Varmt lys

 

Det har været en skøn dag i dag. To hyggelige åbenhave-arrangementer er tilendebragt, og alle de søde bemærkninger og hilsener, jeg får på sådan en dag, er en stor, stor glæde.

 

20110821_185129

 

Vejret viste sig fra sin bedste side. Sidst på eftermiddagen blev det dog overskyet. Men …

 

20110821_185330

 

… omkring ottetiden blev haverummet pludselig badet af et rødligt varmt lys. Og så måtte jeg selvfølgelig ud med kameraet.

 

20110821_185352

 

Her er et par prøver på de stemninger, jeg indfangede.

30 kommentarer:

 1. Meget smukke billeder - især violfrøstjernen dér - jeg bemærkede dem selvfølgelig også på din video fra i dag - men mine, de ér altså afblomstret for i år. Nu glæder jeg mig til at se billeder fra de blog-damerne der har besøgt dig i dag, spændende hvilke motiver de fandt mest foto-nødvendige.

  SvarSlet
 2. hej claus
  har set på en del af dine billder og på din vidio denne der lilla farvet, brudeslør, blomst, og kunne godt tænke mig at høre hvad den hedder. du har nævnt det på din vidio, men jeg er ordblind så det er rigtig svært at finde en blomst efter min stavemåde. hihi.
  dejligt at høre i havde en god have dag alle sammen.

  SvarSlet
 3. Kære Claus
  Vi har sandelig også haft en skøn dag! Det var en kæmpe oplevelse at opleve din have i virkeligheden, og vi har fået inspiration med hjem til mange projekter (og julegaveideer fra min elektriker-mand, som er så ferm med en svejser!!)
  Tak for en dejlig dag, som vi sent vil glemme!
  De bedste hilsner, og tak,
  fra Dennis og Line fra Kollemorten

  SvarSlet
 4. Endnu engang super skønne billeder.

  Den fantastiske violfrøstjerne på det første billede, er da lige til at besvime over. Bemærkede den også den anden dag på due billederne.

  Mange hilsner

  Gitte

  SvarSlet
 5. Kære Amstrik - den dobbelte violfrøstjerne er heller ikke helt nem at stave. Den hedder Thalictrum 'Hewitt's Double'

  NB. Hvis nogle af jer bloggere, der har været på besøg i dag, laver indlæg herfra, må I meget gerne sende mig et link. Tak ...

  SvarSlet
 6. Det var en helt igennem fantastisk smuk oplevelse, virkeligt.. er rigtigt glad fordi jeg fik lov at være med.. Masser af inspiration.. jeg vil også glæde mig til at se links, hvis andre skulle poste noget fra haven?
  Mit link har du, jeg sender dig løbende som jeg får lagt ud.. :)
  Go aften..

  SvarSlet
 7. kære Claus,
  det er det, jeg kalder, at 'jorden lyser' - ofte tilfældet, når der er uvejr på vej. Du fik 'lyset' - vi fik regnvejret på hjemvejen, og det har regnet her i Hornsherred i aften.
  Tak for inspirerende input som altid :D

  kh
  Mette (i Horns Herred)

  SvarSlet
 8. Mange tak for en vidunderlig dag.

  Det var rigtigt spændende, at se din have live.
  Jeg har bragt især tre ideer med mig hjem.
  1.Din røde kvan, der tog mig med storm, fordi jeg så den i grupper og kombineret med andre stauder.
  2. Dine avnbøg i den nedsunkne have - jeg havde overvejet platan som stammehække i lodret position - men dette vil virke bedre :-)
  3. At plante meget mere i højden, også direkte ud til stier.
  Tusind tak for den haveglæde du spreder..
  Else og Tenna Salmon Kristensen

  SvarSlet
 9. Kære Claus

  Ja, det ser fortryldende ud ---

  hilsner
  jmn

  SvarSlet
 10. Det ser som sædvanlig bare fantastisk ud! og ja det er virkelig et dejligt lys :-)
  K. Gro

  SvarSlet
 11. ...Jeg vil også gerne takke for at vi måtte komme forbi på besøg søndag eftermiddag...Det var en KÆMPE stor oplevelse..og hvor har du det skønt i den flotte have. Vi er fyldt op med gode ideér og vi glæder os til at komme i vores egen have og lave nye projekter...den nedsænkede have var især til stor inspiration ! Og så ved jeg nu at dét som bla står på en kommende ønskeseddel er den røde kvan og prydpære. Det var til stor begejstring den måde du planter på -alt sammen i god kombination...højt, lavt, busket, let, roser, stauder, sommerblomster osv....jubii...hvor var det en god eftermiddag ! Du har en fantastisk god smag indenfor haver ;O) Hilsen Lene & Mikael

  SvarSlet
 12. Kære Claus

  Sikke et smukt lys, og hvilken fantastisk have. Dine bøger er en kæmpe inspiration, men det at gå i din have idag og være midt i det smukke hav af blomster, det slår alt.

