Der er ikke mange, der kender …

… Anemonopsis macrophylla, der på sin egen diskrete facon tiltrækker sig opmærksomhed, når folk ser den i min skovhave. Cirka en halv meter høj bliver den, og fra juli til september ses de nikkende hvide til violette blomster på fine stængler svævende over det findelte løv. Mange spørger mig - fuldt forståeligt - om det er violfrøstjerne; For den har den samme fine vækst. Men blomsterne er noget større.

 

 

Anemonopsis stammer fra skovrige egne i Japan. Det er en langsomtvoksende staude, som til gengæld er meget længelevende, hvis den plantes i fugtig humusrig jord i halvskygge. Den første plante, jeg anskaffede mig, er snart femten år gammel.

 

16 kommentarer:

 1. Det var dog en skønne plante. Den minder lidt om violfrøstjerne. Kan den købes herhjemme??

  SvarSlet
 2. Den er da bare smuk - og det var spændenden nyt for mig, da violefrøstjerne ikke er så glad for skyggen i de fleste af mine bede. Tak for tippet .....gad vist om der findes en helt hvid variant? Det må googles!
  Hilsen Berit

  SvarSlet
 3. Hold da helt op hvor er de smukke, men de orkide lignende blomster.

  Har du eller andre erfaring med at dyrke dem fra frø?

  Jeg kan se at man b.la kan få frø hos Impecta, så jeg tror at jeg vil prøve.

  Mange hilsner

  Gitte

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg var heldig at frøformere 2 stk; men det går langsomt
   mvh CKU

   Slet
 4. En underbar vacker blomma som växer även hos mig.
  Önskar dig en fin dag!

  SvarSlet
 5. Kære Gitte - prøv at søge opå nettet. Jeg har mine fra udlandet.

  Kære Berit - ja, der findes også en hvid.

  Kære Gitte - har ikke selv prøvet. Men mon ikke ...

  SvarSlet
 6. Yndige blomster den plante her :-)

  SvarSlet
 7. Så bedåårande, som ett mellanting mellan orkidé och akvileja. Man "vill ha".
  Ann

  SvarSlet
 8. OH ooo, so fine!! Den er nu tilføjet den lange ønskeliste, hvor er det dejligt at havedrømme... Tak & SÅ skønt med alle dine gode anbefalinger, bliv endelig ved ;-) Kærligst Fru Krull

  SvarSlet
 9. Nej hvor er den dejlig. Den vil jeg drømme om for den ville passe perfekt her i min skovhave.

  SvarSlet
 10. Hej Claus
  sikken en yndighed. Den vil passe perfekt hos mig. Den må straks googles - tak for tippet.

  hilsen Anne Marie Christensen

  SvarSlet
 11. WAUW!!!!!!!!!!! Der er nogle planter der bare vader (nåh ja, planter vader måske ikke ligefrem, men....) lige ind i mit havehjerte med træsko på, og her er så en af dem! Den MÅ jeg da eje, men først må jeg vist have opfyldt det første og største ønske på haveønskelisten - en større have, for hvor skal jeg dog finde plads til denne skønhed hvis den skal have plads til at udfolde sig i al sin skønhed????

  SvarSlet
 12. Hvor den dog fin, enkel og fuldstændig vidunderlig ;o) den må jeg da google med det samme.

  SvarSlet
 13. Har lige fundet den på plantemarked i Holstebro. Så det er med at holde øjnene 'på stilke'.
  Anne Marie

  SvarSlet
 14. Jeg har prøvd å så den, men den har lang spiringstid, så jeg vet end aikk eom jeg har lykkes.. men lever i håpet. Jeg sådden den i vinter, så kanskje det ikke har lykkes... Men så prøver jeg igjen:)

  SvarSlet
 15. Husk at frøene skal have lys, og de skal sås om efteråret, så de får kulde. Frøene skal efter min erfaring være friske. Ellers er den nem at formere.
  Vibeke Poulsen

  SvarSlet