Creme de la creme

Jeg fortsætter lidt i samme boldgade som tidligere i dag, nemlig med de helt lyse toner. Hvor hvidt kan være svært at indpasse i et bed, i hvert fald i større partier, er det noget nemmere med denne cremefarvede, som går lidt over mod det grønne.

 

20110916_142818

 

Her er det hortensia ’Limelight’, der er fotograferet i et par stadier. Og jeg må sige, at jeg ofte bedst kan lide hortensiaer, inden de springer helt ud.

 

20110919_072506

 

Når de først blomstrer på dette tidspunkt, er det fordi, jeg i det tidlige forår klippede stænglerne helt ned til jorden. Og når de kommer med blomster nu, er det fordi, ’Limelight’ tilhører arten H. paniculata, som blomstrer på årsskuddene. Derfor kan man klippe den ned og få blomster samme år. Det er langt fra tilfældet med alle hortensiaer.’

 

20110916_142951

11 kommentarer:

 1. Hej Claus
  Jeg elsker denne hortensia og har 5stk spredt i et lysegult og hvidt bed. De lyser gevaldigt op i baghaven lige nu sammen med bl.a. solhat og The Pilgrim. I øvrigt også der, hvor fuseren raketblomsten burde gå til tops.
  Hilsen Pia

  SvarSlet
 2. Hei Claus
  Denne elsker jeg og har flere av den. Kan ikke få nok av den da den passer inn de fleste plasser. De hvite blomstene tåler også godt regn i motsetning til vanlig hvit hortensia. Denne er virkelig en "MÅ HA" plante synes jeg. Den skal få flere plasser når jeg lager mitt gule/hvite bed neste år.

  Hilsen Unni

  SvarSlet
 3. Kjære Claus. Den er nydelig! En favoritt i hagen:) Trofast og lettstelt:) Klem Ellen.

  SvarSlet
 4. Hej Claus,
  Jeg har selv et pragteksemplar af Limelight. Klippede den også ned i foråret og den blomstrer stadig selvom den er ved at være på retur med al den regn vi får.
  Kan kun anbefale den.

  SvarSlet
 5. Hej Claus
  Jeg har plantet den i år for første gang og er allerede helt vild med den. Jeg har plantet flere slags hortensier i år og håber bare at de kan klare de tørre somre også.
  Hilsen Anne Marie Christensen

  SvarSlet
 6. har også denne i min have det er utroligt at den vokser så hurtigt ,købte den sidste år og i år er den allerede 1,50 meter høj og smuk ,tak Claus ,du åbnede mine øjne for denne hortensia :) knus Maj-Britt

  SvarSlet
 7. Disse billeder minder mig om hyld og hensætter mig i en længsel mod midsommer :-)

  Lette, drømmende, svævende - de cremede farver er skønne!

  Kh. Lisbeth K

  SvarSlet
 8. Hej Claus,

  Hvor er den flot - denne hvide hortensia. Og jeg har 5 stk. The Pilgrim rose i bestilling, så tak til Pia KBH, for så må jeg vist på jagt efter denne Hortensia til at plante sammen med roserne, når de kommer.
  Jeg har ellers prøvet at plante en blå Hortensia i haven. Jeg havde fået den i værtindegave, og den glade giver meddelte stolt, at den kunne plantes ud i haven. Og jeg gravede den ned - og har ikke set mere til den siden. Så kanske jordbunden ikke lige var til Hortensia.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 9. kære Claus
  Velkommen hjem igen, jeg sidder lige og læser din indlæg om Limelight hvor fantastisk den er, men der er en, der er endnu skønner, den hedder Hydrangea pan. Mega Mindy, den er mørk lyserød fantastisk farve. Den købte jeg sidste år og det har jeg ikke fortrudt. Jeg har Limelight og vil heller ikke undvære den.
  Knus her fra det midtfynske Pia

  SvarSlet
 10. Kære Claus,
  Er ganske og aldeles med på bølgen "Creme de la creme".
  Dog vil jeg gerne undvære den nedenfor nævnte "flaskerenser".
  Efter min mening er den placeret i et forkert land. Får associationer til bl.a. Sydamerika, hvor jeg synes, den passer bedre ind i helhedsbilledet.

  Til gengæld er jeg fuldstændig solgt til din video 17. sept. Det er sandelig også "Creme de la creme"!

  Måske er forskellen på at kunne lide gult eller ej det faktum, at denne vidunderlige cremegule gør sig bedst i større mængder.
  Ikke noget med at spare her - i form af en enkelt plante hist og pist.
  Nej - den skal opleves i (CD's) industrielle mængder.
  Dér bliver den først rigtig poetisk og fin sammen med alt det grønne.

  Begynder næsten allerede at længes mod foråret - specielt på en blygrå dag som i dag.

  Venter en af de nærmeste dage et pust af forår i form af pakke med forårsløg. Det er stille glæde at forestille sig hvordan det vil tage sig ud, når vi når marts, april og maj.

  Kærlig hilsen
  Karen O.

  SvarSlet