  Tak for muligheden, tak for alle rådene og ikke mindst din store tålmodighed.

  Hilsen Rikke Møllebjerg

  SvarSlet
 13. Dejligt lys, du der fik fanget. Tak fordi vi måtte besøge dig, det var en god oplevelse. Jeg lægger et indlæg på imorgen - idag har jeg skrevet lidt om Jørn og Ingers have. Vi var helt fyldte af indtryk, da vi kørte hjemad igår - endda så meget, at det kneb med at falde i søvn! Det var fint, du havde vist løgpakkerne fra Bilka, jeg tror jeg må et smut op og handle lidt!
  Mange hilsner, Anette / Tante Tulle

  SvarSlet
 14. Kære Claus
  Jeg vil også gerne sige tusind tak for en dejlig eftermiddag. Det var en rigtig god og inspirerende oplevelse at se haven 'live'.
  Et enkelt spørgsmål har jeg, og det drejer sig om 'Claus-valmuen'. Jeg mener ikke, at jeg så nogle valmue-frøstande i din have. har du allerede høstet? Jeg har fået frø ved et bogkøb, og de har blomstret fint, men nu er jeg i tvivl om, hvornår jeg skal samle frø, eller om det er for sent nu?
  Venlig hilsen Inge

  SvarSlet
 15. Kære Claus.

  Også en tak fra pigerne i Søsum for en fantastisk eftermiddag i din have. Det var det smukkeste vejr - og vi kunne have gået rundt og rundt og hele tiden få øje på nye ting, som vi må hjem og prøve af. Og, og - dine hvide duer. Det må jeg altså have i min have.
  Tak for en uforglemmelig dag i dit gode selskab.
  Ups, ups - jeg glemte da at tjekke om du havde fået sat nogle græskar af de skønne typer ????????? :-)

  Hilsen

  Lise fra Søsum

  SvarSlet
 16. Hvor er de billeder dog mættede af stemning! Særligt det første, man kan jo ikke holde op med bare at sidde og stirre helt opslugt...
  Skønt Claus :-)

  Bedste hilsener Lisbeth K

  SvarSlet
 17. Kære Claus.
  1000 mange gange tak for sidst. Det var dejligt at vinde i lotteriet og få lov at nyde-rundt et par timer i jeres fortryllende have. Jeg har lagt lidt billeder på min blog, så velkommen forbi :-)
  Kh Lone.
  http://krea-krampen.blogspot.com/

  SvarSlet
 18. Kære Inge - mine frø er høstet.

  SvarSlet
 19. Kære Sweetpea,

  jeg har udtænkt en amatør-geologisk tese: Rødt er jo som bekendt kærlighedens farve, og nu er min påstand simpelthen den, at da alle dine beundrende og begejstrede havegæster havde forladt din matrikel, havde dine mange underskønne kvadratmeter gode og næringsberigede havejord, opsamlet så meget varme og kærlighed, at din have begyndte at gløde i røde nuancer.

  Lyder det ikke som en meget plausibel forklaring? Host host...som sagt, så er jeg kun AMATØR-geolog:o)

  Det øverste billede er så appetitligt, at der er lige til at spise. Sikke dog et specielt smukt lys.

  Tusind tusind tak fordi vi endnu engang fik lov at snige os med ind gennem haveporten igår. Det var en hel festdag, som gav minder, jeg gemmer dybt i hjertet. Smukke blomster og dejlige mennesker overalt. Din have var pragtfuld i sensommerstemningens bløde, varme, flimrende og intense lys.

  Den skønne opsigtsvækkende sommerfuglebusk som I her på bloggen er kommet frem til hedder "Ellen`s Blue", er jeg nødt til at eje. Sikke dog en eye-catcher. Partnerskabet mellem den og så den blå aconitum er helt fantastisk.

  Blev helt varm om hjertet ved tanken om, at mine røde kvan frø har vokset sig til store livskraftige planter, da jeg så dine imponerende høje og smukke angelica gigas. Sikken en statur de giver til sensommerhaven.

  De kærligste hilsner og tanker til dig Claus og til alle I andre jeg mødte på min vej / Claus` havestier igår<3 <3 <3 <3

  TANTE GRØN

  SvarSlet
 20. Hej Claus

  Tak for igår, da jeg gik rundt i din have så jeg to rølliker, den ene var hvid og den var rosa/lilla, jeg tror nok stod tæt ved det nye spejlbassin, hvad hedder de to rølliker? jeg glemte helt at spørge dig igår.
  Det er nogle fantastiske billeder du har taget.

  Hilsen Jesper

  SvarSlet
 21. Aldeles nydelige foto

  SvarSlet
 22. Kære Jesper - flere af mine rølliker er frøplanter, som ikke har noget navn.

