Dejlige dahliaer

I går spurgte Frk. Anemone, om jeg ikke kunne fortælle lidt om andre yndlingsdahliaer. Og selvfølgelig kan jeg da det!

 

20100913_070837

 

Jeg bemærkede, at Nette nævnte ’Stoltze von Berlin’ som en yndling, og det er absolut også en af mine.

 

20100913_062315

 

Jeg fandt et par billeder i arkivet af denne rosa pompon-skønhed. Det er da flot, at Vorherre kan finde ud af at lave så formfuldendt en blomst. Ikke?

10 kommentarer:

 1. absolut... dahliaer er sensommerens dronninger i min have, desværre har jeg ikke den rosa pompon som du beskriver !! men til gengæld har jeg MANGE andre farver og former...
  fortsat go' dag til dig :)

  SvarSlet
 2. Smukke dahliaer, alle elsker dem.
  Mine børn har solgt buketter af dahliaer fra en bod ved vejen i år. De blev revet væk nærmest. Lommepenge til sparegrisen eller op på cyklen og i brugsen efter guf.
  Dejlige sommerminder.

  SvarSlet
 3. Kære Vibe - herlig idé. Det er godt at fremelske et købmands-gen!

  SvarSlet
 4. Så fik jeg navn på den - den bor nemlig i en krukke her hos mig i år. Har ikke gjort mig i dahliaer før - men overgav mig i år og har en del. Fantastiske er de og jeg plukker og plukker og plukker, og hver eneste gang en ny buket står et eller andet sted i hjemmet kan min datter (9 år) og jeg bruge timer blot på at studere, røre og forundres over at naturen kan frembringe et så formfuldendt vidunder! Til næste år skal jeg have et helt bed fyldt med dahliaer!

  SvarSlet
 5. Så er jeg ikke den eneste, der har Stolze von Berlin, som min yndling. Jeg er forelsket i disse blomsterhoveder, som hver og én er små havemirakler. Har netop en enkelt til at pryde i min buket på spisebordet - i skønt selskab med kvasurt (den er fantastisk - alene og i blandet selskab), stolt kavaler og pibetobak.
  Rigtig god dag til dig - og alle i andre herfra.

  SvarSlet
 6. Ups...mht. kvæsurt kan jeg ikke huske, om du nogensinde har nævnt den her på bloggen. Jeg ledte længe efter dens navn, da jeg aldrig havde set den før, men den gror lystigt i min nuværende have. Let og elegant svæver de små rødbrune bomber hen over staudebedet. En fantastik plante, der er stærk i blæsten, trods de meget spinkle stilke. Har du mon nogen erfaring med den?

  SvarSlet
 7. Bare fin! Ja, jeg tror også, at alle elsker dahliaer. Hvad er der ikke at elske ved dem?

  SvarSlet
 8. Dahlier er også en af mine favoritter. Jeg har en anden lyserød, der hedder famosa. Den er meget enkel men har til gengæld rigtig mange blomster. Men... mine står kun i krukker, da sneglene ikke kan holde sig fra dem. Sådan en almindelig snegl med hus kan spolere en hel blomst, og jeg har efterhånden måtte opgive at have dem i bedene.

  SvarSlet
 9. Hej Claus, og tak for responsen, denne her Stolze von Berlin er virkelig også et pragtfuldt eksemplar, og man kan ikke andet end forundres over Dahlia'ernes skønne former og farver.

  Jeg har i år kun "almindelige" Dahliaer i lilla og orange farver, og en enkelt mørk, men næste år skal jeg sandelig have udvidet bestanden.

  .... En ny bogtitel at se frem til, sikke en produktionsplan du har lagt, i skrivende stund har jeg da helt glemt hvad der kommer ind i mellem "Hemmelige Haver" som jo SNART kommer, og "Mine mange Haver". Nå, det finder vi ud af hen ad vejen.

  Tak for billeder - vi er umættelige.

  kh
  Ulla

  SvarSlet
 10. Jeg blev også træt af at dele mine georginer med sneglene, også selv om de indtil i år altid har stået i potter hos mig. Men i år blev de plantet i et af mine nye højbede: to sekskantede sandkasser oven på hinande fyldt med kommunekompost. Det kan de rigtig godt lide - og næsten ingen snegle!
  For tiden blomstrer store stjerne-georginer, som er lyserøde og hvide, sammen med nogle af mine darlings: en lille, sart abrikosfarvet, enkeltblomstrende vildart fra Mexico, som jeg selv har sået. Det er en skam, at jeg ikke kan finde ud af at sende et billede her til bloggen; men måske kan jeg finde ud af at forstyrre dig med et billede, Claus, på din email-adresse.
  Glædelig sommer til Jer allesammen
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet