses den sammen med en gammel klassiker, nemlig ’Doris Tysterman’ til højre.

15 kommentarer:

 1. ihre rosen sind wunderschön!!! viele grüße aus deutschland, angie

  hendes roser er smukke! mange hilsener fra Tyskland, Angie

  SvarSlet
 2. hej Claus
  vidunderlige orange toner, hvor herligt - nød i det hele taget dit flammebed (og alt det andet) i søndags :D endnu en gang tak for en dejlig dag.
  Er især vild med Lady of Shalott-rosen - som du måske ved, findes der et digt af Tennyson, som er sat i musik af den canadisk/irske sangerinde Loreena McKennitt - fantastisk kombination, og herligt at vide, at man nu også kan få en rose med det navn.

  kh
  Mette (i Horns Herred)

  SvarSlet
 3. Hei Claus! Jeg har vært meget skeptisk til å kjøpe orange roser, men når jeg ser disse, får jeg virkelig lyst til å introdusere orange i hagen! Nydelige!
  Spesielt Lady of Scalott !

  SvarSlet
 4. Jeg har altid elsket "varme" roser. Jeg kan stadig huske en pergola på min folkeskole med store orange-gule klatreroser, der blomstrede hele sommerferien igennem. (Måske ikke helt gennemtænkt planlægning, men smukt var det.)

  SvarSlet
 5. skønne roser! Jeg faldt for en lignende Austin-rose i foråret. "Lady Emma Hamilton". Et så godt bekendtskab, så jeg er på venteliste til flere; pt. er ladyen svær at finde i Nordsjælland/Skåne.
  hilsen Kirsten Buna

  SvarSlet
 6. Kære Claus

  Det var roserne (og dig), der for alvor startede min haveinteresse og som stadigt står mit hjerte nærmest. Roserne altså :-))Selvom jeg ikke har et flammebed, hvilket for øvrigt er et skønt navn, og selvom jeg ikke "bruger" de brændte farver, bliver jeg varm (!) om hjertet, når jeg ser disse billeder. Smukke, smukke, smukke er de :-)

  SvarSlet
 7. Kære Claus.
  Ja, de er bare så skønne, intet under at man forelsker sig i Austin´s roser. Der er noget helt specielt over dem. De har en uimodståelig skønhed og en uovertruffen duft, der fylder haven fra morgen til aften, når de blomstrer. Og tillige med at de også har et smukt løv, fremelskes de i en overdådig variation af farver. Personligt er jeg meget glad for disse roser, og sorterne der kommer i handelen, bliver skønnere og smukkere med årene, men det er jo også ét af de mål David Austin, til trods for sine 85år, stadig arbejder på. En sand kunstner som aldrig bliver færdig med sit værk. Sikke et drive, engagement, og ægte kærlighed til roser ...
  Heldig er dén som er beriget med en Austin rose.

  Rigtig god dag.
  Kærlig hilsen,
  Iris.

  SvarSlet
 8. Fantastisk vakre farver på disse Austinrosene! Jeg har blitt svært glad i disse varme farvene, ja - de slår nesten de rosa synes jeg. Det var Lady Emma Hamilton som åpnet opp interessen for de kobber/aprikos/orange rosene. Klem fra Norge :)

  SvarSlet
 9. Det er meget dejlige roser. Sikke skønne farver her i sensommeren.

  SvarSlet
 10. Hej Claus
  De er vel nok skønne, har lige selv anskaffet en orange rose - Flora Danica - ved ikke meget om den, men jeg måtte bare have den, den var så skøn.
  Hilsen Dorte

  SvarSlet
 11. Kære Claus,

  "Lady of Shalott" er en skønhed, som jeg ikke kendte:o) Dejligt navn! Mange af Austin-roserne har vidunderlige navne, som i sigselv er en oplevelse:o)

  Nu genblomstrer alle mine roser og de står med et kæmpeflor. Så håber jeg blot, at vejrguderne vil vise lidt barmhjertighed og ikke sende for megen regn, så de også rådner væk her i andet "heat".

  Vil gå i haven og sniffe roser og rode i jorden nu, så rigtig god dag til alle jer derude:o)

  Kærlige hilsner og tanker
  TANTE GRØN

  SvarSlet
 12. Hej Claus.

  Jeg er selvfølig også gået i gang med at lave et flammebed.Ja hvad kan du ikke få os til?????(klokkeranker osv.) men jeg har nogle roser der skal flyttes, er i tvivl hvornår det rette tidspunkt er.
  Hilsen Margrethe.restsome

  SvarSlet
 13. De er skønne de roser o jeg nyder dem også hver dag i øjeblikket :) Jeg er vild med de brændte og gule nuancer i roserne. Mine står rigtig flotte lige nu

  SvarSlet
 14. Hej Rosen-folk

  Havde tre flotte Lady Emma Hamilton, indtil vi gik i gang med en større haveomlægning for 2 år siden. De klarede desværre ikke flytningen.

  Nu overvejer jeg, at anskaffe et par stykker igen og anvende dem i krukker ved en ny terrasse, der er omgivet af flammebede´.
  Er der nogen af jer der har gode erfaringer med Lady Emma Hamilton eller andre "flamme"-roser i krukker?

  mange hilsner
  Have-Helle fra Horsens

  SvarSlet
 15. Kære Helle - tror ikke, at der er forskel på de forskellige sorter.

  SvarSlet