  SvarSlet
 23. hej claus tak for hjælpen, nu må jeg ud og se hvor jeg kan finde denne spænde og flotte bloms, så jeg bare må eje..

  anne marie

  SvarSlet
 24. sikken et lys.,. og så den purpursolhat i godt selskab, det er ren guf for øjenene.
  Tak for du giver dig tid til at "fodrer" os stakler der ikke kunne op til paradiset. Det må ha været en vellykket dag.
  Efter du engang gjorde opmærksom på at purpursolhatte ikke bryder sig om nærgående naboer især om foråret, var jeg meget tidligt ude og luge erentis væk og se ,nu blomstrer mine solhatte,
  skønt, så kan jeg forhåbentlig få mange flere, de er skønne her i sensommeren,, der er så mange dejlige sensommerblomster, at det er lige før at september er flottere end juli.
  kh Gunvor

  SvarSlet
 25. Kære Claus, tak for en helt uforglemmelig dejlig dag i din have, som du så hjerteligt inviterer til ved dine havearrangementer. Jeg er dig dybt taknemmelig for de mange skønne oplevelser jeg har fået i din haves mange spændende gange og charmerende åndehuller. Det var en dag fyldt med de skønneste gaver, hjertevarme, eventyr, blomster og buske, dufte og duer, og ikke mindst til evigt minde et fotografiapparat bugnende med billeder og en ny bog fyldt med de smukkeste billeder. Alt som jeg glæder mig til i nær fremtid at skrive mere om på min blog. Jeg glæder mig til igen at gå ind i denne nydelse. Hjertelig TAK!
  Der skal også her siges tak til de forskellige søde gæster, som kom med gode tips til fotografering, et godt grin og de som var så søde at give mig et lift tilbage mod centrum.
  Tak for en til fulde skøn dag! kærlige hilsener fra Birgit

  SvarSlet
 26. Hej Claus. Jeg må også lægge billeder på min blog snart, for jeg tog rigtig mange i søndags fra besøget i din have. Jeg er ikke helt landet hjemme endnu! Det var en oplevelse. Jeg når ikke min blog de næste dage... - så du må lige holde øje selv... Vil da lige fortælle, at mine frøplanter af både Angelica Gigas og purpurea 'Vicar's Mead' er kommet flot og priklet. Så mange har jeg fået, at jeg kunne dele ud af dem, men jeg så jo også, hvor mange du havde rundt omkring, så jeg kan nok alligevel bruge en del "til eget forbrug". Det var dejligt, at se dem "fuldvoksne" i din have, så jeg ved, hvordan de bliver og hvor forskellige de faktisk er, de 2 slags.

  SvarSlet
 27. Kære Claus
  "Havedrømme" - ja mon ikke.

  En hjertelig tak for den skønneste søndag eftermiddag i lang tid for mig sydfynske haveelsker.
  Hovedet var så fyldt med dejlige billeder og indtryk, at det var svært at falde i søvn om aftenen.
  Det er virkelig til stor beundring hele havearrangementet - intet er overladt til tilfældighederne.
  (det forventede jeg nu heller ikke)
  Da jeg trådte ind i din have, havde jeg nok samme følelse som det at komme backstage hos sit store musik-idol. Fantastisk og helt uvirkeligt.
  Når man så kommer hjem til sin egen ellers skønne haveplet, er det som den er blegnet en smule i skyggen af dit paradis....
  "nu skal det og den alstå også flyttes, og det her skal laves om"
  Tanker som hurtigt kom til mig herefter.
  Endnu en gang tak fordi jeg blev en af de heldige gæster.
  Mange have-hilsner fra
  Helle Aagaard Hansen, V.Aaby
  Sydfyn

  SvarSlet
 28. Hei.
  Tusen takk for en fantastisk dag i din hage! :-) Jeg var så heldig å få komme med som ledsager til en blomstervenninne, og vi hadde en opplevelsesrik helg i Danmark. Høydepunktet var absolutt å få gå rundt i din fantastiske hage - som vi tidligere bare har sett på TV og på bilder i bøker! Hagens stramme struktur og fargeholdningen i de ulike bedene var flott! Jeg ble inspirert til å prøve nye samplantinger i min lille hage. Jeg er ellers pelargoniumsamler og var glad for å se noen pelargonier hos deg også.
  Vi fant fram til Bilka på hjemveien og snart skal en masse løk ned i bakken. :-)
  Jeg skulle ønske det var vår alt...

  Mange hilsener fra Bjørg i Horten

  SvarSlet
 29. Kjære Claus. Nyydelige bilder du viser! Jeg har nettopp vært i Danmark og kjøpt med meg hjem, Claus Dalbys lilla løkkolleksjon på Bilka.JIPPI!! Så billig løk dere har i danmark. Var også innom staudemarken og fikk med meg flere violfrøstjerner, blandt annet Hewitts Double som jeg så lenge har ønsket meg:))) Hjertelig hilsen Ellen

  SvarSlet