Den skønneste skue

Prøv lige at se her. Det er lige en have efter min smag. Ser det ikke bare helt fortryllende ud? Desværre er det ikke fra min have, men fra Nettes på kun omkring to hundrede kvadratmeter. Så det er altså ikke størrelsen, det handler om …

 

Jeg faldet over billedet forleden, da jeg i en kaffepause surfede lidt rundt. Det er bare så flot, og Nettes blog er i det hele taget et besøg værd. Jeg indrømmer, at jeg kommer alt for lidt rundt i blogland, men for et par dage siden landede jeg altså her.

 

Kagehuset

 

Jeg eeeelsker digitalis, akelejer, forglemmigej og alt det andet småvilde, som gør en have så drømmedejlig. Selv har jeg adskillige af de prægtige spir, som vi skal i gang med at plante, når jeg kommer hjem. Det bliver et rigtig travlt efterår. Rigtig, rigtig meget skal skrues i jorden.

 

Jeg kan slet ikke vente til næste forår og sommer. Det bliver et guddommeligt syn.

 

 

21 kommentarer:

 1. Fuldstændig enig jeg elsker også digitalis, forglemmigej og akelejer og her hos Nette er de så smagfuldt sat sammen tone i tone - så yndigt:)
  Helt måløs blev jeg for en uge siden da jeg så Digitalis i blomst i Lene, Bag havelågens have da vi var på endnu en Tour de Blog denne gang til vores egne haver:)

  SvarSlet
 2. Kan kun give dig ret i, at det er en fantastisk have, Nette har skabt, på den lille plet jord der er hendes :-))

  SvarSlet
 3. Ja, der er heldigvis kommet rigtig mange nye haveblogs det sidste halve års tid - vi er vel en 80-100 danske haveblogs nu, vil jeg tro. Vi har vist derfor alle svært ved at nå rundt og kigge og kommentere hos hinanden så meget som vi gerne vil.
  Digitalis er bare skønne og så lette at formere selv. Hos mig er den "fast inventar" i bedene.

  SvarSlet
 4. Hej Claus.
  Ja, en dejlig have.

  Det behøver ikke være stort for at være flot, jeg tror Nette er en inspirerende dame, jeg vil følge hendes blog.
  mange hilsner jmn

  SvarSlet
 5. åh ja digitalis og alle de andre frøsåede , de er bare undunværlige.
  Det med at komme rundt i "blokland" er svært med alle de navne,. jeg har forresten osse haft problemer med en virus der kom ind på min computer hver gang jeg prøvede en rundtur.. Er der andre der haft lignende problemer??
  Du må da glæde dig til at komme hjem til din egen have Claus, tænk at skulle undvære den så længe.
  kh Gunvor

  SvarSlet
 6. Ja, der blev jeg godt nok forvirret :-D Jeg tænkte, hvad laver Nettes blog nu her... har jeg trykket forkert på noget? :-D
  Du kan godt være stolt, for jeg tror ikke at der ville være så mange danske haveblogs nu, hvis vi ikke næsten allesammen var startet som menige læsere hos dig.
  Et stort tillykke fra mig, med dine 1.000.000 besøgende. Det er altså virkelig godt gået :-)
  Og jeg kan godt forstå at du glæder dig til at komme hjem og få fingrene i jorden igen. Det kan man ikke undvære ret længe ad gangen.

  SvarSlet
 7. Kære Claus

  Da jeg i går aftes var inde og tjekke min blog, så jeg et billede af min have under DIN blog. Jeg sad forvirret og stirrede lidt, mens jeg tænkte, at både du og jeg nok var blevet hacket og det var besynderligt.

  Kæmpemæssig stor var min overraskelse, da jeg klikkede på linket og så, at det heldigvis ikke var tilfældet, men at du havde skrevet så flot om min lille skønhedsplet. At få en sådan udtalelse fra DIG, er da til at gå i gulvet over, for større ros kan jeg SLET, SLET ikke få. Jeg er faktisk stadigt lidt målløs og ved ikke helt, hvad jeg dog skal skrive :-) Jeg glemte helt, at jeg havde ondt i hele kroppen efter at have moslet rundt med tungt havearbejde hele eftermiddagen. En havenabo ringede til mig og foreslog, at jeg printede dit indlæg ud og satte det i glas og ramme i Kagehuset. Den idé vil jeg kraftigt overveje :-)) Tusind tak Claus!

  SvarSlet
 8. Kære Nette - tak for dine utroligt søde ord. Jeg blev bare så glad, da jeg så dit billede med de skønne, skønne digitalis. Det måte jeg delagtiggøre mine læsere i. Håber, at du får endnu flere besøgende på din blog.

  SvarSlet
 9. Kære Claus,

  jeg kan kun give dig ret i, at Nettes have er fuldstændig fortryllende. Så fuld af sjæl, charme og atmosfære:o)

  Jeg har haft den store glæde, at få besøg af Tour-de-blog kvinderne her i sommers, og Nette var een af Tourbo-tøzerne. Ikke alene er hendes have helt vidunderlig. Det er Nette også selv: Hjertevarm, sød, lattermild, passioneret, enthusiastisk og med en livsbekræftende og utrolig skøn humor. My kind of garden, - my kind of gardener:o)

  Jeg har adopteret Nette nu, og kan I ikke godt forstå, at jeg er pavestolt af mit adoptivbarns havekunnen???:o)

  Hendes blog er en af dem, som man absolut ikke bør snyde sigselv for.

  Knus til Claus og knus til Nette.

  PS: For at Nette ikke skal være enebarn, men have nogle at lege havelege med, har jeg også adopteret Lene fra "Bag Havelågen" og Paw, den kærlige kommentator her på din blog, Claus. Jeg samler nemlig på menneskelige blomster og dem findes der altså mange af her i bloguniverset. Derimod får menneskeligt ukrudt slet ikke lov at vokse i min have:o)

  God mandag til alle

  Adoptivmor TANTE GRØN

  SvarSlet
 10. Kære Claus.
  Jeps ... Du har spottet den skønneste have, med det herlige kagehus. Nu er jeg jo så heldig at have besøgt både din og Nette's have. Begge haver afspejler jer dejlige blomster-passioneret mennesker bag, og mon ikke I begge har den der positive-perfektionisme i jer ? Nette har iøvrigt sådan en blomster-leksikon-hjerne som dig Claus - Hun kendte navnet på den grøftekants blomst jeg skal have med til TANTE GRØN, det er en vikke "coronilla varia".

  Ha' en smuk uge.
  Kh Lone

  SvarSlet
 11. Hej Claus!
  jag har lagt till din blog i min blogglista på min egen blog. Hoppas det är OK!
  Fanstastisk trädgård förresten! WOW! Jag inspireras verkligen av dig för hur jag ska börja planera min egen trädgård!

  SvarSlet
 12. Kære Claus,
  Beklager det lange fravær i kommentatorboksen. Har dog fulgt med på aller bagerste række på den lange sidelinie.

  Der er sandelig meget at ønske tillykke med - Claus Dalby rosen, en mill. besøgende etc. - der skal sikkert være yderligere, som jeg blot ikke kan huske p.t.
  SÅ STORT TILLYKKE!

  Synd, at du ikke har tid til at surfe så meget rundt i blogland, for der er virkelig kommet mange fine, danske haveblogs. En del med tydelig indflydelse fra en vis Hr. Dalby!!!

  Apropos digitalis har jeg netop forleden holdt flyttedag for en mængde af slagsen, der mente de skulle bo midt på gårdspladsen. Men det mener jeg ikke, så de er blevet flyttet om til de lidt mere "kultiverede" steder. Eneste minus er så, at de måske ikke helt vil trives i den tunge lerjord, der findes visse steder.
  Digitalis er slet ikke til at undvære her på matriklen, der jo for det meste er en naturgrund.

  Og du har stadig krudt et vist sted! Hvad du ikke overkommer - det er ganske og aldeles utroligt!

  Claus - når du arrangerer dine "åben-have-arrangementer" - sker det så altid om søndagen? Spørger, fordi søndag er en af mine dialysedage, og det derfor er ganske umuligt at nå til Risskov, hvis man skulle være en af de heldige i lotteriet.

