Visuel ro

De sidste to-tre år har flere af havens designmæssige projekter gået ud på at åbne op; at skabe visuel ro.

 

claus20110826_103558

 

Vi begyndte for omkring femten år siden på at anlægge haven, som dengang for det meste bestod af en stor græsplæne. Der blev plantet hække, lagt belægninger og skabt rum, men på et tidspunkt blev det åbenlyst for mig, at der var brug for ’pauser’.

 

claus20110825_170306

 

Man kan nærmest sidestille det med et torv i en by, hvor himlen åbner sig, og der er plads til stille vegeteren.

 

claus20110826_103512

 

Den nedsænkede have – The sunken garden – virker i dag som sådan et torv, og jeg har virkelig måttet styre mig for ikke at plastre alt til med krukker.

 

claus20110826_103330

 

Det skal lige nævnes, at der på dette sted ikke var græs, da vi flyttede ind, men en stor swimmingpool og også et lille bassin samt en stedsegrøn beplantning, som blev droppet for at give mere rolig plads. Et godt bytte synes jeg.

20 kommentarer:

 1. Kære claus.
  Jeg kan kun være helt enig :)

  SvarSlet
 2. Hej Claus
  Det er så flot, jeg kan dog ikke rigtig se, at du har styret dig særlig meget med antallet af krukker;O)
  Hilsen Pia Kbh.

  SvarSlet
 3. Kjære Claus. Helt enig:) jeg synes ikke noe om swimmingpool i hagen. Din sunken garden er utrolig nydelig! Klem Ellen.

  SvarSlet
 4. Hej Mester.
  Er bare så forelsket i din "The sunken garden", det er så fantastiske billeder du har vist derfra, så enkelt men alligevel så utroligt inspirerende.
  Håber du hygger dig i skagen, og får skrevet noget.......

  Sommerhilsner Bettina

  SvarSlet
 5. Det er mit absolutte yndlingssted i din have, Claus. Tog lige et par minutter på din bænk der og pustede ud så mit lille hoved ku rumme alle de fantastiske indtryk. Elsker den lækre belægningen og pausestemningen som sad man på en historisk plads - ja det er det vel egentlig også!
  Stort knus fra Cendie

  SvarSlet
 6. Kære Claus

  Du har fuldstændig ret - dobbelt så meget er ikke altid dobbelt så godt.

  Din plad ser meget vellykket ud. Håber du har tid til at 'vegetere' en gang imellem.

  hilsen Anders

  SvarSlet
 7. Hej Claus.
  Jeg bliver nødt til at spørge dig om du vil "afsløre" hvor du har købt dine fantastisk flotte havemøbler i zink, der står foran huset??
  Udover alle de mange smukke blomster og farvesammensætninger i din have, har møblerne gjort et stort indtryk :)

  SvarSlet
 8. Kære Claus. Enlig hjemme igen fra jylland og straks ind og se og høre fra dig..Jeg nød havevideon i går og tæknte hvor dejlig det må være, at går rundt der alene i skovens dybe stille ro .. Jeg elsker din bænk ind mod skoven , der hvor man kan sidde og tænke på alt det gode i livet, det er jo også de små pauser som du omtaler i dagens inlæg. "The sunken garden", er også et fantastisk sted , jeg er helt enig i at det er meget vigtig med små pladser hvor man kan holde pause...ikke i arbejds forstand ..men i hovede..Selv os med SMÅ haver skal have små "pladser" . Nu sidder du godt i Skagen Claus og jeg ønsker dig nogle rigtige gode dage deroppe, og glæder mig selvfølgelig til at se hvad der kommer ud af det... SMIL... kære Claus mange tak for at jeg kunne glæde mig til at komme hjem i dag, hjem til bloggen. kærlig hilsen Paw.

  SvarSlet
 9. Kære Pia - du kan tro, at jeg har styret mig. Det kan blive meget, meget vildere.

  Kære Gitte - havemøblerne er fra England og fås desværre ikke mere. Mange har spurgt, men jeg kan ikke hjælpe.

  SvarSlet
 10. Kære Claus
  Jeg er slet ikke i tvivl om, at netop du kan blive temmelig vildere endnu!
  Heldigvis er du eminent til at stoppe, når det er allermest vildest;O)
  Hilsen Pia Kbh.

  SvarSlet
 11. Hej Wild boy....;)

  Din sunkne have er så smuk, og er jo en ide som i den grad giver en spændstighed til haven, netop på grund af niveau forskellen. Hvis jeg en dag kan få vores søn ud af baghaven, kan jeg måske også få et sted til en sunken have. Dine træer er simpelthen så flotte. Dem kunne jeg også snildt bruge nogle af. Hvilken leverandør brugte du egentlig til dem?

  knus fra
  Eva
  Evigglade.blogspot.com

  SvarSlet
 12. Kære Eva - de opstammede paraplyformede avnbøgetræer er fra en en gros-planteskole i Holland

  SvarSlet
 13. Hej Gitte

  Der er mange producenter af sådanne havemøbler i England, se f.eks.http://www.christopherhartnoll.co.uk/

  Og Claus, din plads åbner sig smukt med alt det grønne omkring som kulisse - det er helt rigtigt at holde igen med krukker på selve pladsen.
  hilsen Anne Marie Christensen

  SvarSlet
 14. Kære Anne Marie - du har ret, der er flere producenter af zinkhavemøbler i England, men de mange mennesker, der efterhånden har kontaktet mig, søger præcis den model, jeg har, og den har jeg ikke set i England de sidste ti år. Den producent, du nævner, laver fine ting, men jeg tillader mig alligevel at sige, at det design, jeg i sin tid fandt, er i særklasse.

  SvarSlet
 15. Kære Claus
  The sunken garden er et belt fantastisk skønt og særegent sted i din skønne have. Jeg er personligt belt vild med den, og som englænderene siger less is more, og det kan jeg kun tilslutte mig. Det må så absolut have været meget svært at holde igen med krukkerne, men godt du gjorde det, for den sunkne have er altså bare vidunderlig. Håber du får skrevet noget i Skagen og nyder dette skønne sted i lille Danmark.
  Hilsen fra Sydfyn Jeanne

  SvarSlet
 16. Hej Claus.

  Et helt vidunderligt bytte og det er godt at høre, at du ved hvornår det er nok - det er jo ikke altid lige nemt at styre sig.

  Hilsen Jette, Kr. Hyllinge

  SvarSlet
 17. Av alle de vakre stedene i haven er The Sunken Garden min favoritt. Her er ynde og renhet blandet med ro og orden. En utsøkt oase å la sjel og sinn oversømmes av estetisk nytelse. De hortisontalklippete agnbøkene svever som lette antydninger av tak over rommet og murene rundt... Vidunderlig! Og plantene.., en fantastisk samling i nydelig hvitt, sølv og gråblått. Det lille fine bassenget med den enkle fontenen gjør bildet komplett. Et mesterstykke, hverken mer eller mindre. Jeg kan bare forestille meg hvor godt det må føles å sitte der, trekke pusten dypt og la seg overvelde av skjønnhet.

  Begrensningens kunst kan være svært vanskelig, men du har klart det :) Skjønner at du ha rlyst til å oversømme området med krukker, men da hadde plassen minstet sin yndefulle rene enkelhet som er med på å skape dette nærmest paradisiske inntrykket.

  SvarSlet
 18. Hvis du har enkelte billeder fra haven fra dengang I overtog huset synes jeg det kunne være spændende engang at se hvad du i sin tid startede ud med.

  SvarSlet
 19. Kære Søren - bare jeg havde. Men det har jeg desværre ikke. Trist ...

  SvarSlet
 20. Kære Søren - bare jeg havde. Men det har jeg desværre ikke. Trist ...

  SvarSlet