  Dette var blot en lille hilsen på en lidt grå mandag.
  Men lidt har jo også ret - og "better late than never"!

  Kærlig hilsen

  SvarSlet
 13. p.s. Efternavnet var Olesen!!

  SvarSlet
 14. Kæreste Karen - det var simpelthen dagens aller bedste overraskelse at få en kommentar fra dig. Jeg skulle lige sikre mig, er det var dig, den 'rigtige' Karen, for der manglede jo et 'Olsen'. Men da jeg læste videre, kunne jeg se, at du var dig.

  Du ved ikke, hvor bekymret flere af os har været for dig. Da Tante Grøn besøgte mig i Skagen forleden, talte vi også om, hvor du mon var blevet af. Vi håbede, at 'intet nyt var godt nyt'.

  Endnu en gang: Hvor var det altså dejligt med livstegn fra dig. Ang. havebesøg, så mail lige til mig.
  Kh Claus

  SvarSlet
 15. Kære Karen - undskyld, at jeg glemte et 'e'!

  SvarSlet
 16. Hej Claus, det er helt vildt så oprigtigt pænt du skriver om andre, deres idéer og haver. Super god stil, og meget inspirerende. Kh Christine

  SvarSlet
 17. Kære Claus,

  håber jeg lige må låne din blog til at sende et par hilsner?!?!

  Kære Karen:o)

  Jeg blev simpelthen SÅ glad over at finde en kommentar fra dig her hos Claus igen. Jeg har sådan savnet dig, - og ærligtalt også været en smule bekymret for, om der var hændt dig noget. Vi kan ganske enkelt ikke undvære dit dejlige humør og dine sproglige blomster her i Dalby-klanen. Man kommer jo til at holde af de forskellige kommentatorer, og føler næsten et slags åndeligt slægtskab med hinanden. Jeg gør ihvertfald:o) Hvor er det dog fantastisk at du er tilbage:o) :o)

  Kære Lone,

  hvor er det godt, at Rionette har forsket i sagen, og fundet frem til navnet på den meget meget attråede sart-rosa grøftekanstsblomst. Glæder mig meget til ,at een af dine, må komme og gro her hos mig:o) Hvor er det fornemt, at du selv kommer og afleverer mit sjællandske adoptivbarn:o)

  Jeg har lige fået en anden skøn grøftekantssag. Nemlig en Sedum telephium ssp. maximum - med de dejligste sartgule-limegrønne til sartgule-cremehvide blomsterstande.


  Kære Claus,

  tusind tak for lån af blog.

  De kærligste hilsner og tanker fra den blogløse
  TANTE GRØN

  SvarSlet
 18. Kære SolakrokenBy - nu er du i min blogroll. Held og lykke med din nye blog.

  Kære Christine - det er jeg rigtig glad for, at du synes. Jeg lever ud fra devisen om, at kan man ikke sige noget pænt, er det bedre at holde mund.

  Men, men, men ... Nu hvor jeg er ved at pudse glorien, må jeg da indrømme, at jeg også kan være både spids og skarp, men så er det i et meget lukket forum, hvor jeg ved, at det ikke kommer videre. Man skal jo også have luft en gang imellem!

  SvarSlet
 19. Skønt miljø og et hyggeligt hus.

  Mange nævner at de er glade for digitalis. I år prøvede jeg den der hedder ´Foxy first year´, og ganske rigtig, den blomstrede superfint allerede i år. Det passede lige med, at ´de normale´ var afblomstret. Kan virkelig anbefales.

  SvarSlet
 20. Hej Claus,
  Så skulle du bare se den i virkeligheden! Det er en meget fortryllende have - lige i min smag. Jeg har selv haft den store fornøjelse at besøge Nette i kagehuset og drikke te med hende og nogle af de andre blogtøser :)

  SvarSlet
 21. Hvor er det en smuk have, tak til dig Claus, for at du retter opmærksomheden mod denne blog og have:-)
  Hvor har du meget at give af!

  - Lisbeth K :-)

  SvarSlet